Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Inca un amplificator...

Akos

Postări Recomandate

Am pus schema ortiginala mai in urma ,aceasta are ceva greseli.Cand am masurat trafo cu sec, in scurt am uitat sa scurtcircuitez 2 sec. de cate o spira fiecare si asa este de 0,7uh.Mai am un trafo care nu e montat si acela are 44uh iar in scurt 0,32uh.Ma bucur ca a-ti remarcat diferenta dintre cele doua feluri de snubbere.

Editat de deo
Link spre comentariu
La 16.09.2021 la 14:17, Akos a spus:

D-l @deo a zis:

"Snubberul este format din doua parti una e c1,c2,d3,l1,d2 iar celalalt e d5,c8,r14."

M-am uitat pe varianta veche al sursei Labgruppen (fp6400 si nu numai) si partea de snubber format din d5,c8,r14 are alte valori fata de schema de postata de d-l @deo!

Fizic cu ce valori ati mers pe ce ati construit ?

Va referiti la asta ?

Link spre comentariu

Despre schema asta e vorba.De ce nu incercati la P=10000w poate iese.Am incercat bobinaj P S P cu primarul inseriat dar inductanta de scapari e mult mai mare cam 2 uh,deci cred ca e mai bine cum este bobinat paralel..Inductanta de 120uh o aveam la un traf Etd59 cu 20sp.in primar si puterea de 1200w,asa eu cred ca sunt bune calculele.Cu cat intrefierul e mai mare cu atat si inductanta de scapari va fi mai mica,doar ca nu se poate depasi totusi o anumita grosime a lui.Si mai o chestie,am scos cu 2 etaje legate in punte 5000w sinus,atunci cat poate debita sursa tinand cont si de randamentul amplificatoarelor?Intreb si eu ca nu sunt teoretician,iar cu sursa de 1200w am dus doua amplificatoare in clasa d alimentate la + si - 94 volti in clip cu muzica  pe 4 ohmi fara sa scada tensiunea de alimentare deci cati wati are?Ele functioneaza si astazi fara stress.

fp 10000.jpg

Editat de deo
Link spre comentariu
Acum 2 ore, Akos a spus:

Efectuind calculele pentru p=3000W, Vdc=320v, F=28kHz ori de cate l-am facut nu-mi iese mai putin pentru Lp de 138uH.

Unde-i eroarea ?

Puneti numele documentului de unde s-a luat formula sa vedem de ce considera ca Ton=Toff. O sursa care stabilizeaza o face tocmai prin modificare Ton. Probabil formula aceea este pt tensiunea minima de intrare si sub riplu condensator intrare. 

Link spre comentariu

Pai eu am facut sursa,daca mai vrea cineva sa o faca si pot ajuta cu ceva oricand.Si fiind vorba de curentul prin tranzistori care este triunghiular si nu dreptunghiular ar trebui sa se vada din grafice cam cat este in acest regim,de exemplu SGW25N120.

Editat de deo
Link spre comentariu

Am tot cautat pe net sa gasesc ceva vizavis de bobinarea trafului asa cum ne-a aratat d-L @deo, adica sa se puna in paralel mai multe straturi de infasurare primara respectiv secundara dar nu am gasit. Ma intriga acest mod de a bobina, chiar daca dansul ne-a exemplificat ca inductanta de scapari este cea mai mica. A mai vazut cineva traf bobinat asa ?

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum
  • Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări