Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Inca un amplificator...

Akos

Postări Recomandate

Dupa calcule indelungi si laborioase am socotit rezistentele necesare aproximarii unei caracteristici apropiate de o functie logaritmica inversa pentru a ataca un instrument de masura liniar pe post de vu metru. Este o aproximare destul de grosolana, dar cred ca va fi ok. Am gasit ceva la https://tehnoelectric.ro/analogice/9609-78205-aparat-de-masura-voltmetru-analogic-10v-ca.html . Va trebui sa-i redesenez scala, sa scot placa electronica cu diodele si rezistentele din ea si sa montez ceva lumina, dar alta mai accesibila nu am gasit.

3f2e60cb-5508-46b8-ad83-1b42c5f61f5c.thumb.jpg.816b4a33d72900901ccfaf62d72c3ba4.jpg

Editat de Akos
Link spre comentariu

Este destul de mic, am luat si eu.  Pe un panou frontal de amplificator arata putin caraghios, dupa parerea mea.    Asa mai bine cumparati un castofon deck cu VU-metre cu ace si le folositi pe acelea, cum spunea cineva mai sus.

Vor fi la fel de mici dar mult mai finute si mai frumoase.  Si nici nu mai aveti de muncit la ele.

Link spre comentariu

D-le @flomar60, sunteti prea amabil. Am in lucru trei amp-uri, asa ca nu ajung. Si pe de alta parte nu sunt prea mici ce v-am postat. E un pic de lucru cu ele, dar e ok. Am mai lucrat la schemele de protectii si ale etajului de intrare. Sunt trei placi (incadrate in linia intrerupta). Etajul de intrare l-am gandit cu opa1612. Pentru VU metru e suficient un tl082. Q5 si Q19 servesc pentru mentinerea clipingului cateva zeci (poate sute) de ms. T4, T5 si T6 sunt pentru sesizarea curentului continuu pe dif-uri. Pentru mute am folosit un releu miniatura. Potentiometrele le-am pus cu motor. Poate o sa-l prevad cu telecomanda. Nu stiu daca aceste potentiometre trebuie sa fie liniare sau logaritmice. Poate imi dati un sfat. Cam asa arata la ora actuala:

image.thumb.png.df0cb81adda0d37dff3f831625b59644.png

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum
  • Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări