Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

retea telecomunicatii

Vizitator Anonim

Postări Recomandate

Vizitator Anonim

salut.. as vrea sa fac cu inca doi vecini un fel de retea de telefonie fixa adica sa legam 3 telefoane fixe intre ele ca sa putem vb cand ne jucam pe net fara ca ele sa fie legate la romtelecom sau vreo alta retea de telefonie..m-ar interesa cum se leaga firele in telefon, ce sursa de curent sa folosesc si ce tensiune, si cum sa leg sursa de tensiune pt a alimenta toate cele 3 telefoane.. daca cineva a mai facut asta si ma poate ajuta ii raman dator ;)

Link spre comentariu
  • Răspunsuri 7
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

• TECH_FUN

1

• yo9hrb

1

• one

1

• Yo4You

1

Top autori în acest subiect

Foloseste Skype, e mult mai ieftin un microfon decat sa faci o retea de telefonie.Din cate stiu eu, la telefon sunt vreo 70 de volti cc pt sonerie si vreo 40si ceva pt convorbire c.a., dar nu lua de bun ceea ce zic, s-ar putea sa dau date eronate, nu imi aduc aminte exact; vorbisem odata cu cineva care lucra la romtelecom, dar asta se intampla acum vreo cativa ani in urma, nu cred ca am retinut corect. Daca este cineva mai bine fixat pe subiect, sper sa ma corecteze. :prayer:

Link spre comentariu
Vizitator Anonim

pai am incercat sa folosim skypeul dar din pacate nu prea ne ajuta netul.. ne merg foarte greu jocurile si se aude si intrerupt.. si ne-am gandit la posibilitatea retelei sperand ca nu-i prea complicat de realizat.. oricum multumesc mult.. sper sa fie cineva cunoscator de astfel de lucruri pe forum pt a ma putea ajuta..

Link spre comentariu

Hmm era o schema in tehnium de centrala telefonica cu 24 de posturi parca cam complicat de facut dar daca nu ai ce face ta sfatui sa sapi era prin numerele din anul 2002 sau 2003 numai stiu exact.Vorba lu @one cauta o schema de interfon duplex pe doua fire si te-ai scos. Is de cumparat module gata facute la conex maica domnului in bucuresti.

Link spre comentariu

Salut !

Ai mai multe variante . Mentionez 2 :

1. Cumperi cea mai ieftina centrala PABX cu minim 4 interioare si dupa ce tragi firele conectezi telefoane obisnuite la fiecare din cele N interioare pe care vrei sa le folosesti. Din manual setezi centrala si gata. Aici trebuie sa fii atent la costuri , dar ai avantajul oferit de o centrala telefonica de abonat ( selectarea abonatului apelat, confidentialitate, servicii suplimentare , de ex. conferinta in 3 sau mai multi , etc)

2. Cel mai ieftin si simplu dar si fara multe optiuni privind comunicatia intre cei 3 abonati este sa tragi 3 perechi de fire ( vom numi cele 2 fire dintr-o pereche , firul a respectiv firul b ) catre sursa de alimentare comuna ( care ptr. telefoane fixe obisnuite ar fi - 48V cc , dar sunt cazuri in care se pot alimenta si la - 24V cc sau chiar mai putin , depinde de ce telefoane fixe folosesti si cat de lungi vor fi circuitele intre cele 3 posturi). La capete montezi cate un telefon si ai obtinut un sistem de conferinta permanenta. E indicat sa inseriezi rezistente de limitare de ordinul 200 ohm intre bornele sursei si punctele in care cele trei perechi se leaga in paralel ( firele a legate impreuna intr-un punct si catre borna de -48 Vcc a sursei prin rez. de limitare de 200 ohm, firele b legate impreuna catre borna de masa a sursei prin rez. de limitare de 200 ohm). Sursa trebuie sa furnizeze fiecarui telefon 20-25mA in bucla inchisa (adica telefonul ridicat din furca) , iar rezistenta de bucla inchisa sa nu depaseasca 2Kohm ptr. fiecare din cele 3 aparate telefonice ( Rez. telefon + rez. cablu circuit + rez. limitare din sursa). Uzual un telefon "clasic" prezinta o rezistenta intre firele a-b in bucla inchisa de aprox 600 ohm. Poate fi gandita si o schema simpla pentru a indica prin LED-uri care telefon din cele 3 este ridicat din furca semn ca prietenul respectiv vrea sa comunice .

Succes !

Daniel , Ploiesti

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări