Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Display recuperat din imprimante

Postări Recomandate

Poate sunt multi care fac recuperari de componente din imprimante, si in special display-uri.

Am recuperat de curand un display de la o imprimanta HP PRO M176.

Display-ul are 13 pini si pinii 1, 2, 5, 12 si 13 sunt pusi la masa.

Ma intereseaza cum este alimentat si daca este cu control SPI sau I2C si daca stie cineva configuratia pinilor.

1908787213_DisplayHPPROM176_001.png.c8682d859c0fdf0dcedf031514699e0c.png

Editat de Vizitator
Link spre comentariu
  • Răspunsuri 7
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

• Florinel TV

3

• Mircea

1

Zile populare

Top autori în acest subiect

Imagini postate

Din cate stiu controllerele de genul atmega, pic, nu prea se gasesc in imprimante. imprimantele au controllere dedicate.

Am mai facut niste masuratori si nu am gasit decat un singur pin conectat la conectorul pt pamblica. Acelasi pin este si la cipul implantat direct pe placa.

Am citit in oglinda numerotarea pinilor, si am postat gresit in postul #1.

Dupa masuratori: pinii 1, 2, 9, 12, 13 la GND; pinul 6 la Vcc; pinul 6 la conector.

Sa fie oare cu control serial, doar TX (placa de control a imprimantei) => RX (LCD)?

1207514470_DisplayHPPROM176_002.jpg.b9838f11581002bebd6c14a0db3064d1.jpg

Editat de Vizitator
Link spre comentariu

Eu am dat un exemplu ca acest display este controlat de un microcontroler , nu ca ar fi atmega sau pic , pune o poza si cu partea opusa sa vedem ce mai este pe acolo , daca nu ma insel acel microcontroler este cel ca un punct de smoala turnat pe placa , daca nu mai are alceva atunci ala este

Link spre comentariu

Am incercat si eu sa recuperez unul din imprimanta. N-am reusit sa-l initializez, in ciuda tuturor incercarilor.

Nu prea merita efortul, neavand backlit. Poate daca recuperezi cu zecile. Cele grafice sa merite efortul.

Nu vreau sa te combat, dar la sub 2$ ai unul 2x16, la cativa in plus ai 4x20.

Raman interesat de solutia ta, daca o gasesti te rog sa o postezi aici. Multumesc.

Link spre comentariu

Da Thunderer2018, asa este, nu prea se merita efortul, dar incercam si eu sa il pot folosi pt mine, asa de dragul electronicii.

M-am jucat cu LCD-euri de 2x8, 2x16, 4x20, OLED, TFT, si, intradevar nu se merita sa recuperezi display-urile. Pt ca daca faci un proiect, si se defecteaza LCD-eul recuperat, nu mai ai cu ce sa il inlocuiesti.

Am facut si o poza cu fata placii pe care este lipit display-ul

1100216209_DisplayHPPROM176_003.jpg.e1dfdcdcad2a3e971a2c112812ce9498.jpg

Pinii 4 si 5 sunt conectati fiecare cu cate o rezistenta de 100 Ohmi la acel microcontrolller care este implantat direct pe PCB.

Editat de Vizitator
Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări