Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Inca un amplificator...

Akos

Postări Recomandate

Din pacate n-am mai vorbit cu Mihai de ceva timp.

Am ramas si fara numarul lui de telefon, odata cu schimbarea mobilului meu, aveaam numarul in ageda telefonului, nu si pe SIM.

Pe celalalt forum unde moderez, s-ar putea sa dau de el, dar nu promit.

Daca nu doriti puteri mari de iesire, (pina in 500W), o clasa TD-EEE nu-si are rostul, dar daca vreti puteri serioase, TD-ul autooscilant, este ceea ce trebuie facut.

Eu am avut 2 yamaha P7000S, modificate de mine A-Z, ajunsesem la circa 2x2,2kW/4 ohmi, daca reteaua statea batz la 230Vac.

Ma puteti intreba orice, va raspund cu placere.

Citeva poze:

DSCN6070.jpg

DSCN6071.jpg

DSCN6072.jpgDSCN6109.jpgDSCN6110.jpgDSCN6111.jpg

Asta era originala, nemodificata (stock):

Cam de asa ceva erau capabile, dupa modificare:

Editat de DjLeco2021
Link spre comentariu

Grounded bridge nu are alimentare simetrica fata de masa, este floating printr-un inversor de putere care creeaza masa artificiala.

Astfel se pot lega in "punte mare", 2 etaje groundbridged, conditia este ca fiecare sa aiba alimentare total separata.

Avantaj, SOA mult mai bun la finali, cu 100Vcc alimentare (echivalentul a 2x50Vcc simetric) scoti circa 460W/4 ohmi putere audio.

Am facut prin 2003 un amplificator in GB alimentat la +164Vcc (echivalent 2x82Vcc simetric) si avea cam 2x 1,2kW/canal/8 ohmi sau 2200W/canal/4 ohmi, 4 finali TO3 pe brat (echivalent aprox al lui Macrotech 5000VZ).

Aici explica exact ce si cum:

https://pdfcoffee.com/crownx27s-ground-bridge-output-topology-pdf-free.html

Referitor la postul anterior, cablajele erau originale ale amplificatorului, eu doar am upgradat full sursa si etajele finale cu tranzistori seriosi si am modificat curba protectie SOA pentru noile cerinte de putere.

ca semnal treapta la 10kHz, arata foarte ok (ca si o clasa AB), cu un timp de crestere (etaj final compensat bine) cam de 3,5uSec, din ce-mi aduc aminte.

Aici este o filmare unde de pe la minutul 4 si ceva testez si triunghiular si dreptunghiular:

Spor la vizionare!

Link spre comentariu
Acum 8 ore, DjLeco2021 a spus:

Daca nu doriti puteri mari de iesire, (pina in 500W), o clasa TD-EEE nu-si are rostul, dar daca vreti puteri serioase, TD-ul autooscilant, este ceea ce trebuie facut.

Asta am vrut, la un moment dat, sa il intreb si eu pe @Akos de ce se complica sa faca artificiile alea din clasa TD, G sau ground brige, pentru un amplificator ''de casa''. Clasele alea se faceau exclusiv pentru galagie. Acum nici cu clasele alea nu mai merita sa te complici, o clasa D face minuni in categoria galagie.

Link spre comentariu

Daca doreste initiatorul topicului pot pune ceva oscilograme de la Yamaha P7000S,P3500(alta configuratie,am schimbat trafo cu un smps push-pull dar nu cred sa afecteze cu ceva) sau Labgruppen c68-4 original nu clona,aproape ca FP10000 dar cu putere ceva mai mica(de fapt eu l-am turat la maxim,adica e cam ca si FP10000).

Link spre comentariu

Acu ma mai gandesc la alta treaba. Ok faci grounded bridge ca sa tii tensiune mai mica deci la bipolari mai castigi ceva soa.

De ce nu inseriezi bipolarii cu o "cascoda" care preia jumate din uce?

La puterile alea oricum nu scapi fara macar 3 perechi, mai pui una in plus ai deja 4 perechi, inseriate 2 cate 2.

Ma refer in banala clasa ab. Ca de te duci cu modulari ale sursei de alimentare orice discutie nu are sens ca uce oricum ramane mic.

Aici ar fi interesanta o comparatie.

Cred ca singurul avantaj ar fi cel economic, sursa mai simpla. Ca sa nu uitam sursa reprezinta un cost mare din tot amplificatorul.

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum
  • Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări