LRCV Postat Decembrie 11, 2018 Autor Partajează Postat Decembrie 11, 2018 Acum 39 minute, Dxxx a spus: Nici nu se discuta OLX sau China, sau alte surse, care nu pot fi decat dubioase. Bine bine. Atunci astept sa imi spuneti despre acele leduri de maxim 5 lei despre care vorbeati anterior. Unde le gasesc, de unde le iau ? Link spre comentariu
Dxxx Postat Decembrie 11, 2018 Partajează Postat Decembrie 11, 2018 Din moment ce iti spun sa cauti la TME inseamna ca din sursa mea este imposibil sa te aprovizionezi cateva bucati. Ce gasesti la TME sunt componente bune, poti merge si pe firmele din Taiwan. Gasesti ce iti trebuie tie. Daca doresti mura-n-gura: https://www.tme.eu/ro/details/pk2n-3lwe-sd/diode-led-de-putere-albe-emiter/prolight-opto/ Link spre comentariu
puriu Postat Decembrie 11, 2018 Partajează Postat Decembrie 11, 2018 Pot sa confirm ca ledurile PROLIGHT sunt bune, dar cu unghiul de 130 de grade aproape toata lumina va iesi din lanterna fara sa se focalizeze. Daca lanterna se foloseste numai la distante mici, este OK. Link spre comentariu
LRCV Postat Decembrie 11, 2018 Autor Partajează Postat Decembrie 11, 2018 Nu, ma intereseaza sa o fac sa lumineze la distanta. Deci nu este bun daca lumineaza asa alea de 130 de grade. Ma intereseaza sa faca punct. Link spre comentariu
Vizitator Postat Decembrie 11, 2018 Partajează Postat Decembrie 11, 2018 Cum a zis si puriu anterior, pentru punct, citez: "laser frate". Link spre comentariu
sesebe Postat Decembrie 11, 2018 Partajează Postat Decembrie 11, 2018 Poti adauga o lupa sau si mai bine cumperi o lanterna gata facuta cu reglaj de "focus" si ai rezolvat problema. Link spre comentariu
LRCV Postat Decembrie 11, 2018 Autor Partajează Postat Decembrie 11, 2018 (editat) 1 oră în urmă, Fan Elforum a spus: Cum a zis si puriu anterior, pentru punct, citez: "laser frate". Urmareste la final clipul de pe pagina anterioara, asa vreau. Acum 58 minute, sesebe a spus: Poti adauga o lupa sau si mai bine cumperi o lanterna gata facuta cu reglaj de "focus" si ai rezolvat problema. Ma gandeam sa iau o nasparlie daia la 10-15 lei ca au oglinzi maricele si sa schimb ledul ala ordinar care abea lumineaza. De asta ce zici ? Editat Decembrie 11, 2018 de LRCV Link spre comentariu
validae Postat Decembrie 11, 2018 Partajează Postat Decembrie 11, 2018 Dacă iei o lanternă ieftină și-i pui led de calitate, vei obține ce dorești.Singura problemă va fi să asiguri o răcire corespunzătoare ledului și mai ales să limitezi curentul prin led la o valoare rezonabilă. Dacă lanterna pe care o vei folosi are corpul din aluminiu, răcirea e ca și rezolvată, iar limitarea se poate face fie cu un driver dedicat pentru lanterne (kit gata făcut), fie cu o simplă rezistență de limitare, deși a doua variantă e mai proastă ca randament, adică o parte din energia bateriei se va transforma în căldură inutilă.Deși pentru utilizare ocazională, e un compromis acceptabil... Link spre comentariu
LRCV Postat Decembrie 11, 2018 Autor Partajează Postat Decembrie 11, 2018 (editat) Acum 41 minute, validae a spus: Dacă iei o lanternă ieftină și-i pui led de calitate, vei obține ce dorești. Eu sunt multumit de cel care facea modificarea in clipul de pe prima pagina cu ledul cu montura de bec sa intre la fix. Ala nu vad sa mai fi modificat ceva prin lanterna aia. Am mai gasit ceva asemanator. Editat Decembrie 11, 2018 de LRCV Link spre comentariu
validae Postat Decembrie 11, 2018 Partajează Postat Decembrie 11, 2018 Da, dar Maglite din acel video nu e o Philips din plastic ci una serioasă din aluminiu eloxat, iar la cea din plastic nu poți asigura o răcire bună decât dacă limitezi curentul prin led la maxim 100mA, așa cum am făcut și eu cu a mea, care e tot din plastic... Link spre comentariu
LRCV Postat Decembrie 11, 2018 Autor Partajează Postat Decembrie 11, 2018 (editat) Bine, nu comparam Maglite de prin US, care este cu adevarat un Maglite. Dar poti sa gasesti una la noi cu 15-20 de lei facatura de Maglite/Police tot din aluminiu. Prin Craiova exista asa ceva la taraba prin piata. Problema este ca nu gasesc bec ca ala cu led prin Ro. Editat Decembrie 11, 2018 de LRCV Link spre comentariu
validae Postat Decembrie 11, 2018 Partajează Postat Decembrie 11, 2018 Dacă ai lanterna din aluminiu și ledul, restul e chestie de maxim o oră de lucru ca să le combini... Link spre comentariu
LRCV Postat Decembrie 11, 2018 Autor Partajează Postat Decembrie 11, 2018 La 10.12.2018 la 18:09, NICA a spus: Pune un link cu un bec nasparliu sa vedem cum arata. Bec nasparliu inseamna unul non name care lumineaza prost. Lafel ca si gunoaiele de leduri(ATENTIE, nu led ca cel de la bricheta sau alte lanterne) care lumineaza nici 5-10 lumeni, ca la lanternele de le cumperi cu 5 lei din piata. Link spre comentariu
Dxxx Postat Decembrie 11, 2018 Partajează Postat Decembrie 11, 2018 Se zic multe pe aici. hai sa le luam pe rand. 1. A nu se confunda emisia primara cu sistemul de focalizare. Si lanternele cu bec cu incandescenta pot sa focalizeze "spot". Asta desi un bec cu incandescenta emite la 360 grade. Nu are nici o importanta ca emisia din led este de 120, 130 grade sau mai mult - pentru cine are pretentii de calitate focalizarea nu se face niciodata din led, ci din optica secundara. 2. Nu prea conteaza daca lanterna este din metal sau plastic, cel putin pentru cele ieftine, din cauza ca nu este prevazuta nici o cale de conductie intre montura becului si carcasa. Numai lanternele de pretentie, care au montura becului pe o suprafata comuna cu corpul exterior metalic sunt alt lucru. Dar deja vorbim probabil de lanterne scumpe, oricum cu pretul in lei scris cu cel putin 3 cifre. 3. Ideea de a cumpara lanterna ieftina Faci asta doar daca doresti sa refolosesti o minoritate de repere. Pentru ca restul sunt bune de aruncat. Uite un exemplu concret, vorbesc despre ce am luat eu: - probabil ca defapt unii ar interpreta lantena ca una de clasa medie, dar ramane ceva foarte modest - sitemul de focalizare/zoom -> inlocuit cu lentila TIR de la Ledil - mecanica de zoom, a trebuit ajustata mecanic - baterii 3xR3 inlocuite cu un acumulator li-polimer - driver cu dimming PWM. Ideea de PWM este total contraindicata pe baterii. Inlocuit cu driver capabil de dimming (diming corect, in curent continuu, nu PWM) si cu 2 domenii de putere diferite, driver corect boost. - led original declarat Cree - inlocuit cu Edison -> performante mult mai bune - sitem de racire - radical modificat - sistemul de elastic (este lampa fronmtala) este de calitate medie, dar l-am conservat. Deci cam tot din echiparea originala a fost aruncat, am pastrat fara modificari numai elasticul de fixare. Am refolosit butonul potentiometrului - asta era excelent din start, dar cuplat pe un driver prost. Am folosit partial, dar cu modificari semnificative sistemul de zoom si de racire si ceva carcasa. Costurile au fost in special in munca depusa nu banesti. Lanterna obtinuta este net superioara PENTRU MINE fata de lanterne Petzl cu pret de 4 cifre in lei, asta pentru ca face exact ce doresc eu, este vorba de exploatare foarte specializata si cu cerinte specifice (la munte). Link spre comentariu
LRCV Postat Decembrie 12, 2018 Autor Partajează Postat Decembrie 12, 2018 Bun.. Problema este ca nu gasesc bec led pe montura aia a becului in Romania. :( Link spre comentariu
Postări Recomandate