Akos Postat Noiembrie 4, 2022 Autor Partajează Postat Noiembrie 4, 2022 Acum 2 ore, sesebe a spus: Este schema simpla de control ventilatoare in functie de temperatura, cu prag sub care ventilatoarele sint oprite, postata de mine pe forum... Unde ? Link spre comentariu
Akos Postat Noiembrie 10, 2022 Autor Partajează Postat Noiembrie 10, 2022 Poate cineva sa explice de ce e ok sa fie doua contacte de releu in serie pentru a evita flama ? Nu prea am inteles mecanismul prin care se evita aceasta. Link spre comentariu
Sharky Postat Noiembrie 10, 2022 Partajează Postat Noiembrie 10, 2022 Un contact e dat la 30v dc. Deci 2 inseriate la 60v. Evident ca vor face flama dar macar flama se va intrerupe. Daca vrei fara flama singura solutie e sa omori flama cu un condensator. Link spre comentariu
Akos Postat Noiembrie 11, 2022 Autor Partajează Postat Noiembrie 11, 2022 Stiu ca e la moda vu metrul cu leduri dar eu prefer pentru amp-ul meu unul clasic, analogic. Si ma gandesc la ceva pasiv ca in genul https://www.giangrandi.org/electronics/vu-meter/vu-meter.shtml. Da' nu prea gasesc vu metre analogice (instrumentul propriu-zis) de cumparat in afara de ebay. Poate are cineva o idee. Link spre comentariu
Shambala Postat Noiembrie 11, 2022 Partajează Postat Noiembrie 11, 2022 Gasiti pe aliexpress, dar la cele mari NU va va placea pretul ... O solutie mai ieftina o poate reprezenta piata SH. Uneori pt doua VU-metre se poate cumpara o carcasa sau chiar un amplificator intreg... Sau doua (in cazul unora mono). Link spre comentariu
sonic11 Postat Noiembrie 11, 2022 Partajează Postat Noiembrie 11, 2022 Sunt si mai ieftine Link spre comentariu
Shambala Postat Noiembrie 11, 2022 Partajează Postat Noiembrie 11, 2022 Da, dar sunt mult mai mici. Link spre comentariu
barbulescuorlando Postat Noiembrie 11, 2022 Partajează Postat Noiembrie 11, 2022 Aici ceva sh Link spre comentariu
Усилитель Postat Noiembrie 11, 2022 Partajează Postat Noiembrie 11, 2022 Acum 6 ore, Akos a spus: Da' nu prea gasesc vu metre analogice (instrumentul propriu-zis) de cumparat in afara de ebay. Poate are cineva o idee. Eu am luat mai multe Casette Deck-uri, cu 50 lei/buc, numai pt VU-metre.... Link spre comentariu
Akos Postat Noiembrie 13, 2022 Autor Partajează Postat Noiembrie 13, 2022 (editat) Dupa calcule indelungi si laborioase am socotit rezistentele necesare aproximarii unei caracteristici apropiate de o functie logaritmica inversa pentru a ataca un instrument de masura liniar pe post de vu metru. Este o aproximare destul de grosolana, dar cred ca va fi ok. Am gasit ceva la https://tehnoelectric.ro/analogice/9609-78205-aparat-de-masura-voltmetru-analogic-10v-ca.html . Va trebui sa-i redesenez scala, sa scot placa electronica cu diodele si rezistentele din ea si sa montez ceva lumina, dar alta mai accesibila nu am gasit. Editat Noiembrie 13, 2022 de Akos Link spre comentariu
Shambala Postat Noiembrie 13, 2022 Partajează Postat Noiembrie 13, 2022 Este destul de mic, am luat si eu. Pe un panou frontal de amplificator arata putin caraghios, dupa parerea mea. Asa mai bine cumparati un castofon deck cu VU-metre cu ace si le folositi pe acelea, cum spunea cineva mai sus. Vor fi la fel de mici dar mult mai finute si mai frumoase. Si nici nu mai aveti de muncit la ele. Link spre comentariu
Усилитель Postat Noiembrie 13, 2022 Partajează Postat Noiembrie 13, 2022 Acum 31 minute, Shambala a spus: Pe un panou frontal de amplificator arata putin caraghios, Da, asa este, astea merg pe sursa laborator... Am si eu cateva puse deoparte pt un proiect " catometru clasic" S-a muncit mult pe amplificator *merita* 2 VU - metre " ca lumea"... Link spre comentariu
flomar60 Postat Noiembrie 13, 2022 Partajează Postat Noiembrie 13, 2022 Le am eu pe acestea și mă pot lipsi de ele în favoarea dvs.... Link spre comentariu
Akos Postat Noiembrie 13, 2022 Autor Partajează Postat Noiembrie 13, 2022 D-le @flomar60, sunteti prea amabil. Am in lucru trei amp-uri, asa ca nu ajung. Si pe de alta parte nu sunt prea mici ce v-am postat. E un pic de lucru cu ele, dar e ok. Am mai lucrat la schemele de protectii si ale etajului de intrare. Sunt trei placi (incadrate in linia intrerupta). Etajul de intrare l-am gandit cu opa1612. Pentru VU metru e suficient un tl082. Q5 si Q19 servesc pentru mentinerea clipingului cateva zeci (poate sute) de ms. T4, T5 si T6 sunt pentru sesizarea curentului continuu pe dif-uri. Pentru mute am folosit un releu miniatura. Potentiometrele le-am pus cu motor. Poate o sa-l prevad cu telecomanda. Nu stiu daca aceste potentiometre trebuie sa fie liniare sau logaritmice. Poate imi dati un sfat. Cam asa arata la ora actuala: Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum