informer Postat Martie 16, 2019 Partajează Postat Martie 16, 2019 @gabitzu2006, la mine functioneaza la 3 rulouri de peste 1 an (vezi poza atasata). Functionarea dealtfel e destul de simpla pe schema: 1. daca ai 0V sau 5V pe AMBELE intrari nici un tranzistor (T2 / T3) nu este in conductie deoarece tensiunea BE, care este diferenta intrarilor, este 0. 2. Daca o intrare este pe 0V si una pe 5V, unul dintre tranzistoare este comandat (aclansat un releu). 3. Daca un tranzistor este comandat si apare 5V si pe cealalta intrare, amandoua se blocheaza. Eu as verifica atent tot ansamblul pt. ca am simulat schema despre care vorbeam anterior (aia care scurtcircuiteaza BE) cu 4 tranzistori 2N2222 si merge si aia.... Link spre comentariu
Marin1960 Postat Martie 18, 2019 Partajează Postat Martie 18, 2019 (editat) @gabitzu2006 , am pus un hex, de data asta testat. Functioneaza pe toate cele 4 canale. La apasarea oricarui buton, functioneaza ON-OFF (celelalte canale sunt trecute pe OFF). Sper sa te ajute! receiver_attiny13_v2.hex Editat Martie 18, 2019 de Marin1960 Link spre comentariu
gabitzu2006 Postat Martie 22, 2019 Autor Partajează Postat Martie 22, 2019 @Marin1960 am incarcad hex-ul de la tine si se pare ca functioneaza asa cum vreau (am testat doar cu led-urile pe 2 iesiri, dar sunt sigur ca va functiona si cu relee conectate). Multumesc mult! Si as mai avea o rugaminte: poti face hex-ul si pentru a doua pereche? Sau daca nu cer prea mult, fisierul asm modificat. Inca o data, mii de multumiri! Link spre comentariu
Marin1960 Postat Martie 23, 2019 Partajează Postat Martie 23, 2019 (editat) @gabitzu2006 am atasat fisierul sursa modificat. Sunt adaugate 11 linii si sterse 20 din fisierul original. Pentru alta pereche, modifici ID-ul de la linia 13 in receptor si emitator, apoi compilezi. Succes! receiver_attiny13_v2.asm Editat Martie 23, 2019 de Marin1960 Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum