Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Recomandare cleste dezizolat fire subtiri

informer

Postări Recomandate

V-as ruga sa-mi recomandati un cleste bun pt. dezizolat fire multifilare subtiri: 0.7 - 1.5mm diametru INCLUSIV izolatia, genul de fire folosite in electronica de mica putere.

Multi ani am folosit un cleste de genul asta:

cleste1.png.67e46fb1f0a23788d0a8bbba86443bb1.png

Nu pot sa zic ca nu si-a facut treaba dar uneori firele sunt scurte si este dificil sa tragi cu mana de ele.

Mi-as dori un cleste in care sa introduci capatul firului si clestele sa mentina firul pe pozitie in timp ce-l dezizoleaza... sper sa se inteleaga ce vreau sa spun, ceva ca-n imaginea urmatoare:

cleste2.png.b024da7c324e652a82e033ac0fc2d080.png

As lua chiar clestele din imagine ca-i doar $6 in China insa la review scrie: "bani aruncati"....  :) 

Nu insist sa dau 2 lei pe el dar nici 1000... doar sa fie OK, nu neaparat extraordinar si nemaivazut. :)

Link spre comentariu

Pe asta al doilea il am eu si l-am luat mai ieftin de 6 dolari. Cauta-l pe mivarom. E bunicel pentru electrice. Manerele mi s-au parut cam slabe si cateodata din strangere, simt ca le deformez. Pe la serviciu avem unele ca asta(nu identic, dar asemanator) si sunt foarte bune, nu se compara cu optiunea numarul 2 de la tine.

image.png.fb70f621afd18da03f06bddf5273c19a.png

Link spre comentariu

Am toti clestii recomandati in posturile de mai sus dar recomand ceva de genul:

Am cumparat asa ceva de la Wurth si sunt multumit. Presupun ca si asta de la Stanley este bun. cleste-dezizolat-cablu-electric-stanley-

Editat de Ovidanie
Link spre comentariu

Am uitat sa specific, am incercat clestele de mai jos dintr-un set cumparat de la Lidl dar nu se comporta OK pe cabluri litate subtiri.

In mod sistematic taie si mare parte dintre firele de cupru pt. ca presiunea lamelor taietoare sau distanta dintre ele nu sunt reglabile.

Acu` nah, ce-i drept nu-i vreo mare firma... :)

cleste4.png.99571d583108324c53e188b2fcca0abb.png

Editat de informer
Link spre comentariu

Modelul asta nu-l foloseste nimeni? Il am de ceva vreme, si merge de la subtire la gros fara probleme.Probabil de aia nu m-au interesat alte modele...

Imagini pentru cleste pentru dezizolat cabluri

Acum 3 ore, informer a spus:

As lua chiar clestele din imagine ca-i doar $6 in China insa la review scrie: "bani aruncati"

Modelul ala l-am testat eu, si sincer, tot la babatia mea m-am intors.Fire asa scurte nu prea am de desizolat, si cand am, s-a inventat clestele spitz pt asa ceva.

Editat de doru3160
Link spre comentariu
9 minutes ago, doru3160 said:

Modelul asta nu-l foloseste nimeni? Il am de ceva vreme, si merge de la subtire la gros fara probleme.Probabil de aia nu m-au interesat alte modele...

Imagini pentru cleste pentru dezizolat cabluri

Il am si eu insa la fel cu clestele din prima postare, prima poza, trebuie sa tragi tu de fire... uneori asta nu-i chiar la indemana.

Link spre comentariu

Modelul ( generic ) nu e potrivit , decat cu mult antrenament si riscuri . E si greu de setat , si incomod . Sant buni cei " automati " , dar au un pret :

https://cleste.compari.ro/knipex/cle-te-automatic-dezizolare-multistrip-10-p343767730/

Curent , folosesc modelul de mai sus , nu m - a dezamagit niciodata . Taie ca briciul ( si conductori grosi ) , inclusiv blanc ( masiv ) , dezizoleaza perfect si se autoregleaza automat . Mai am si alte modele , care aplica si sertizeaza si ferule , pentru conexiuni in riglete , tot de la Knipex . Ma rog , pentru hobby e cam scump . Altfel , o " mana "  experimentata dezizoleaza perfect si cu un sfic ascutit chirurgical .

Editat de gauss
Link spre comentariu

Knipexul din postul meu ( am altceva asemanator, dar constructiv e aceiasi masinarie) face de la 0.35 mm in sus (o face si mai jos dar nu am astfel de nevoi).

Editat de Vizitator
Link spre comentariu

0.03 -10 mm patrati . Am lucrat ( mai intai ) cu el afara , si m - am decis ca merita investitia ... dupa care am luat si din cei combo , cu taiere - dezizolare - sertizare , au banda cu ferule in cotor , totul e foarte rapid , repetitiv ca si calitate si sigur , efortul e minim , nu trag de cabluri , care pot fi si de 1 cm lungime , la " pozitie " . Foarte durabili ... am falci si cutit taietor de rezerva pentru toate ... inca nu e nevoie de schimbare .

Editat de gauss
Link spre comentariu
3 hours ago, gauss said:

Subscriu!

Acum o luna am avut de facut niste “adaptoare” din appx 3000 cabluri (conductor din cablu utp ) de appx 2cm lungime si dezizolate la margini appx 3 mm in fiecare capat, scula asta m-a salvat. Tai, dezizolezi, tai, dezizolezi, tai si dezizolezi ... precum un robotel automat :).

Este un cleste de calitate si foarte usor, deci se poate lucra cu el timp indelungat fara ca sa iti oboseasca mana.

Il recomand! Sunt sigur ca se gaseste si la pret mai bun.

Link spre comentariu
Acum 11 ore, gauss a spus:

Modelul ( generic ) nu e potrivit , decat cu mult antrenament si riscuri . E si greu de setat , si incomod . Sant buni cei " automati " , dar au un pret :

https://cleste.compari.ro/knipex/cle-te-automatic-dezizolare-multistrip-10-p343767730/

Curent , folosesc modelul de mai sus , nu m - a dezamagit niciodata . Taie ca briciul ( si conductori grosi ) , inclusiv blanc ( masiv ) , dezizoleaza perfect si se autoregleaza automat . Mai am si alte modele , care aplica si sertizeaza si ferule , pentru conexiuni in riglete , tot de la Knipex . Ma rog , pentru hobby e cam scump . Altfel , o " mana "  experimentata dezizoleaza perfect si cu un sfic ascutit chirurgical .

Aproape identic cu cele Poloneze. (anii 80)

Link spre comentariu

Probabil . Nu stiu , n - am avut ocazia . Sincer , nici nu stiam ca au facut si polonezii asa ceva . Inainte de '90 am avut " automat " , ca modelul 2 din prima postare , si ca cel postat de dl . Doru , reglabil cu surub la falci ,  si care dezizoleaza prin tragere . Era in trusa " electronist " tip 1 , cea cu geanta de vinilin cusut . Ambele romanesti ,  le - am predat mai noi decat le - am luat . Nu m - am inteles cu ele , probabil mai mult ele cu mine . Sficul era de baza  ... aveam modelul de Brasov , cel negru ... recalit si ascutit  chirurgical , aveam un ascutitor ( fost sculer - matriter ) care stia meserie . La ce zbura ( izolatie teflon ) , facusem o scula cam ca cele de jupuit cartofi , in loc de cutit avea o sarma de nichelina incandescenta , topea local izolatia , sa nu rupem vreun toron din conductorul multifilar . Totul se cositorea , nimic sertizat . Asa era la rusi ... si n - am avut probleme . Toate lipiturile se " botezau " cu lac rosu de sigilat . In fine , m - am indepartat de clestii de dezizolat . Knipex e standardul in materie , dupa '90 l - am vazut mentionat in diferite filmuri tehnologice de executie echipamente aero . Personal ( am scris mai sus ) , n - am ce sa reprosez marcii ... , si sficurile cu care lucrez curent sant knipex . Sant scumpe , dar in timp si - au scos banii . Sa nu zic de confortul utilizarii , ergonomia si calitatea " taieturilor " . In fine ...

Editat de gauss
Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum
  • Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări