Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Intrebare incepator diferenta becuri.

Vizitator Neagu Andreww

Postări Recomandate

Vizitator Neagu Andreww

Salut, ma numesc Andrei si am o intrebare la care sper ca mi-ati putea raspunde cu usurinta. Am un bec LVF de 125w si as vrea sa-l pun in functiune, intrebarea mea e: Merita sa il conectez la curent sau as putea alege altceva dar care sa-mi ofere aceasi/aproximativ aceasi putere? Intreb deoarece am nevoie de un balast pentru un astfel de bec(iar eu nu am acest balast) si in ziua de azi avem o gramada de alte optiuni as vrea sa optez pentru un bec mai econom(eventual) sau care sa nu necesite un balast(nu detin unul), in cazul in care exista un astfel de bec. Multumesc anticipat, va doresc o zi buna.

Link spre comentariu
  • Răspunsuri 11
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

• validae

3

• Spitfire

1

• Ticu

1

• puriu

1

Top autori în acest subiect

Cred că cu banii necesari unui balast potrivit, vei putea cumpăra o lampă cu leduri, care sigur va avea un CRI (factor de redare al culorilor) mai bun decât o lampă cu vapori....

Link spre comentariu

Depinde ce spațiu luminezi.Dacă e pentru iluminat interior, nu era din start recomandată o lampă cu vapori, fiindcă denaturează grav culorile percepute.Uite un exemplu de lampă cu led, nu am căutat după cea mai ieftină variantă, cred că poți să găsești și mult mai ieftin, dar poți să construiești cu componente cumpărate (COB și driver) categoric mai ieftin   http://www.iluminat-ieftin.ro/1079/Lampa-LED-iluminat-stradal-ECO-30W

Editat de validae
Link spre comentariu

Acum, depinde...daca sunteti din Bucuresti, gasiti in talciocul Valea Cascadelor un drossel de 125W cu 5-10 lei, iar becul acela va rezista peste 10.000 ore, sau, puteti cumpara cu ~50 de lei un proiector LED de 30W marca China care va crapa la prima supratensiune in retea, sau se va transforma in stroboscop de discoteca,  fara sa doriti asta.:rade:

Link spre comentariu

Proiectoare din alea chinezești avem pe stradă de câțiva ani și prea puține au crăpat.....lămpile cu mercur sunt mai fiabile, dar sunt depășite din punct de vedere tehnic.Nu mai spun de diferența de consum dintre 30 și 125W....

Link spre comentariu
Vizitator Paul66

Buna ziua. Mi-ati putea recomanda o marca de becuri led sau economice pentru iluminatul exterior. In trecut am luat unele economice de 35W care au tinut destul, cca. 6-7 ani, se aprindeau in fiecare seara si luminau pana dimineata. In ultimul timp, tot ce am cumparat, cu greu ajung la un an de exploatare. 

Din cele cumparate prima data nu mai gasesc.

Link spre comentariu
Vizitator Paul66

Posibil sa fi ''evoluat'' dar nu-i stiu noua denumire. Era ceva cu F sau N, parca si nici ieftine nu erau, dar au rezistat eroic.  Incercari am tot facut, chiar si la preturi mai mari, dar cu greu depasesc anul de functionare.

M-am saturat sa dau banii aiurea si nici unele sa nu-si faca treaba conform prescriptiilor tehnice.

Link spre comentariu
  • 3 săptămâni mai târziu...

Posibil ca in trecut ati folosit becuri economice - becuri fluorescente compacte, am avut si eu si stiu ca unele parca nu se mai ardeau, ca sa am motiv sa cumpar bec cu led. Astfel de becuri se mai gasesc, dar mai putine ca in trecut, cautati intr-un magazin mare gen Dedeman sau altul. Trebuie sa aveti in vedere ca becurile led sa fie montate intr-un loc aerisit, si aveti grija la umezeala. Eu am montat la acvariu un bec cu led si intr-o saptamana sa ars. Ulterior am montat acelasi model de bec ( ceva chinezesc la 6 lei) dar intre el si acvariu am pus o placa de sticla. Becul este alimentat printr-un temporizator in fiecare zi se aprinde la 7,00 si se stinge la 19, are un an si patru luni de cand functioneaza. 

Link spre comentariu

Exista rubrica speciala de LED, unde puteti sa gasiti destule comentarii despre becoleduri - si despre variantele CORECTE de iluminat cu led.

Numai cand ma gandesc la cate am spus eu...

Cititi acolo si nu aveti de ce sa repetati MEREU alceleasi intrebari prin orice loc posibil.

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări