Ion_Bumbu Postat Ianuarie 16, 2019 Partajează Postat Ianuarie 16, 2019 Daca dorim sa despicam firul in 4 situatia sta cam asa: La masurarea perioadelor din cauza zgomotului comutarea portii se face la nivele putin diferite iar intervalul de masura este variabil si apar mici filfiieli ale ultimei, ultimelor cifre. Link spre comentariu
VAX Postat Ianuarie 16, 2019 Autor Partajează Postat Ianuarie 16, 2019 Care zgomot de fond, de la care componenta ? Spuneti exact, nu bagati chifle. Si ce au in plus variantele mai noi, alea de cateva sute de dolari, in afara de prescalerul care merge la GHz ? Baza de timp o au termocompensata, mai putin stabila decat OCXO-ul de la E-0204. Link spre comentariu
sesebe Postat Ianuarie 17, 2019 Partajează Postat Ianuarie 17, 2019 Eu am dat link la componente ușor de găsit și au inclusiv datasheet. Postați și dumneavoastră un datasheet din care sa reiasă și stabilitatea mult lăudatei referințe. Abia pe urma putem discuta care este mai buna DE Noua chiar dacă cele în discuție au cel puțin 30 de ani vechime. Link spre comentariu
ndor Postat Ianuarie 17, 2019 Partajează Postat Ianuarie 17, 2019 In prezent frecventmetrele alea de IEMI sunt o adevarata pacoste . Din cauza vechimii .In frecventmetrul ala nu e numai oscilatorul termocompensat , mai au si condensatoare , si tastaturi...etc. Oscilatorul ala consuma o gramada de curent si e bun abia peste o ora . Am spus si in alt post ca am dezmembrat vreo 2 buc . Pur si simplu ma saturasem sa repar la ele . Ba cadea o sursa , ba crapa un codensator , ba nu mai facea contact tastatura..Exact cand ti-era lumea mai draga si trebuia folosit , atunci crapa cate ceva. Ca sa nu mai zic de curentul consumat si ca trebuia sa le pun la incalzit cu o ora inainte . Zici ca mergeau pe carbuni .Eu unul , in prezent , nu vad nimic bun la un asemenea aparat gandit in anii '70 . Poate doar asa ca e frig afara ...n-am ce face si sa mai repar cate ceva sa pierd timpul. In rest , am mai spus , cu banii pe o reparatie cumperi un frecventmetru nou care-i da clasa astuia Aaa, singurul lucru bun la ele , carcasa .Metroset . Link spre comentariu
Vizitator Postat Ianuarie 17, 2019 Partajează Postat Ianuarie 17, 2019 Daca in urma cu 30 de ani un E-0204 constituia visul oricarui radioamator constructor, o fi si azi bun la ceva macar pentru unii dintre noi. Mai ales daca asa cum atrage atentia ndor, o fi si functional, hi. Sa ne bucuram ca azi avem de unde alege si altceva, insa sa nu uitam ca traim intr-o tara in care nu toata lumea are nevoie de , sau are bani de dat pe HP/Agilent/Keysight/cum s-o mai numi maine, iar aparatele astea nu au rolul de a constitui subiecte ale unor concursuri de genul cine o are mai [lunga/mare/tare, etc.] ori cine are jitterul mai mic (dar nu invers). Pur si simplu atat baza de timp poloneza cat si cea englezeasca (si multe altele similare etc.) sunt suficiente pentru ce avem noi nevoie. Altfel, tin sa va amintesc ca de muuulti ani au aparut aparate mai moderne pentru masurat frecventa (inclusiv cu alte principii de masurare decat simplul numarator TTL al carui continut este transferat intr-un latch si unui diplay numeric) si care nici macar nu se mai numesc frecventmetre! Daca am fi avut neaparat nevoie de asa ceva, va garantez ca l-am fi avut deja pe masa, insa putem trai si fara... Apropo' de subiect... Intre timp am dat peste poze mai vechi pe care le-am facut la repararea unui OCXO de tipul celui din subiect: Link spre comentariu
gauss Postat Ianuarie 17, 2019 Partajează Postat Ianuarie 17, 2019 (editat) Eu am doua E0204 . Am avut ( in folosinta ) si acum 40 de ani . Timpul de intrare in regim este mai mic decat cel mentionat in topic . Mai ales la temperatura standard a unui laborator ( exista si asa ceva ) . Se poate verifica , urmarind curentul absorbit . Sant la fel de multumit si acum , ca si atunci . In ceea ce priveste performantele... Se pot verifica , dar setup - ul si procedura ( pot fi mai multe ) depasesc posibilitatile a 99 % din utilizatori . Se pot repara usor ( exprimare relativa ) , iar costul ( citesc pe - aici ) nu cred ca depaseste valoarea " unui frecventmetru nou care - i da clasa astuia " . Ca la orice afirmatie , un exemplu afirmativ ar fi lamuritor . Daca se folosesc intensiv , se poate face o reconditionare preliminara , nu e de durata sau foarte complicata sau costisitoare . Tot aportul semnificativ la calitatile aparatului e dat de oscilatorul termostatat al bazei de timp . Ma rog , pareri personale ... pot fi amendate . Editat Ianuarie 17, 2019 de gauss Link spre comentariu
VAX Postat Ianuarie 17, 2019 Autor Partajează Postat Ianuarie 17, 2019 (editat) @Traian B Parca e luat de la tomberonul cu gunoi. Aceste bijuterii tehnice merita mai mult respect. OCXO-ul pe care l-am reparat eu era ca nou, dar avea un terminal rupt de la baza. Am vazut ca "desteptii" de la Fac. de Chimie tineau aparatura in salile in care aveau tot felul de substante care emanau vapori corozivi. Aparatura era compromisa. Editat Ianuarie 17, 2019 de VAX Link spre comentariu
gauss Postat Ianuarie 17, 2019 Partajează Postat Ianuarie 17, 2019 Domnu' VAX ... nu " desfiintati " dumneavoastra cu ceva timp in urma acest oscilator pentru baza de timp ? V - ati modificat intre timp parerile ? No offence , este doar o intrebare ... poate memoria imi joaca feste sau ma insel ! Ce ziceti ? ... Link spre comentariu
VAX Postat Ianuarie 17, 2019 Autor Partajează Postat Ianuarie 17, 2019 (editat) 9 minutes ago, gauss said: Eu am doua E0204 . Am avut ( in folosinta ) si acum 40 de ani . Inginerii care le-au folosit la service, la reglarea statiilor cu emisie in VHF, au fost multumiti de precizia cu care masoara E-0204. Ca se putea face si mai bine (mai esteric, etc), este adevarat. Nu am desfiintat nimic, am facut unele precizari in privinta a ce nu era proiectat optim. Eu sunt cam perfectionist, cred ca ati remarcat. Editat Ianuarie 17, 2019 de VAX Link spre comentariu
ndor Postat Ianuarie 17, 2019 Partajează Postat Ianuarie 17, 2019 Cand te apuci sa repari asa ceva , pui in balanta si timpul si piesele ca si cost final. Plus ce pierzi stand si reparand la el , in loc sa faci ceva productiv . Eu cel putin asa vad lucrurile . E ca la Dacia . Stai mai mult sub ea decat in ea . E frumos ....dar pana la un punct cand mai trebuie sa o pui sa si produca ceva de banii aia. Link spre comentariu
VAX Postat Ianuarie 17, 2019 Autor Partajează Postat Ianuarie 17, 2019 Eu nu ma scald in aparatura noua, ma mulumesc si cu din asta mai ca Dacia. Link spre comentariu
gauss Postat Ianuarie 17, 2019 Partajează Postat Ianuarie 17, 2019 (editat) Ca tot discutam ... care este mai bun ( performant ) ca E0204 ? ... Ceva ce are omu' acasa , nu avioane ... , eventual ceva exemple ! " Nu am desfiintat nimic, am facut unele precizari in privinta a ce nu era proiectat optim. Eu sunt cam perfectionist, cred ca ati remarcat. " Nasol . Pentru polonezi , IEMI , si toti utilizatorii din vremuri ... , aia industriali , si noi , de acum ... astia casnici . Noroc ca nu s - a aflat ... , decat acum . Editat Ianuarie 17, 2019 de gauss Link spre comentariu
grosu99 Postat Ianuarie 17, 2019 Partajează Postat Ianuarie 17, 2019 18 minutes ago, ndor said: Cand te apuci sa repari asa ceva , pui in balanta si timpul si piesele ca si cost final. Plus ce pierzi stand si reparand la el , in loc sa faci ceva productiv . Eu cel putin asa vad lucrurile . E ca la Dacia . Stai mai mult sub ea decat in ea . E frumos ....dar pana la un punct cand mai trebuie sa o pui sa si produca ceva de banii aia. Poate ai cumpărat toate jafurile... După vreo 5 reparate constat că majoritatea aveau lipituri reci . Link spre comentariu
gauss Postat Ianuarie 17, 2019 Partajează Postat Ianuarie 17, 2019 (editat) Eu le - am procurat functionale . Nici n - am verificat , doar daca sant ( relativ ) complete . Le - am reconditionat ( termen pompos ) , am schimbat ceva electrolitici ... si cam atat . Acum vreo 10 ani . Functioneaza fara repros si in ziua de astazi . Ce treaba are cu Dacia ( autoturismul , inteleg ... ) ? ... Editat Ianuarie 17, 2019 de gauss Link spre comentariu
ndor Postat Ianuarie 17, 2019 Partajează Postat Ianuarie 17, 2019 Nu am cumparat toate jafurile. Le-am avut de noi . Le-am folosit cativa ani buni , zeci, pana au inceput sa dea rateuri .Au si astea o viata ! Eu vorbeam de 2 buc ale mele , dar vad ca altii au reparat si cate 5 . De parca conteaza ca aveau lipituri reci sau surse crapate sau....altceva . E defect ...si nu-si mai face treaba . Asta conteaza Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum