Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Inca un amplificator...

Akos

Postări Recomandate

Aceasta poza a fost facuta mai demult, in timpul testelor. De atunci am depasit aceste probleme si semnalul este curat si frumos. Cu aceasta poza am vrut numai sa arat acm cum este tensiunea be bobina. O sa fac int-una din zile niste poze de actualitate.

Link spre comentariu

Cel mai mult si mai mult din topicul "smps 1kw full bridge by...) @Mircea Crisan  mi-a placut afirmatia  "Spre rusinea mea nu am desenat schema ci am lucrat direct cablajul". Asta ma dus automat cu gandul la acei sahisti care nu se obosesc sa mai mute piesele pe tabla de sah si joaca fara tabla. Joaca la orb. Pentru ca in acel topic se discuta despre o sursa, dar fara sa fie postat vreo schema. A trebuit sa deduc chestiile care ma interesau din desenul cablajului. Ulterior am mai vazut diverse postari, pareri, sfaturi de la alt coleg de forum, si tot asa fara nici o schema... Dar nu vreau sa fiu rautacios. De la amindoi acesti colegi de forum pana la urma am invatat niste lucruri foarte utile, ba chiar m-au inspirat, mi-au aratat pe ce cale s-o iau (sau ce cale sa evit) cand am construit sursa llc (sau chiar si ampul), asa ca e ok si le sunt recunoscator. 

ps. Da' niste scheme tot nu stricau...

Editat de Akos
Link spre comentariu

Mi s-a terminat clorura ferica. Am folosit si am fost foarte multumit de clorura facuta de Bungard de la germanelectronics.ro, numai ca nu mai au. Am comandat de la una Mihancea Georgiana Andreea, de pe net, din cadrul emag-ului. Teapa cu T mare. Poate cineva sa-mi recomande o sursa de incredere de clorura ferica ?  

Link spre comentariu

Pe vremea cand aveam rabdare sa-mi fac pcb-uri foloseam clorura de la Mivarom care la cald mergea foarte bine si rapid. 

Zutech este acum unul dintre reseller-ii care se aprovizioneaza de la Mivarom, dar pun adaos cam mare ( in unele cazuri nesimtit de mare ).

Link spre comentariu

Multumesc, am si comandat de la niden. La mivarom si zutech se pare ca nu au pe stoc. Am cerut oferta si de la chemical. 

Acum 10 ore, Marian a spus:

Pe vremea cand aveam rabdare sa-mi fac pcb-uri foloseam ....

Ma faci invidios !

Editat de Akos
Link spre comentariu
  • 3 săptămâni mai târziu...

Recomand doar SSR ( Accuphase  ) și ca alternativă electromagnetică relee fabricate de Potter & Brumfield de 30A  , la fel ca Dan D'Agostino  ...

Bine  , Dan D'Agostino montează relele electromagnetice  pe alimentare , nu pe ieșirea etajului audio de putere .

SSR3.png

SSR2.png

Editat de hpavictor
Link spre comentariu

Intrebarea cu feturile a fost aiurea. Sigur ca nu se poate cu igbt-uri, acestea fiind de fapt niste tranzistoare compuse dintr-un fet pe intrare si un tranzistor de putere pe iesire. Dar si cu fet-urile am o problema. Am vazut ca pe schema postata de d-l @hpavictorambele feturi sunt de acelasi tip. Ele sunt un serie. Sunt comandate simultan. Pe semialternanta pozitiva conduce fetul de sus cu ale sale cativa miliohmi rezistenta. Problema este la semialternanta negativa. Fetul de jos este deschis, dar prin ea nu are cum sa curga curent. Feturile de putere nu conduc in ambele sensuri, altfel in finalii ampurilor nu am folosi feturi complementare. Deci daca nu conduce fetul atunci cine conduce curentul ? Dioda paralela cu ds ? Ca daca ea conduce e o problema pentru ca sea e deschide la 0,6V. Si atunci cum e cu ssr-ul ?

Link spre comentariu

Tranzistoarele MOS-FET de putere odata deschise se comporta strict ca o rezistenta de citiva miliΩ.

Important sa ai comanda flotanta sau sau "ca si flotanta". Se pun doua tranzistoare antiserie ca sa iasa din discutie dioda parazita ce este in paralel cu canalul D-S.

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum
  • Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări