Vizitator Ionut Antonio Ciucanu Postat Decembrie 3, 2018 Partajează Postat Decembrie 3, 2018 Salutare, Am un video baby monitor (Motorola Focus 86), care de ceva vreme nu mai "vede" noaptea. Are 7 leduri IR, iar acum, după doi ani de functionare nu mai luminează. Aș vrea să le înlocuiesc dar nu stiu cum sa identific specificațiile lor, încât să cumpăr altele. Puteți să imi recomandați o metodă prin care să imi dau seama de lungimea de undă în special? Cred că Motorola folosește diverse variante, dat fiind faptul că am incercat să luminez cu altă camera , un model mai vechi, iar f86 nu a "vazut" nimic. Mulțumesc, Ionuț Link spre comentariu
validae Postat Decembrie 3, 2018 Partajează Postat Decembrie 3, 2018 Ar trebui mai înainte de toate să te asiguri dacă nu cumva doar un singur led din cele 7 e ars, sau poate nu ledurile sunt de vină, ci doar circuitul care le comandă. Link spre comentariu
Vizitator Postat Decembrie 3, 2018 Partajează Postat Decembrie 3, 2018 (editat) Iei o camera de 2 lei, sh, si pui leduri din ea. Vor lumina garantat foarte bine, mai ales la utilizare in casa. Editat Decembrie 3, 2018 de Vizitator Link spre comentariu
validae Postat Decembrie 3, 2018 Partajează Postat Decembrie 3, 2018 Poate n-ai fost atent la ce-am scris mai sus, există posibilitatea ca ledurile să n-aibă absolut nimic și să se fi ars un tranzistor ce le comandă.Mai întâi se verifică ledurile pe rând, alimentându-le separat cu o sursă de 3-5V și o rezistență de limitare de circa 100 Ohmi sau măcar un beculeț de instalație de pom înseriat cu bateria.Astfel alimentat, se privește ledul prin camera foto a telefonului mobil, dacă e aprins, el se va vedea clar și foarte luminos. Link spre comentariu
Vizitator Ionut Antonio Ciucanu Postat Decembrie 4, 2018 Partajează Postat Decembrie 4, 2018 Mulțumesc pentru păreri și idei, aseară am pus o oglinda în fața camerei, sa vad exact care leduri sunt aprinse. Am scos si masca din fața lor. În realitate toate se aprind, dar slab, si camera "vede " pe întuneric doar pana la 15-25cm. Tind acum să cred că altceva e de vina, tranzistor poate. Ionut Link spre comentariu
Dxxx Postat Decembrie 4, 2018 Partajează Postat Decembrie 4, 2018 (editat) Pai ai deja solutia data de Validae... daca reusesti sa le extragi. Ce mai poti face foarte simplu este ca sa pui un ampermetru (A-meter) exact pe bornele unui led si deci sa masori curentul prin catena de leduri. Asta presupunand ca sunt toate in serie, dar poti sa constati asta fara dezlipire. Este adevarat ca in acest mod suntezi unul din leduri, dar raman in functie celelalte 6, eroarea este acceptabila. Daca sunt in paralel, atunci in continuare poti face testul, direct la borne, deoarece ar trebui ca sa fie curent limitat. In mod normal ar trebui sa ai ceva intre 50 si 100mA, asta ca presupunere si vorbind de conectarea serie. Daca sunt in paralel atunci discutam de ceva de 7 ori mai mare. Daca curentii sunt semnificativ mai mici, atunci stii ca este de vina ceva de pe alimentare. Editat Decembrie 4, 2018 de Dxxx Link spre comentariu
Vizitator Ionut Antonio Ciucanu Postat Decembrie 4, 2018 Partajează Postat Decembrie 4, 2018 Mulțumesc, o să încerc. Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum