Bandi Szasz Postat Octombrie 22, 2020 Partajează Postat Octombrie 22, 2020 (editat) Salut, am facut eu cu cativa ani in urma ceas cu matrici 7x5. Se folosesc registrii de deplasare 74HC595 pentru coloane (anod), eu am folosit 5 matrici deci sunt 25 coloane rezultand 4x74HC595. Pentru randuri (catod) am tot un 74HC595 urmat de un ULN2003 se poate folosii direct ULN-ul doar ca atunci ocupa 7 pini din uC. Dupa care trebuie sa iti construiesti fonturile iar afisarea este chiar destul de banala daca nu vrei cu scroll si alte bazaconii. Oricum daca mergi pe nodeMcu si Arduino IDE sunt destule librarii deja pentru a comanda matrici prin HC-uri. https://www.arduino.cc/reference/en/libraries/shift-register-led-matrix-lib/ Editat Octombrie 22, 2020 de Bandi Szasz Link spre comentariu
Untold Postat Octombrie 23, 2020 Partajează Postat Octombrie 23, 2020 Multumesc mult pentru raspuns, Bandi Szasz! Problema la mine e ca am 4 placi cu cate 10 matrici de 7x5 leduri, ce contin si multe 74HC595 precum si ULN2003A. La fiecare doua matrici, exista cate un 74HC595 si un ULN2003. Iar partea cea mai proasta este ca toate sunt smd, iar fara statie de lipit cu aer cald, nu le pot scoate, va trebui sa-mi cumpar separat integratele...si oricum, nu pot folosi toata placa aia cu 10 matrici...doar sa fac 2 time zone, una EET si alta de prin Nicagaura...:)) Link spre comentariu
Bandi Szasz Postat Octombrie 23, 2020 Partajează Postat Octombrie 23, 2020 Daca sunt toate 10 pe un singur sir lung trebuie urmarite conexiuniile, poate merge sa tai pcb-ul dupa numarul dorit de matrici sau dupa ultimul legat de ultimul registru cum ziceai ca este 1xHC pentru 2 matrici atunci poate merge taiat dupa fiecare al 2 -lea. Daca sunt combinate si una sub alta atunci cam trebuie sa iti faci pcb nou, oricum acele integrate nu sunt scumpe deloc. Link spre comentariu
CARLOS ROBERTO Postat Noiembrie 28, 2020 Partajează Postat Noiembrie 28, 2020 (editat) La 29.06.2020 la 8:24, nel65 a spus: Salutare, vreau sa fac si eu ceasul asta, nu stiu precis ce varianta de PIC o sa aleg, va rog, daca vreti, sa puneti si hexurile la 1825 si 1827.N-am cu ce sa compilez codurile respetivo ... Poate mai sunt si alti doritori! le pana una alta am facut tot eu niste incercari, daca le puteti verifica ... 1825.hexUnavailable 1827.hexUnavailable Olá, boa noite moro no brasil gostaria muito de fazer esse projeto. Fiz o outro com o pic 16f1824. Gostaria se possível enviasse o arquivo .hex 1825. hex e o 1827.hex meu e-mail [email protected] Edit moderator: Bună, eu trăiesc în Brazilia, mi-ar plăcea să fac acest proiect. Celălalt l-am făcut cu imaginea pentru 16f1824. Aș dori, dacă este posibil fișierul .hex 1825. hex și 1827.hex e-mailul meu este [email protected] Editat Noiembrie 29, 2020 de validae traducere Link spre comentariu
CristiZ Postat Februarie 10, 2021 Partajează Postat Februarie 10, 2021 Salut. Exista un progres pentru acest ceas? Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum