Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Inca un amplificator...

Akos

Postări Recomandate

Da,intradevar condensatorii de intrare se folosesc si ca dublor la 110 volti,de aceea sunt asa.Nu stiu de ce va faceti probleme cu ei pentru ca acum vreo doua luni am reparat un QSC PL9 si are parca 2x4kw cu surse independente stabilizate pe fiecare canal si ghiciti cat are filtrajul pe intrare?Va spun eu cat:2x6,8uf nepolarizati iar pe iesire 8x22000uf +inca 4 pe amp.Am pus osciloscopul pe tranzistorii din alimentare si nu pot sa va spun ce e acolo,si totusi am masurat 200v pe 4ohmi,iar tensiunea a scazut cu vreo 8-10v pe alimentare.Deci,ce concluzie trageti?Caci eu sunt lamurit si asa cum am mai spus un amplificator nu este un aparat de sudura,ajuta mult condensatorii de pe iesire.FP10000 are 4 amplificatoare de 2,5kw.Trebuie tinut cont si de crest factor la amplificatoare deoarece multi producatori dau puterea consumata la 1:3din pmax.

Link spre comentariu

Nu are nici un pfc asa cum ar fi normal si il cunoastem e doar o configuratie mai mai deosebita si trebuie sa vedeti schema ca sa va dati seama cum lucreaza.Probabil ca se numeste tot pfc.Eu a trebuit sa o redesenez ca sa inteleg ce este acolo,de fapt tot amplificatorul e ciudat(in afara faptului ca este in punte).Mai este o schema deosebita la un amplificator Yorkwille...cu alimentare tip Weisenberg(sper ca asa se numeste,nu mai stiu sigur)  si are 2,2uf pe intrare.Daca gasesc cum se numeste am sa pun si schema o am pe undeva prin celalalt calculator.

Link spre comentariu

Pt.dl.Akos,da acela este conductorul,trebuie spatiu de bobinaj cel mai bine incercati cu conductor obisnuit de 1mm,se numeste myf si daca se incadreaza apoi incercati cu sif.La puterea pe care vreti sa o scoateti ajunge un singur set de bobine,adica S P S,nu mai trebuie dublat.Daca aveti litz wire cu atat mai bine daca vreti sa incercati la o frecventa asa de mare.Intre timp am reusit sa reglez PWM-ul de la Labgruppen ,schema pe care am prezentat-o mai in urma cu ceva pagini si vreau sa zic ca merge foarte bine,urmatorul cablaj am sa-i proiectez cu acesta.Mai pun niste poze cum arata semnalul in colector la igbt si la 104 volti pe 4 ohmi pe iesirea unui singur amplificator,cel din poza.Prima poza e cu PWM labgruppen,iar adoua e cu 7552.Dupa cum se vede se mai poate scoate inca cel putin dublu ca si putere din sursa,deorece poate trece de 50% fara nici o problema.Am incercat si pe 2ohmi si am scos 76volti pe acelasi amplificator si la aceasta putere limiteaza intern amplificatorul.Cand o sa mai am timp o sa dau drumul la doua amplificatoare  pe 4 ohmi sa vad chiar ce poate sursa cu adevarat.Aici vorbesc de sursa pe care am facut-o eu nu de sursa originala a amplificatorului.

IMG_4940.JPG

IMG_4949.JPG

IMG_4942.JPG

Link spre comentariu

D-l @deo a zis : "urmatorul cablaj am sa-i proiectez cu acesta" adica cu schema lui Labgruppen. Vi se pare ca e mai ok ca si cel cu ka7552 ? Am vazut ca testati sursele cu amp-uri. Nu e mai simplu cu o sarcina rezistiva ? Eu am montat patru rezistente de 8 ohmi / 300w pe un radiator maricel pe care il racesc cu trei ventilatoare puse linga el daca e cazul. Cu aceasta combinatie pot sa masor de exemplu sursa cu rmax=32 ohmi, sau amp-ul cu 8 ohmi sau 4 ohmi, etc.

Screenshot 2021-09-28 012421.png

Link spre comentariu

D-l @deoa zis "Dupa cum se vede se mai poate scoate inca cel putin dublu ca si putere din sursa,deorece poate trece de 50% fara nici o problema". Problema nu e ca trece de 50%, problema e sa nu treaca in modul de conductie continua.

Screenshot 2021-09-28 014344.gif

Am o intrebare. Ce dioda ati folosit la eengine din capatul bobinei ? 

Screenshot 2021-09-28 015633.gif

zzz.png

Editat de Akos
Link spre comentariu

Soft startul e mai bun ca si la 7552,poti sa reglezi puterea(se poate face si la 7552 cu un semireglabil),7552 se opreste daca insisti cam o secunda la Pmax,in unele cazuri este bine,dar la Labgruppen scade tensiunea dar nu se opreste,deci ventilatoarele si ce mai este pe acolo functioneaza.Bineinteles ca sunt integrate care nu au functia asta de oprire,depinde de cum doresti sa functioneze.Si la schema de Labgruppen am investit ceva timp si bani si mi-ar fi parut rau sa nu o duc pana la capat,de fapt cred ca sunt singurul in afara de chinezi care a refacut schema de comanda,doar ca eu am si publicat-o,nu o sa o gasiti decat aici si pe Diy Smps unde tot eu am postat-o.

Link spre comentariu

Ma bucur ca sunteti dispus sa impartasiti si cu altii rezultatul muncii dv-stra. Daca e ceva ce am invatat in cei xx ani ai mei apoi este faptul ca cu cat dai mai mult cu atit primesti mai mult... Nu neaparat de la cel caruia i-ai dat, ci, asa, de unde nici nu te astepti. Si sa stiti ca aceasta afirmatie este foarte, foarte adevarata. Cei care au facut-o stiu asta.

Ce parere aveti de ncp1342 ?

Ati experimentat, daca am inteles bine si fly-ul cvasirezonant. Cum vi s-a parut ? Este diferenta vizibila ?

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum
  • Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări