Vizitator corneliu budac Postat Decembrie 14, 2018 Partajează Postat Decembrie 14, 2018 Buna ziua! Am sistemul audio la reparat si am nevoie de schema electronica .serioux SBHT 5100C. Link spre comentariu
validae Postat Decembrie 14, 2018 Partajează Postat Decembrie 14, 2018 (editat) De obicei astea se repară și fără schemă, au finali audio cu 7 circuite integrate TDA2030 de uz comun, ușor de testat și de către un începător în electronică.Ce e mai complicat la ele, e faptul că folosesc selectoare de căi audio cu controllere dedicate și când vezi o libarcă din aia neagră și cu 40 de picioare, ți se pare că e vreun extraterestru, dar dacă îi cauți fișa tehnică (datasheet) pe net fiecărui integrat în parte, vezi clar unde intră și pe unde iese fiecare semnal corespunzător canalului respectiv.Apoi cu o simplă cască telefonică înseriată cu un condensator de 1uF, legi un fir la masă, iar cu celălalt fir verifici prezența sau absența semnalului audio în diverse puncte ale schemei, până dai de componenta cu probleme. Asta binențeles, după ce ai verificat înainte de toate sursa de alimentare și te-ai asigurat că toate tensiunile necesare sunt prezente.Are o tensiune de alimentare a finalilor de 2x12V și din astea se obțin 5V pentru logică prin regulator LM7805. Puterea declarată a sistemului e o minciună tipică pentru chinezi, dată fiind tensiunea mică de alimentare... Editat Decembrie 14, 2018 de validae Link spre comentariu
Vizitator corneliu budac Postat Decembrie 14, 2018 Partajează Postat Decembrie 14, 2018 Multumesc ptr raspuns.Sistemul are un zgomot de fond,se aude distorsionat ,si meseriasul nu se descurca Fara schema ,nu i da de cap.As putea sa va deranjez cu un telefon cand ajung la el?sa i sugerati ce ar putea sa faca,ca vad ca sunteti mai pregatit.Vorbiti aceeasi limba totusi .Va multumesc anticipat si astept nr dvs.de telefon.....daca se poate. Zi buna! Link spre comentariu
validae Postat Decembrie 14, 2018 Partajează Postat Decembrie 14, 2018 (editat) Spuneți-i să verifice în primul rând dacă tensiunile de alimentare sunt OK, să nu fi crăpat vreo diodă sau condensator de filtraj, sau cum am mai găsit prin astea, se scurtcircuitează unii condensatori plachetă ce sunt în paralel cu diodele redresoare.Nu am schema sistemului, dar din ce am citit pe net, are două tensiuni de 12V pentru integratele audio finale. Dacă fenomenul se întâmplă numai la anumite canale, atunci trebuie verificate integratele finale respective.Dacă fenomenul e peste tot, fie alimentarea e cu probleme, fie chiar selectorul de cale audio a cedat, am avut un sistem care a avut controllerul selector de cale audio crăpat la propriu.Nu pot da numărul de telefon, dar dacă puteți să-i arătați postările de pe forum, poate îl ajută în depanare.Deși ar trebui să fi știut aceste lucruri până acum, ca depanator. Va avea nevoie oricum de internet pentru a căuta fișele integratelor din sistem, amplificatoarele TDA2030 sunt comune și se găsesc ușor, la fel și controllerul selector de cale de sunet utilizat acolo.Dacă găsește vreun circuit de care nu a auzit și căruia nu-i găsește fișa, să postați aici seria inscripționată pe capsulă și-l ajutăm.... Editat Decembrie 14, 2018 de validae Link spre comentariu
Vizitator Postat Decembrie 14, 2018 Partajează Postat Decembrie 14, 2018 Electroliticii defecti , final defect la partea de bas , . . . . . . . . . . . .etc . . . . . . . . . Link spre comentariu
Vizitator corneliu budac Postat Decembrie 14, 2018 Partajează Postat Decembrie 14, 2018 Multumesc ptr raspuns.Sistemul are un zgomot de fond,se aude distorsionat ,si meseriasul nu se descurca Fara schema ,nu i da de cap.As putea sa va deranjez cu un telefon cand ajung la el?sa i sugerati ce ar putea sa faca,ca vad ca sunteti mai pregatit.Vorbiti aceeasi limba totusi .Va multumesc anticipat si astept nr dvs.de telefon.....daca se poate. Zi buna! 3 canale nu se aud si 3 sunt distorsionate .sunt aici la el. Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum