Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Potențiometru rupt Genius sw-5.1 home theatre

Vizitator Valentin Alexandru

Postări Recomandate

Vizitator Valentin Alexandru

Salutare, am nevoie de ajutor pentru a schimba un potențiometru de volum woofer.

In primul rand ce tip de potențiometru trebuie să cumpăr mono sau stereo (cel rupt are 6 piciorușe bănuiesc că e stereo nu?)? 

Apoi cum as putea să il înlocuiesc pe cel defect? Vad ca cele trei potentiometre sunt legate între ele deasupra printr-o sârmă lipita pe fiecare în parte. 

IMG_20181204_183556.jpg

Link spre comentariu
  • Răspunsuri 5
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

• validae

2

• rares01

1

• cimitavita

1

Zile populare

Top autori în acest subiect

Imagini postate

Tai sârma care lipește acel potențiometru de cele învecinate și apoi cu o bucată de tresă absorbantă cureți fludorul de pe toți cei șase pini ai potențiometrului rupt, pentru o ușoară demontare de pe placă.Dacă nu ai tresă, poți folosi o bucată de tresă de ecranaj din fire împletite de cupru necositorit, recuperată de la un cablu de microfon sau chiar poți folosi un cablu lițat subțire, pe care îl încălzești cu pistolul în timp ce îl ții pe o bucată de sacâz.Ai nevoie de un potențiometru stereo liniar de 50Kilo, identic cu cel rupt, se găsesc ușor la magazinele de profil.

Editat de validae
Corecție, am scris inițial logaritmic în loc de liniar.
Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări