adfl Postat Decembrie 10, 2018 Partajează Postat Decembrie 10, 2018 Buna seara , am la reparat un Teletech de 19 inch la care banuiesc a fi defecta sursa . In gol , tens de 5V este ok , cea de 12V fluctueaza cam intre 9,8 si 12, 7 V. deasemeni aceeasi fluctuatie o am si pe alimentarea controlerului din primar deci pe elco 22uF/35V. Daca pun un bec de 12V/5W pe bara de 12V si o las in aer pe cea de 5V , tens de 12V scade la cca 7,8V , stabila si cea de 5V este ok. Daca mut becul pe bara de 5V , aceasta ramane ok dar cea de 12V urca la cca 20 V si tine un bec auto 12V/20W ! Cum s-o fi verificand o sursa ca asta ? Main board este 17 MB62-1 . Am sch elco de pe 12V , diodele in paralel ( 2 buc ) de pe 12V , elco 22uF/35 V din primar... Are cineva o idee ? Multumesc Link spre comentariu
yokoono Postat Decembrie 10, 2018 Partajează Postat Decembrie 10, 2018 Aveti fluctuatii pe condul de 22 micro. Acolo este alimentarea controllerului. Are o tensiune de start luata din 300v si apoi se automentine dintr-o infasurare aflata pe traful chopper. Pentru inceput inlocuiti din start condensatorul de 22 micro CU UNUL NOU. Verificati apoi circuitul de feedback mai ales optocuplorul si TL431. Link spre comentariu
adfl Postat Decembrie 10, 2018 Autor Partajează Postat Decembrie 10, 2018 OK condul deja inlocuit acum am sa incerc si opto si tl431 asta aveam de gand darspuneti-mi practic , tens de 12 tre sa fie stabila in gol ? multumesc Link spre comentariu
yokoono Postat Decembrie 11, 2018 Partajează Postat Decembrie 11, 2018 Stabila atat in gol cat si in sarcina. Link spre comentariu
adfl Postat Decembrie 11, 2018 Autor Partajează Postat Decembrie 11, 2018 Am inlocuit aseara TL431 , opto , am verif rezistentele din bucla si tot asa face . Am sa mai sap , multumesc pentru ajutor ! Link spre comentariu
cornel1962 Postat Decembrie 11, 2018 Partajează Postat Decembrie 11, 2018 asta este schema ? vestel_17ips16-4_power_supply_sch.pdf Link spre comentariu
adfl Postat Decembrie 11, 2018 Autor Partajează Postat Decembrie 11, 2018 da dl coleg , asta este , bine , practic lipsesc ( nu sunt plantate ) unele componente Link spre comentariu
Vizitator Postat Decembrie 11, 2018 Partajează Postat Decembrie 11, 2018 Masuratorile se fac pe condensatorii de pe care citeste bucla de control-adica C831 si C833. Pe ei se pun rezistentele de sarcina. Cand aud ca folositi becuri mi se ridica parul pe cap-noroc ca a ramas putin. Link spre comentariu
adfl Postat Decembrie 11, 2018 Autor Partajează Postat Decembrie 11, 2018 ok , incerc cu rez de sarcina , cam ce valori sa folosesc ? Link spre comentariu
Vizitator Postat Decembrie 11, 2018 Partajează Postat Decembrie 11, 2018 Vezi cat scrie pe capac/ in manual puterea consumata. Sa zicem 40W. Testezi cam la 20W. Vezi pe ce tensiune dioda redresoare este mai mare- sa zicem pe 12V. Deci 12W pe 12V si 10W pe 5V. Eu am rez de 3,3R/10w--10R/16w--5R1/10w. As pune 10R/ 16w pe 12V si 3R3 pe 5V. Cu putina fizica din liceu orice forumist se poate descurca singur la aceste calcule. Link spre comentariu
adfl Postat Decembrie 11, 2018 Autor Partajează Postat Decembrie 11, 2018 Acum 2 ore, miticamy a spus: Vezi cat scrie pe capac/ in manual puterea consumata. Sa zicem 40W. Testezi cam la 20W. Vezi pe ce tensiune dioda redresoare este mai mare- sa zicem pe 12V. Deci 12W pe 12V si 10W pe 5V. Eu am rez de 3,3R/10w--10R/16w--5R1/10w. As pune 10R/ 16w pe 12V si 3R3 pe 5V. Cu putina fizica din liceu orice forumist se poate descurca singur la aceste calcule. Multumesc de ajutor . Ce ati scris , ati scris bine ,dreptu-i ca nu ne cunoastem ,dar luati-o ca pe o axioma : inteleg electrotehnica la nivel de matem superioare iar cat despre fizica de liceu , dupa 37 de ani de la absolvire , inca stiu a rezolva probleme de cinematica , dinamica , electricitate , termodinamica- fara a apela la Internet. Eu am apelat la colegi cu multa practica sa pot rezolva cumva mai rapid acest tv din lipsa de timp Link spre comentariu
Vizitator Postat Decembrie 11, 2018 Partajează Postat Decembrie 11, 2018 Pai eu scriu bine despre surse simple, 40 ani asta a fost principala activitate. Dar asta nu inseamna ca pot depana dupa povesti. Cu niste oscilograme dialogul s-ar desfasura altfel. Si din start sunt niste date contradictorii: 5V stabil si 12v fluctueaza.Nu se poate la FLYBACK asa ceva, nu te lasa cuplajul. Iar in mod special la aceasta sursa si 5v si 12v sunt in bucla de reglaj, deci cele 2 tensiuni sunt intro interdependenta suplimentara. Apoi pe 12V scoate 20v si tine un bec de 12v. Eu ma indoiesc ca un bec auto se poate alimenta la 20V. Si poti savant in domeniul electrotehnicii, aici trebuie sa stii ce este sursa FLYBACK, bucla de control, particularitatile integratului de control. Si cu timp mult o poate depana si un tractorist, pana la urma nr componentelor este redus si prin inlocuire poti da de defect. Mai greu cand traful are probleme. Si in loc sa pui rezultatele la ce ti-am indicat ai sarit sa spui ce pregatire ai. Nu se schimba TL431 fara a masura tensiunea pe cei 2 pini care nu sunt la masa. 2,5v pe ref arata ca isi face treaba. In plus schema are erori, doar cine are placa poate vedea corespondenta componentelor si legaturilor. Link spre comentariu
adfl Postat Ianuarie 23, 2019 Autor Partajează Postat Ianuarie 23, 2019 topicul se poate inchide Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum