DjLeco2021 Postat Septembrie 4, 2021 Partajează Postat Septembrie 4, 2021 (editat) Din pacate n-am mai vorbit cu Mihai de ceva timp. Am ramas si fara numarul lui de telefon, odata cu schimbarea mobilului meu, aveaam numarul in ageda telefonului, nu si pe SIM. Pe celalalt forum unde moderez, s-ar putea sa dau de el, dar nu promit. Daca nu doriti puteri mari de iesire, (pina in 500W), o clasa TD-EEE nu-si are rostul, dar daca vreti puteri serioase, TD-ul autooscilant, este ceea ce trebuie facut. Eu am avut 2 yamaha P7000S, modificate de mine A-Z, ajunsesem la circa 2x2,2kW/4 ohmi, daca reteaua statea batz la 230Vac. Ma puteti intreba orice, va raspund cu placere. Citeva poze: Asta era originala, nemodificata (stock): Cam de asa ceva erau capabile, dupa modificare: Editat Septembrie 4, 2021 de DjLeco2021 Link spre comentariu
Akos Postat Septembrie 4, 2021 Autor Partajează Postat Septembrie 4, 2021 Foarte frumoase. E cablajul original sau e facut de dv-stra ? Pacat ca nu aveti un test la semnal patrat de 1 kHz sau 10 kHz. Link spre comentariu
Akos Postat Septembrie 4, 2021 Autor Partajează Postat Septembrie 4, 2021 D-l @Romeo Corb a pomenit de Grounded Bridge al lui Crown. Am rasfoit o schema dar nu inteleg care e diferenta intre Grounded Bridge si traditionala legare in punte a doua amp-uri. Poate stie cineva sa explice. Link spre comentariu
DjLeco2021 Postat Septembrie 4, 2021 Partajează Postat Septembrie 4, 2021 Grounded bridge nu are alimentare simetrica fata de masa, este floating printr-un inversor de putere care creeaza masa artificiala. Astfel se pot lega in "punte mare", 2 etaje groundbridged, conditia este ca fiecare sa aiba alimentare total separata. Avantaj, SOA mult mai bun la finali, cu 100Vcc alimentare (echivalentul a 2x50Vcc simetric) scoti circa 460W/4 ohmi putere audio. Am facut prin 2003 un amplificator in GB alimentat la +164Vcc (echivalent 2x82Vcc simetric) si avea cam 2x 1,2kW/canal/8 ohmi sau 2200W/canal/4 ohmi, 4 finali TO3 pe brat (echivalent aprox al lui Macrotech 5000VZ). Aici explica exact ce si cum: https://pdfcoffee.com/crownx27s-ground-bridge-output-topology-pdf-free.html Referitor la postul anterior, cablajele erau originale ale amplificatorului, eu doar am upgradat full sursa si etajele finale cu tranzistori seriosi si am modificat curba protectie SOA pentru noile cerinte de putere. ca semnal treapta la 10kHz, arata foarte ok (ca si o clasa AB), cu un timp de crestere (etaj final compensat bine) cam de 3,5uSec, din ce-mi aduc aminte. Aici este o filmare unde de pe la minutul 4 si ceva testez si triunghiular si dreptunghiular: Spor la vizionare! Link spre comentariu
Akos Postat Septembrie 4, 2021 Autor Partajează Postat Septembrie 4, 2021 Foarte fain. Link spre comentariu
maxente Postat Septembrie 4, 2021 Partajează Postat Septembrie 4, 2021 Acum 8 ore, DjLeco2021 a spus: Daca nu doriti puteri mari de iesire, (pina in 500W), o clasa TD-EEE nu-si are rostul, dar daca vreti puteri serioase, TD-ul autooscilant, este ceea ce trebuie facut. Asta am vrut, la un moment dat, sa il intreb si eu pe @Akos de ce se complica sa faca artificiile alea din clasa TD, G sau ground brige, pentru un amplificator ''de casa''. Clasele alea se faceau exclusiv pentru galagie. Acum nici cu clasele alea nu mai merita sa te complici, o clasa D face minuni in categoria galagie. Link spre comentariu
Romeo Corb Postat Septembrie 4, 2021 Partajează Postat Septembrie 4, 2021 Timpul de creștere cădere la clasa eeengine este influențat și de driverul folosit al clasei AB de aceea eu am schimbat driverul original Yamaha cu unul fullsimetric.Rezultatele sânt superioare și la audiție. Link spre comentariu
Akos Postat Septembrie 4, 2021 Autor Partajează Postat Septembrie 4, 2021 Si cum arata ? Link spre comentariu
franzm Postat Septembrie 4, 2021 Partajează Postat Septembrie 4, 2021 Acum 2 ore, maxente a spus: Clasele alea se faceau exclusiv pentru galagie. Nu neaparat. Eu folosesc "clasele alea", dar nu pentru a face galagie. De exemplu la caracterizarea unor accelerometre (pâna pe la 500 kHz). Si tot acolo folosesc analiza spectrala. Link spre comentariu
deo Postat Septembrie 4, 2021 Partajează Postat Septembrie 4, 2021 Daca doreste initiatorul topicului pot pune ceva oscilograme de la Yamaha P7000S,P3500(alta configuratie,am schimbat trafo cu un smps push-pull dar nu cred sa afecteze cu ceva) sau Labgruppen c68-4 original nu clona,aproape ca FP10000 dar cu putere ceva mai mica(de fapt eu l-am turat la maxim,adica e cam ca si FP10000). Link spre comentariu
Akos Postat Septembrie 4, 2021 Autor Partajează Postat Septembrie 4, 2021 Initiatorul acestui topic ( eu ) doreste sa afle cat mai multe informatii despre acest subiect si considera ca orice opinie, orice experienta impartasita il poate scuti de munca in plus si poate duce la solutii mai eficiente ale problemei. Link spre comentariu
Akos Postat Septembrie 4, 2021 Autor Partajează Postat Septembrie 4, 2021 Adica am vrut sa spun ca bineinteles ca doresc... Link spre comentariu
Sharky Postat Septembrie 5, 2021 Partajează Postat Septembrie 5, 2021 Acu ma mai gandesc la alta treaba. Ok faci grounded bridge ca sa tii tensiune mai mica deci la bipolari mai castigi ceva soa. De ce nu inseriezi bipolarii cu o "cascoda" care preia jumate din uce? La puterile alea oricum nu scapi fara macar 3 perechi, mai pui una in plus ai deja 4 perechi, inseriate 2 cate 2. Ma refer in banala clasa ab. Ca de te duci cu modulari ale sursei de alimentare orice discutie nu are sens ca uce oricum ramane mic. Aici ar fi interesanta o comparatie. Cred ca singurul avantaj ar fi cel economic, sursa mai simpla. Ca sa nu uitam sursa reprezinta un cost mare din tot amplificatorul. Link spre comentariu
deo Postat Septembrie 5, 2021 Partajează Postat Septembrie 5, 2021 (editat) Poze cu P3200 nu cu P3500 cum am scris mai sus.Desktop.rar.Cred ca pe ultimile 3 poze e sonda pe x10.Mai tarziu o sa pun si cu P7000S dar cam greu ca sunt plin de antibiotice.Scuze, Editat Septembrie 5, 2021 de deo Link spre comentariu
dumitrumy Postat Septembrie 5, 2021 Partajează Postat Septembrie 5, 2021 Pentru mine o forma de unda de la sursa in comutatie ar fi interesanta: Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum