Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Inca un amplificator...

Akos

Postări Recomandate

La pm87 primarul are 13sp.,secundarul are 2x8sp.pt.2x150-180volti.Eu am bobinat sif de 1mm2 asa:2x8sp,primar,si iar 2x8sp.iar peste inca o data tot asa si toate in paralel,nici o legatura serie.La e71 am avut 15sp.la primar,2x6sp.sec.si iar primar peste,paralel cu primul,cam pt.2x100-140volti in secundar.Referitor la tranzistori deocamdata am ixch36n250(am mai multi) dar nu trebuie la tensiuni asa mari,ajunge la 1200v si 40amp. cate 2 bucati paralel.Eu zic ca in afara de simplitate mai are un avantaj mare:tensiunea nu misca nici la putere foarte mare am scos cu labgruppen-ul 200volti sinus pe 8ohmi si cam 140-145 pe 4ohmi ceea ce mi se pare foarte bine si sursa nu a scazut decat foarte putin.Nu am lasat foarte mult sa mearga dar eu zic ca e foarte bine si daca se poate face cu mijloace de amator cu atat mai bine.

Link spre comentariu
Acum 17 minute, deo a spus:

"La pm87 primarul are 13sp.,secundarul are 2x8sp.pt.2x150-180volti." Pana aici e totul limpede. Dar la fraza "Eu am bobinat sif de 1mm2 asa:2x8sp,primar,si iar 2x8sp.iar peste inca o data tot asa si toate in paralel,nici o legatura serie." m-ati pierdut total. Nu mai inteleg nimic.

Ar fi foarte util daca ati putea masura ce inductivitate are primarul cu secundarele in gol respectiv cu ele in scurt, nu de alta dar asa se poate potrivi intrefierul usor.

Editat de Akos
Link spre comentariu
Acum 2 ore, deo a spus:

IMG_4852.thumb.JPG.2e2e557f56930ee0b566692280f2a40a.JPGIMG_4854.thumb.JPG.88a905f89b399f432266b2993d62dafc.JPG

Acesata esta montajul de 20/25cm si forma dincolector igbt.

Banuiesc ca in gol. Poate faceti o oscilograma si in sarcina. Intr-adevar pe oscilograma tensiunea de colector nu trece de 300V. Numai ca sunt spike-uri care nu se vad si care sunt foarte periculoase.

Link spre comentariu
52 minutes ago, deo said:

Eu zic ca in afara de simplitate mai are un avantaj mare:tensiunea nu misca

Pai tocmai asta face stabilizarea intrinseca la flyback despre care vorbeam eu in postarea anterioara. 

Adica mentine tensiunea fixa si relativ independenta de nivelul sarcinii, ca asta inseamna o tensiune stabilizata...

Link spre comentariu

In colector sunt 550-600 de volti,zero volti e in partea de jos cand e deschis si nu se opreste la 300,urca pana la 550-650 in functie de raportul de transformare si de tensiunea de iesire,apoi incep spike-urile dar numai in sarcina.Astazi nu mai pot sa pun poze si in sarcina dar varfurile cresc la putere mare pana pe la 900-1000 de volti,depinde asa cum am spus de raportul dintre spire si tensiunea de iesire si bineinteles de puterea de iesire.In privinta nr. de spire poate mie mi se pare simplu,mai scriu o data cum:secundar bifilar,primar simplu fir,secundar bifilar asta o data.Dupa aceea iarasi secundar bifilar,primar simplu fir,secundar bifilar.Se tine cont bineinteles de inceput-sfarsit la fiecare si apoi pe general.Secundarele in paralel si primarul la fel tot paralel.De exemplu daca avem inceput in colector automat partea de plus dni secundar va fiiinceput.la bobinajul secundarului fiind bifilar o infasurare va fii pt.+ si una pt.- pentru a fii egale tensiunile de iesire.Eventual am sa incerc sa fac un desen,dar tot maine acum am luat ultimele antibiotice si deja sunt la orizontala.

Link spre comentariu

Pentru puteri mari sa zicem ca este un avantaj,de exemplu la P3200 inainte sa-i pun smps-ul scadea tensiunea de la 115-120volti pe ramura la 85 volti in sinus pe 4 ohmi iar aici mi se pare destul de absurd sa pice asa de mult tensiunea,nu mai zic daca ar merge ambele canale.

Link spre comentariu
Acum 1 oră, Akos a spus:

D-le @Romeo Corb, momentan lucrez pe cablajul de eengine. Nu am momentan ce sa postez pe acest subiect, pana nu termin. Imi place sa cred despre mine ca sunt un tip perseverent, dar acest cablaj e o provocare pentru ca partea analogica se imbina armonios cu partea de comutatie si asta nu ajuta de loc la reducerea timpului de proiectare mai ales cand unii dintre noi (eu in speta) trec de o anumita varsta, cand numarul neuronilor ramasi activi devin din ce in ce mai... numarabili !

Eu m-aș uita și la schema de la nexo 4.4 care are partea de converter alimentata separat dintr-o sursă externă de 15v sau Yamaha t5n

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum
  • Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări