merck Postat Iunie 5, 2021 Partajează Postat Iunie 5, 2021 Ce rost are ca @Akos sa investeasca intr-un analizor de spectru audio (si nu placa de sunet) daca nu se ocupa cu reparatul de amplificatoare Hi-End? (asa de Hi-End sunt ca mai trebuie reparate ). De banii aia isi face minim 10 amplificatoare care bat la cur multe Hi-End-uri! Foarte corecta remarca lui @vijelie02! Daca omul poate sa construiasca, de ce si-ar pierde timpul masurand si contempland sigla de pe amplificatoare??? @Akos da-i 'nainte cu tupeu! Fi Ilie Bolojan in domeniul amplificatoarelor!!! Link spre comentariu
Shambala Postat Iunie 5, 2021 Partajează Postat Iunie 5, 2021 Acum 2 ore, KISS a spus: Domnule, in audio este irelevant testul cu square wave. Doar ''amatorii'' folosesc acest semnal pentru testare si asta deoarece nu detin aparatura necesara. [...] Suntem pe un forum de amatori - DIY, si este normal sa nu detina mai nimeni analizoare de spectru sau distorsiometre ultraperformante. Poate sunt unul sau doua (in proprietate privata) pe tot forumul, iar unul din ele este la cineva care isi castiga painea construind amplificatoare (- sau cel putin o parte din ea ). Deja un raspuns corect in conditiile specificate de Akos este mare lucru, putine aparate chiar de fabrica o fac. Si acelea din gama high-end. Ca ai vrea sa vezi raspunsul armonic al amplificatorului - ok, e normal, dar nu e nevoie sa formulezi in acest mod, de parca ai vrea sa nu reuseasca sa faca un amp bun. Ca exista tramsformatoare de iesire cu banda 30hz-35khz, da, stim, dar cate sunt asa si cat costa ? A postat Adrian (Merk) candva un document despre niste comparatii intre OT-uri, nu mai tin minte daca erau si cele de la Ongaku acolo. Parametrii declarati de la McIntosh sunt probabil reali, este o firma cu o reputatie prea buna ca sa minta precum cele chinezesti (si nu numai). Dar nici exemplul si nici o eventuala comparatie nu isi are rostul. Nu acesta a fost scopul acestui topic ("am facut un amplificator mai tare decat xyz"). Nicaieri in topic nu a fost prezent orgoliul autorului. Link spre comentariu
KISS Postat Iunie 5, 2021 Partajează Postat Iunie 5, 2021 3 hours ago, Akos said: ....va pot arata cum arata un semnal dreptunghiular la 20.000 Hz https://postimg.cc/xNr3CYng respectiv la peste 100.000 Hz https://postimg.cc/WDgQvxhv ,cu o banda de raspuns de 0 dB in gama 10Hz - 100.000 Hz semnal dreptunghiular. Si nu este McIntosh. Nu. E autohton, facut la Oradea. De mine. Din cate stiu eu raspunsul in frecventa se masoara aplicand semnal sinusoidal amplificatorului, in nici un caz square wave. Si, sincer, apreciez staruinta lui @Akos, dar e diferenta enorma intre un montaj reglat doar pe osciloscop si unul care e masurat cu aparatura dedicata audio si apoi corectate deficientele. Iar comparatia cu McIntosh e deja deplasata, ca si cum am compara Logan_ul cu BMW_ul. Link spre comentariu
Akos Postat Iunie 6, 2021 Autor Partajează Postat Iunie 6, 2021 Acum 7 ore, vijelie02 a spus: Unii se lauda cu ce au construit, altii se lauda cu ce au facut altii. Cu toate ca incepe sa nu-mi placa directia in care se indreapta tonul dezbaterilor, nu m-am putut abtine sa nu-l citez pe d-l @vijelie02. Pana la urma suntem pe un forum si nu pe o pagina de reclama pentru diverse firme. Pe un forum de electronica audio, unde se presupune ca este vorba despre ce a mai construit unul sau altul. Eu speram la niste discutii referitoare spre exemplu de ce am adoptat acest autobias si nu altul sau de ce am pus in paralel sase fet-uri si nu noua. Imi pare rau ca am zgaltait un pic adeptii constructiilor cu tuburi (sau / si transformatoare de iesire). Stiu de mult ca isi apara foarte patimas punctul de vedere. Si e bine asa. Si eu imi apar punctul de vedere. Desi e destul de periculos, tinind cont ca un punct de vedere inseamna ca orizontul perspectivelor unui individ s-a restrins la un punct... In fine. Poate si d-l @KISS ne va delecta (asemenea constructorului de amp-uri de sec XXI) cu o constructie proprie, realizata dupa toate regulile meseriei, alaturind spectrografii, IMD-uri si tot tacamul de masuratori pe care eu le-am omis. Nu de alta dar suntem pe un forum. Chiar daca e cu tuburi si cu traf de iesire. Si eu am inceput constructiile de amp-uri tot pe tuburi. Acum cincizeci de ani. De atunci am incercat sa tin pasul cu evolutia tehnicii. Nu am reusit pe cat vroiam. De unde si raminerea mea in urma fata de amp-urile secolului XXI. Am ramas din pacate in faza cu aruncatul pieselor cu farasul intr-o constructie. Din nefericire cu discutii de acest fel numai consumam timpul nostru fara nici un folos punind la incercare rabdarea moderatorului. As prefera, daca e posibil sa discutam numai problemele tehnice pentru care a fost creat acest forum si acest topic. Link spre comentariu
Akos Postat Iunie 6, 2021 Autor Partajează Postat Iunie 6, 2021 Din nefericire, neavind aparatura adecvata, numai un qa401, nu am alta posibilitate de a masura distorsiunile, care arata cam asa : https://postimg.cc/SXNqrd5s Link spre comentariu
sk24bpo Postat Iunie 6, 2021 Partajează Postat Iunie 6, 2021 Care este schema finala a aparatului ? Link spre comentariu
Akos Postat Iunie 6, 2021 Autor Partajează Postat Iunie 6, 2021 Schema finala este cea postata ultima, cu autobiasul langa ea si front endul postat ultimul. Link spre comentariu
merck Postat Iunie 6, 2021 Partajează Postat Iunie 6, 2021 (editat) 2 hours ago, Akos said: Din nefericire, neavind aparatura adecvata, numai un qa401, nu am alta posibilitate de a masura distorsiunile Ce vorbesti dom'le! Da ce te nemultumeste la qa401??? Ne uitam la specificatii sau nu? Input Noise Floor -113 dBV (inputs shorted, atten off, 20 to 20 KHz, 32K FFT, avg 5, Hann, 48 Ksps) THD -108.5 dB (loopback, single ended, L- shorted to ground, atten off, 32K FFT, avg 5, Hann, 48 Ksps, -10 dBV input) CMRR 82 dB typical at 1 KHz, 0 dBV input split into both input channels Input Crosstalk < -130 dB (DAC output connected to ADC input +, input – shorted to ground) DAC to ADC Crosstalk < -130 dB (DAC outputs open and set to 0 dBV, ADC inputs shorted to ground) IMD -125 dB typ (19 KHz @ -6 dBV, 20 KHz @ -6 dBV, resulting 1 KHz product at -125 dBV) KISS are un Hewlett Packard 3582A SH luat de pe ebay si reparat. Doar nu crezi ca a cumparat KISS un analizor de spectru nou cu factura. P.S. Sa nu uitam ca Hewlett Packard 3582A este facut in jurul anilor 1980. Stii ce rejectie are la 50HZ??? ARE 60dB!!! Editat Iunie 6, 2021 de merck Link spre comentariu
franzm Postat Iunie 6, 2021 Partajează Postat Iunie 6, 2021 (editat) Acum 2 ore, Akos a spus: Din nefericire, neavind aparatura adecvata, numai un qa401, nu am alta posibilitate de a masura distorsiunile, Domnule, sunt dispus sa va scap de saracia aia de QA401 ;-) BTW, faine rezultate pentru niste piese aruncate cu farasul. Ramâne de vazut cum se comporta pe sarcini dificile. Editat Iunie 6, 2021 de franzm Link spre comentariu
Akos Postat Iunie 6, 2021 Autor Partajează Postat Iunie 6, 2021 Acum 8 minute, franzm a spus: Domnule, sunt dispus sa va scap de saracia aia de QA401 ;-) Link spre comentariu
sk24bpo Postat Iunie 6, 2021 Partajează Postat Iunie 6, 2021 Foarte mare zgomotul dat de alimentare. Probabil exista o bucla de masa. Acum 35 minute, franzm a spus: Domnule, sunt dispus sa va scap de saracia aia de QA401 ;-) BTW, faine rezultate pentru niste piese aruncate cu farasul. Ramâne de vazut cum se comporta pe sarcini dificile. Daca doresti un QA401 am un prieten care-l vinde. Este ca nou. Link spre comentariu
merck Postat Iunie 6, 2021 Partajează Postat Iunie 6, 2021 13 minutes ago, sk24bpo said: Foarte mare zgomotul dat de alimentare. Probabil exista o bucla de masa. Daca doresti un QA401 am un prieten care-l vinde. Este ca nou. Baga un anunt cu tot cu pret. Link spre comentariu
sk24bpo Postat Iunie 6, 2021 Partajează Postat Iunie 6, 2021 Acum 35 minute, merck a spus: Baga un anunt cu tot cu pret. Stai sa-l intreb. L-a luat sperand ca va face tot felul de preuri phono si de chitara si filtre audio pentru vanzare dar pana la urma a trecut pe zona radio unde ii merge mai bine cu bussines-ul. N-a apucat sa-l foloseasca de 3 ori. Aparatul este ca si neatins. Link spre comentariu
sk24bpo Postat Iunie 6, 2021 Partajează Postat Iunie 6, 2021 Am vorbit, 2.200 lei. Link spre comentariu
Akos Postat Iunie 6, 2021 Autor Partajează Postat Iunie 6, 2021 Comanda cu care am cumparat qa401; https://postimg.cc/qzXSMgVZ Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum