Akos Postat Septembrie 17, 2021 Autor Partajează Postat Septembrie 17, 2021 D-le @Alin_cj, e un link chiar mai bun fata de ce am indicat eu pentru ca se poate descarca a treia editie a cartii. Citez din ea: Link spre comentariu
Akos Postat Septembrie 17, 2021 Autor Partajează Postat Septembrie 17, 2021 D-le @deo, aceasta-i schema ? diysmps.com 4kwt smps pg 6 FP14000 POWER.pdf Link spre comentariu
deo Postat Septembrie 17, 2021 Partajează Postat Septembrie 17, 2021 (editat) Am pus schema ortiginala mai in urma ,aceasta are ceva greseli.Cand am masurat trafo cu sec, in scurt am uitat sa scurtcircuitez 2 sec. de cate o spira fiecare si asa este de 0,7uh.Mai am un trafo care nu e montat si acela are 44uh iar in scurt 0,32uh.Ma bucur ca a-ti remarcat diferenta dintre cele doua feluri de snubbere. Editat Septembrie 17, 2021 de deo Link spre comentariu
deo Postat Septembrie 17, 2021 Partajează Postat Septembrie 17, 2021 Se poate incerca si o bobinare clasica P S P dar eu nu am incercat. Link spre comentariu
Akos Postat Septembrie 17, 2021 Autor Partajează Postat Septembrie 17, 2021 La 16.09.2021 la 14:17, Akos a spus: D-l @deo a zis: "Snubberul este format din doua parti una e c1,c2,d3,l1,d2 iar celalalt e d5,c8,r14." M-am uitat pe varianta veche al sursei Labgruppen (fp6400 si nu numai) si partea de snubber format din d5,c8,r14 are alte valori fata de schema de postata de d-l @deo! Fizic cu ce valori ati mers pe ce ati construit ? Va referiti la asta ? Link spre comentariu
Akos Postat Septembrie 17, 2021 Autor Partajează Postat Septembrie 17, 2021 Efectuind calculele pentru p=3000W, Vdc=320v, F=28kHz ori de cate l-am facut nu-mi iese mai putin pentru Lp de 138uH. Unde-i eroarea ? Link spre comentariu
deo Postat Septembrie 17, 2021 Partajează Postat Septembrie 17, 2021 (editat) Despre schema asta e vorba.De ce nu incercati la P=10000w poate iese.Am incercat bobinaj P S P cu primarul inseriat dar inductanta de scapari e mult mai mare cam 2 uh,deci cred ca e mai bine cum este bobinat paralel..Inductanta de 120uh o aveam la un traf Etd59 cu 20sp.in primar si puterea de 1200w,asa eu cred ca sunt bune calculele.Cu cat intrefierul e mai mare cu atat si inductanta de scapari va fi mai mica,doar ca nu se poate depasi totusi o anumita grosime a lui.Si mai o chestie,am scos cu 2 etaje legate in punte 5000w sinus,atunci cat poate debita sursa tinand cont si de randamentul amplificatoarelor?Intreb si eu ca nu sunt teoretician,iar cu sursa de 1200w am dus doua amplificatoare in clasa d alimentate la + si - 94 volti in clip cu muzica pe 4 ohmi fara sa scada tensiunea de alimentare deci cati wati are?Ele functioneaza si astazi fara stress. Editat Septembrie 17, 2021 de deo Link spre comentariu
Akos Postat Septembrie 17, 2021 Autor Partajează Postat Septembrie 17, 2021 Trebuie sa recunosc d-le @deoca ati avut dreptate. Cu 320V, 28kHz, 10Kw Lp=41,47 uH. Dv-stra de unde ati stiut datele trafului ? Ati desfacut una de fabrica ? Link spre comentariu
Akos Postat Septembrie 17, 2021 Autor Partajează Postat Septembrie 17, 2021 Stimati colegi de forum, acum avem toate datele pentru a putea construi o sursa flyde putere. Cine se incumeta ? Link spre comentariu
dumitrumy Postat Septembrie 17, 2021 Partajează Postat Septembrie 17, 2021 Acum 2 ore, Akos a spus: Efectuind calculele pentru p=3000W, Vdc=320v, F=28kHz ori de cate l-am facut nu-mi iese mai putin pentru Lp de 138uH. Unde-i eroarea ? Puneti numele documentului de unde s-a luat formula sa vedem de ce considera ca Ton=Toff. O sursa care stabilizeaza o face tocmai prin modificare Ton. Probabil formula aceea este pt tensiunea minima de intrare si sub riplu condensator intrare. Link spre comentariu
deo Postat Septembrie 17, 2021 Partajează Postat Septembrie 17, 2021 Dupa cum am spus mai cu cateva pagini mai in urma nu sunt teoretician si de aceea am spus sa incercati la 10kw,dar am destul de multa experienta si asta ma ajutat in multe cazuri de in care am avut de reparat ceva. Link spre comentariu
deo Postat Septembrie 17, 2021 Partajează Postat Septembrie 17, 2021 (editat) Pai eu am facut sursa,daca mai vrea cineva sa o faca si pot ajuta cu ceva oricand.Si fiind vorba de curentul prin tranzistori care este triunghiular si nu dreptunghiular ar trebui sa se vada din grafice cam cat este in acest regim,de exemplu SGW25N120. Editat Septembrie 17, 2021 de deo Link spre comentariu
Akos Postat Septembrie 17, 2021 Autor Partajează Postat Septembrie 17, 2021 Tot la capitolul "de studiat" ar fi : http://caxapa.ru/thumbs/348441/Switchmode_Power_Supply_Handbook_3rd_edi.pdf Link spre comentariu
Akos Postat Septembrie 18, 2021 Autor Partajează Postat Septembrie 18, 2021 Am tot cautat pe net sa gasesc ceva vizavis de bobinarea trafului asa cum ne-a aratat d-L @deo, adica sa se puna in paralel mai multe straturi de infasurare primara respectiv secundara dar nu am gasit. Ma intriga acest mod de a bobina, chiar daca dansul ne-a exemplificat ca inductanta de scapari este cea mai mica. A mai vazut cineva traf bobinat asa ? Link spre comentariu
Akos Postat Septembrie 18, 2021 Autor Partajează Postat Septembrie 18, 2021 Am facut un mic calcul folosindu-ma de metoda descrisa in cartea lui Abraham. Poate are cineva timp sa arunce o privire. Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum