Akos Postat Septembrie 14, 2021 Autor Partajează Postat Septembrie 14, 2021 (editat) Ia vedeti ce timpi de comutatie are un sic ! Editat Septembrie 14, 2021 de Akos Link spre comentariu
Akos Postat Septembrie 14, 2021 Autor Partajează Postat Septembrie 14, 2021 Sau acesta ... Link spre comentariu
Marian Postat Septembrie 14, 2021 Partajează Postat Septembrie 14, 2021 Si capacitatile sunt foarte mici ( si chiar si RDS-on ), si chiar sunt mult mai buni la pierderile in comutatie, am confirmat asta prin propriile experimente. Sunt foarte buni dar si scumpi... Diodele carbid insa.... nu mersi, mi-au dat numai batai de cap la snuberizare, ca majoritatea diodelor schottky au capacitati enorme si... Link spre comentariu
deo Postat Septembrie 14, 2021 Partajează Postat Septembrie 14, 2021 (editat) Pe schita sper sa se inteleaga,peste se mai bobineaza inca o data cu aceeasi schema paralel.Am alimentat partea de forta de la P7000s dar cu generatorul meu nu are suficienta tensiune sa ajung in clip,sunt cam 54 volti pe iesire deci cam 730 wati. Editat Septembrie 14, 2021 de deo Link spre comentariu
Akos Postat Septembrie 14, 2021 Autor Partajează Postat Septembrie 14, 2021 Deci, s1 are 8 spire cu un fir de 1,2 mm, s2 are la fel 8 spire cu un fir de 1,2 mm, dupa care ele sunt legate in paralel pentru a forma sa zicem Vc+ dupa care se inseriate cu partea identica care formeaza Vc- ? Sunteti sigur ca e bine ? Pentru ca legind in paralel doua infasurari din straturi diferite, infasurarile nu sunt perfect identice, una e mai lunga ca cealalte si in plus liniile magnetice nu le intersecteaza in acelasi fel si deci e foarte probabil ca infasurarile debiteaza una pe alta ducind la incalzirea bobinei, aparent fara motiv. Infasurarile nu sunt perfect identice nici chiar daca se bobineaza cu doua fire in paralel pentru ca sirmele sunt groase si capetele nu se suprapun. Cand am bobinat traful pentru sursa mea semipunte, secundarele le-am bobinat in paralel, adica am bobinat 4 secundare simultan si mi-au rezultat 4 tensiuni diferite. Nu cu mult, dar nu erau egale. Si atentie, am tinut in mina patru fire cu care am bobinat in acelasi rand toate infasurarile secundare. Cu spire mai multe probabil ca tensiunile erau mai apropiate ca valoare. Link spre comentariu
Akos Postat Septembrie 14, 2021 Autor Partajează Postat Septembrie 14, 2021 (editat) De fapt daca inteleg bine sunt 4 straturi a cate 2x8 spire de Cu emailat de 1,2mm pentru secundar si 4 straturi de primar adica in total 8 straturi de infasurari ? "sif de 1mm2" este de fapt sirma de inalta frecventa de 1 milimetru patrat ? adica lita de 1 milimetru patrat ? Cred ca imi trebuie un dictionar... Editat Septembrie 14, 2021 de Akos Link spre comentariu
Akos Postat Septembrie 14, 2021 Autor Partajează Postat Septembrie 14, 2021 Pe linga avantajele fly-ului mai mentionez una, si anume ca in loc de patru diode pentru a redresa o tensiune secundara e nevoie doar de una ! Link spre comentariu
dumitrumy Postat Septembrie 14, 2021 Partajează Postat Septembrie 14, 2021 Eu cred ca sunt 2 straturi de secundar si 2 de primar. 8 spire ocupa mai putin de jumatate din strat si este loc de alte 8 spire care pt simetrie este pt tensiunea opusa. In schimb primarul ocupa aproape un strat. CITAT: dupa care ele sunt legate in paralel pentru a forma sa zicem Vc+ dupa care se inseriate cu partea identica care formeaza Vc- ? >>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>> Eu zic ca este incorect a spune ca sunt inseriate, prin legarea la masa secundarele devin independente si par "inseriate" doar pt ca dorim tensiuni de polaritati diferite. Secundarele pot da curenti diferiti, cele inseriate dau obligatoriu acelasi curent. Link spre comentariu
franzm Postat Septembrie 14, 2021 Partajează Postat Septembrie 14, 2021 Daca va faceti griji în privinta înfasurarilor legate în paralel, puneti pe fiecare o dioda si legati-le serie/paralel, dupa nevoi. La legarea în serie, puteti folosi diode cu tensiunea inversa ceva mai redusa.Sectiunile legate în paralel nu vor debita una pe alta decât în limitele impuse de timpii de blocare ai diodelor. Link spre comentariu
maxente Postat Septembrie 14, 2021 Partajează Postat Septembrie 14, 2021 Dupa parerea mea, nu ar avea fi nici-o problema daca o infasurare facuta la inceput e pusa in paralel cu o infasurare facuta la sfarsit. Singura diferenta e de lungime de conductor la ultima infasurare. Sarma , de la ultima infasurare iese putin mai lunga, ca dimensiune, fata de prima infasurare, dar ea trebuie sa dea aceeasi tensiune din moment ce are acelasi numar de spire. Link spre comentariu
Akos Postat Septembrie 15, 2021 Autor Partajează Postat Septembrie 15, 2021 D-le @deo, n-ati putea masura inductanta primarului ? Si in final, cum ati facut acel lossless snubber ? Pe ce ati bobinat ?Chiar nu se incalzeste ? De fapt ce componente se incalzesc ? Link spre comentariu
deo Postat Septembrie 15, 2021 Partajează Postat Septembrie 15, 2021 Dl. Maxente are dreptate nu e nici o problema daca sunt in paralel,conteaza nr.de spire.Asa este bobinat trafo de la FP10000.Snubberul este format din doua parti una e c1,c2,d3,l1,d2 iar celalalt e d5,c8,r14.D3 e cea care suporta cele mai mari pierderi si e montata pe radiatorul cu tranzistori.A se vedea schema de la SP100F.Bifilar se bobineaza numai secundarele deodata ca sa fie simetrie intre + si -.Individual sunt 10 bobine de tot.Atasez si pozele cu cat are trafo in gol si cu sec.in scurt.L1 este ETD29 70 sp. cu 0,85 si intrefier cat sa dea 400 uH cat specifica in schema. Link spre comentariu
Marian Postat Septembrie 15, 2021 Partajează Postat Septembrie 15, 2021 Inductanta de scapari pare foarte mica, insa 34uH primar de flyback? Link spre comentariu
sesebe Postat Septembrie 15, 2021 Partajează Postat Septembrie 15, 2021 Cred ca merge la 2.2Mhz de nu crapa cu o inductanta asa de mica................. Link spre comentariu
Akos Postat Septembrie 15, 2021 Autor Partajează Postat Septembrie 15, 2021 D-l @Marian mi-a luat vorba din gura. Poate cand ati masurat nu erau secundarele in gol. Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum