Blacksmith Postat Decembrie 12, 2018 Partajează Postat Decembrie 12, 2018 Imi renovez camera si trebuie sa proiectez mobila in functie de cum sint asejate boxele. Am facut o mica simulare. Credeti ca e ok asa ? Ma intereseaza cel mai mult daca e de ajuns unghiul de deschidere al boxelor. Nu prea pot sa le scot mai in fata pentru ca, dupa cum se vede, in stanga ar acoperi prea mult din usa... Iar latimea mobilei am facut-o la minimul posibil... Link spre comentariu
Blacksmith Postat Decembrie 12, 2018 Autor Partajează Postat Decembrie 12, 2018 Cam asa sint, vreo 3 metri si 45 grade... Dar nu zice nimic de unghiul de deschidere. Link spre comentariu
arcgotic Postat Decembrie 13, 2018 Partajează Postat Decembrie 13, 2018 Dar punctul rosu, asa aproape de zid o sa asculti? Daca da, as scoate boxele mai in fata. gen cum e atasat. Link spre comentariu
arcgotic Postat Decembrie 13, 2018 Partajează Postat Decembrie 13, 2018 Daca poti muta mai in fata pozitia de ascultat, cea mai buna solutie e asta. Sunetul axial din boxe sa se intersecteze in fata capului. Incearca. Link spre comentariu
Blacksmith Postat Decembrie 13, 2018 Autor Partajează Postat Decembrie 13, 2018 (editat) Da, acolo ascult. Patul e lipit de perete iar eu stau rezemat de el. Mersi pentru sugestii, dar ce imi propui tu e cam asa... Tu ai pune niste boxe in mijlocul camerei pe unde e spatiul de mers ? Poate asa se intelege mai bine: Editat Decembrie 13, 2018 de Giuseppe Bagarella Link spre comentariu
arcgotic Postat Decembrie 13, 2018 Partajează Postat Decembrie 13, 2018 Schimba boxele, cumpara niste waveguide-uri mari (gen Seos24 ) si atunci o sa fie bine si cu ele acolo. Altfel o sa ai reflexii de la pereti si mobila. Link spre comentariu
sesebe Postat Decembrie 13, 2018 Partajează Postat Decembrie 13, 2018 Pai asta nu prea arata a rulota.............. 2 Link spre comentariu
arcgotic Postat Decembrie 13, 2018 Partajează Postat Decembrie 13, 2018 (editat) Poti studia si acest topic. https://www.diyaudio.com/forums/multi-way/288156-joachim-gerhard-speaker-placement-wow-info-4.html Ceva de genu zice tipu ala ce face boxe, Joachim, cum vezi in poza. Idea e ca, capul sa nu fie mai departe de zid de 30-40cm. Editat Decembrie 13, 2018 de arcgotic adaugare detalii Link spre comentariu
Blacksmith Postat Decembrie 13, 2018 Autor Partajează Postat Decembrie 13, 2018 @sesebe Am venit la bloc, la apartament, nu mai sint la tara in rulota. Poti sa-mi zici si mie daca e ok deschiderea aia din prima poza sau trebuie mai mult. Atat ma intereseaza. @arcgotic Imi pare rau dar nu pot aloca o camera special pt auditie, cu boxele in mijloc. Link spre comentariu
sesebe Postat Decembrie 13, 2018 Partajează Postat Decembrie 13, 2018 Chestia asta cu asezarea boxelor mi se pare un moft audiofil. Asezarea optima este cea care iti place tie cel mai mult. Link spre comentariu
Blacksmith Postat Decembrie 13, 2018 Autor Partajează Postat Decembrie 13, 2018 Pai exact asa mi se pare si mie... Ce, ma stii pe mine mare audiofil ? Doar ca nustiu daca o conta, in mod realist vorbind, daca sint asa un pic dupa coltul ala de la mobila si nu se vad intre ele. Asta ar fi singurul meu stres. Link spre comentariu
Vizitator Xtreaming Postat Decembrie 13, 2018 Partajează Postat Decembrie 13, 2018 Salut, Nu sunt mare priceput dar vreau sa contribui cu un sfat practic. Pune tu boxele cum apare in primul post, adica una fix in colt (Left Channel) si cealalta la 1 metru de coltul din dreapta (Right Channel) si ghici ce: Boxa din stanga o sa sune cu bass profund si medii clare si inalte slabut, boxa din dreapta o nu o sa aiba bass, in schimb o sa sune mai tare mediile si inaltele. Motivele or sa fie mai stiintifice decat pot sa explic dar asta e adevarul. Pe scurt, cred ca e mai echilibrat ca boxele sa fie la o distanta echilibrata fata de coltul camerei, in asa fel incat acustica pe tot sprectrul de frecvente sa fie cat mai normalizata pe ambele boxe. Sper ca nu am jignit raspunzand empiric, nu stiintific. Link spre comentariu
Vizitator Postat Decembrie 13, 2018 Partajează Postat Decembrie 13, 2018 (editat) 1 oră în urmă, Giuseppe Bagarella a spus: Pai exact asa mi se pare si mie... Ce, ma stii pe mine mare audiofil ? Doar ca nustiu daca o conta, in mod realist vorbind, daca sint asa un pic dupa coltul ala de la mobila si nu se vad intre ele. Asta ar fi singurul meu stres. Io zic ca este primordial ce gen muzical asculti; daca esti fan clasica/simfonica/jazz/mamele (ptiu, drace, mi-a scapat) pune boxele pe standuri si in triunghi isoscel cu unghiul din varf cat mai mare ,pentru rock, metal si derivatele lor lasa-le pe podea pastrand acel unghi de mai sus. Pentru disco si pop plus derivatele lor pune boxele asa cum le-ai prezentat in schema din primul post fara standuri. Mai thu sentz neaudiofili. Editat Decembrie 13, 2018 de fluffy37 Link spre comentariu
Blacksmith Postat Decembrie 13, 2018 Autor Partajează Postat Decembrie 13, 2018 Si daca ascult toate genurile ? Eu nu sint din ala setat pe un anumit gen. Pentru mine muzica nu are gen. Tot ce suna misto la ureche e muzica. Fara gen. Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum