Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

telecomanda RF cu atmel pentru rulouri

gabitzu2006

Postări Recomandate

@gabitzu2006, la mine functioneaza la 3 rulouri de peste 1 an (vezi poza atasata).

Functionarea dealtfel e destul de simpla pe schema:

1. daca ai 0V sau 5V pe AMBELE intrari nici un tranzistor (T2 / T3) nu este in conductie deoarece tensiunea BE, care este diferenta intrarilor, este 0.

2. Daca o intrare este pe 0V si una pe 5V, unul dintre tranzistoare este comandat (aclansat un releu).

3. Daca un tranzistor este comandat si apare 5V si pe cealalta intrare, amandoua se blocheaza.

Eu as verifica atent tot ansamblul pt. ca am simulat schema despre care vorbeam anterior (aia care scurtcircuiteaza BE) cu 4 tranzistori 2N2222 si merge si aia....

ndaCLRx.jpg

Link spre comentariu

@Marin1960 am incarcad hex-ul de la tine si se pare ca functioneaza asa cum vreau (am testat doar cu led-urile pe 2 iesiri, dar sunt sigur ca va functiona si cu relee conectate). Multumesc mult! Si as mai avea o rugaminte: poti face hex-ul si pentru a doua pereche? Sau daca nu cer prea mult, fisierul asm modificat. Inca o data, mii de multumiri!

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum
  • Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări