Akos Postat Septembrie 16, 2021 Autor Partajează Postat Septembrie 16, 2021 D-l @deo a zis: "Snubberul este format din doua parti una e c1,c2,d3,l1,d2 iar celalalt e d5,c8,r14." M-am uitat pe varianta veche al sursei Labgruppen (fp6400 si nu numai) si partea de snubber format din d5,c8,r14 are alte valori fata de schema de postata de d-l @deo! Fizic cu ce valori ati mers pe ce ati construit ? Link spre comentariu
Alin_cj Postat Septembrie 16, 2021 Partajează Postat Septembrie 16, 2021 Acum 2 ore, Marian a spus: 10kW din 3 IGBT-uri in primar si cate o singura dioda in secundar? Haioasa cifra Pentru cateva milisecunde...Cam asa arata puterea din ambele canale: Link spre comentariu
Marian Postat Septembrie 16, 2021 Partajează Postat Septembrie 16, 2021 Si pe cine ajuta faptul ca pentru 10mS sursa poate oferi 3000W? Uita-te cat de jos scade puterea sursei la capatul din dreapta, de acolo inainte ar fi trebuit un grafic, ca aia ar fi fost puterea relevanta ( continua ). Si un traf de retea poate da pentru cateva secunde mult, mult peste puterea inscrisa pe el, dar e irelevant. PS: Cele cateva milisecunde sunt asigurate de capacitatea de filtrare de pe iesire, nu de sursa! Link spre comentariu
Alin_cj Postat Septembrie 16, 2021 Partajează Postat Septembrie 16, 2021 3000Wx2 plus pierderile din etajul final si din convertoarele TD... 2x1300W plus pierderile pentru doua secunde...3000W totusi e o putere marisoara pentru o sursa flyback... E simpla si poti pune si mai multe igbt-uri in paralel daca vrei sa faci o sursa asemanatoare...Mie imi place ideea si poate am sa fac si eu o sursa de asta . Ajuta si puterea asta ce scade dupa scurt timp. pentru ca muzica e ritmata, nu ascultam o sinusoida continua . Un amplificator de 2X3000 Wati ce scad dupa scurt timp la 2X1000W suna mai tare decat un amplificator cu puterea maxima de 2x1000W dar la care nu-i scade puterea pe termen lung. Alta chestie: cuprul din bobina difuzoarelor de putere mare se incalzeste si ii creste rezistenta semnificativ, deci trag mai putina putere din amplificator. Deci nu e dracul chiar asa negru... Link spre comentariu
Akos Postat Septembrie 16, 2021 Autor Partajează Postat Septembrie 16, 2021 D-le @Alin_cj , imi place cum ganditi... Link spre comentariu
Marian Postat Septembrie 16, 2021 Partajează Postat Septembrie 16, 2021 Alin Clar n-ai treaba cu flyback atunci, si nici n-ai inteles ce-am zis anterior. E o problema veche si greu de combatut, luatul informatiilor din manualele de service, am mai explicat eu de ce nu e bine in muuuulte randuri in trecut, nu ma mai repet. Link spre comentariu
Alin_cj Postat Septembrie 16, 2021 Partajează Postat Septembrie 16, 2021 Marian, nu inteleg la ce te referi. Link spre comentariu
sesebe Postat Septembrie 16, 2021 Partajează Postat Septembrie 16, 2021 Asa era forumul si acum 10-15 ani? Ca parca nu erau atitea discutii puierile pe atunci sau...... nu-mi mai aduc eu bine aminte? Link spre comentariu
Alin_cj Postat Septembrie 16, 2021 Partajează Postat Septembrie 16, 2021 Ne cerem scuze ca nu ne ridicam la nivelul tau, sesebe. Link spre comentariu
Mircea Postat Septembrie 16, 2021 Partajează Postat Septembrie 16, 2021 40 minutes ago, sesebe said: Asa era forumul si acum 10-15 ani? Ca parca nu erau atitea discutii puierile pe atunci sau...... nu-mi mai aduc eu bine aminte? Yes, si atunci tot de surse de 5kW pentru 10ms se discuta. Dupa multe discutii similare, sursa putea fo 1.5 sau 2kW in mod continuu. Dar acea sursa alimenta amplifuri de 2×3kW. Link spre comentariu
Marian Postat Septembrie 16, 2021 Partajează Postat Septembrie 16, 2021 Puterea unui amplificator este dictata in proportie de 100% de sursa. Deci daca sursa suporta 2000W continuu ( exemplu ipotetic ) atunci amplificatorul se va spune ca e de mai putin de 2x1000W, functie de clasa si randament. Nu are de unde mai mult. Si repet, vorbim de puterea continua ca aia conteaza, nu povesti de adormit copiii cu milisecunde care repet sunt suportate in proportie majoritara de conzi, nu de sursa in sine. Alin, din nou vechi tendinte, din nou ne indepartam de electronica si ne axam pe sfintele manuale luand in brate pe "merge si asa". Si imi pare rau ca trebui sa ma repet, dar chiar nu ai treaba cu teoria si proiectarea flyback in intregul sau, altfel nu ai fi facut afirmatiile de prin 2 postari. Link spre comentariu
Alin_cj Postat Septembrie 16, 2021 Partajează Postat Septembrie 16, 2021 (editat) Marian:"Si pe cine ajuta faptul ca pentru 10mS sursa poate oferi 3000W?" Care 3000W pe 10ms? In grafic e puterea de iesire pe un canal. Daca mai punem si pierderile, ajung la 7000w ce-i poate oferi sursa...Ai facut o afirmatie neadevarata. 3000w pot fi oferiti de sursa aia 2 secunde, ceea ce e ceva putere... Si de ce ce nu am treaba cu flyback? Ce manuale? Pe mine ma ajuta un amplificator audio de 2x3000w pe termen scurt dar la care ii scade puterea la 2X1000w mai mult decat un amplificator de 2x1000W la care nu ii scade puterea. Am explicat mai sus de ce. Ce nu intelegi? Editat Septembrie 16, 2021 de Alin_cj Link spre comentariu
Mircea Postat Septembrie 16, 2021 Partajează Postat Septembrie 16, 2021 35 minutes ago, Alin_cj said: Marian:"Si pe cine ajuta faptul ca pentru 10mS sursa poate oferi 3000W?" Care 3000W pe 10ms? In grafic e puterea de iesire pe un canal. Daca mai punem si pierderile, ajung la 7000w ce-i poate oferi sursa...Ai facut o afirmatie neadevarata. 3000w pot fi oferiti de sursa aia 2 secunde, ceea ce e ceva putere... Si de ce ce nu am treaba cu flyback? Ce manuale? Pe mine ma ajuta un amplificator audio de 2x3000w pe termen scurt dar la care ii scade puterea la 2X1000w mai mult decat un amplificator de 2x1000W la care nu ii scade puterea. Am explicat mai sus de ce. Ce nu intelegi? Daca spectrul muzical este repetitiv si durata varfurilor, ca banuiesc ca aici spui ca ajuta, dureaza peste 10ms, nu se gâtuieşte oricum la 1000W? Sau macar 2 secunde, ca nu e departe de 10ms. Link spre comentariu
bolek Postat Septembrie 16, 2021 Partajează Postat Septembrie 16, 2021 (editat) Daca doriti un driver pt motoare cu colector nu ajunge. Nici daca pui traf la iesire ca sa il folosesti pt un ups sinus. Pt muzica insa cam ajunge. Cel putin pt cea pe care o ascult eu. 20Hz sinus are perioada de 50ms si include doar 2 varfuri...vorbim deci de puterea medie nu de varfurile care s a scris deja ca vin din condensatori. Editat Septembrie 16, 2021 de bolek Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum