ndor Postat Decembrie 20, 2018 Partajează Postat Decembrie 20, 2018 E prima oara cand aud asa ceva . Transformarea din binar in zecimal e o functie matematica . E principiul de baza in functionarea oricarui sistem de calcul . Daca ar avea loc erori intrinseci la transformare , ar trebui sa ne intoarcem la era analogica pentru procesoarele ar fi bune de aruncat . Link spre comentariu
VAX Postat Decembrie 21, 2018 Autor Partajează Postat Decembrie 21, 2018 Am sa va prezint, in mai multe postari, cateva fotocrafii ale OCXO polonez, descarcate de pe net anul trecut (acum nu mai dau de ele cu Google) si prelucrate putin pentru a se vedea mai clar. Prima este cea cu oscilatorul cu dioda tunel. Se vede transformatorul pe tor de ferita si se pot numara spirele din primar si secundar. Informatia este utila celor care vor sa realizeze oscilatoare cu dioda tunel dupa schema respectiva. Urmeaza rezonatorul cu XT si bobina cu care se ajusteaza frecventa de oscilatie. Se pot numara spirele. Miezul este din alama (merge si din aluminiu), nu din ferita. Feritele sunt instabile termic. Link spre comentariu
VAX Postat Decembrie 21, 2018 Autor Partajează Postat Decembrie 21, 2018 Termostatul - varianta cu amplificatoare operationale (741). Link spre comentariu
VAX Postat Decembrie 22, 2018 Autor Partajează Postat Decembrie 22, 2018 http://delibra.bg.polsl.pl/Content/29835/BCPS_33601_1985_Lista-preferencyjna-.pdf Polonezii au fabricat si varianta OCXO-5, care are dimensiuni putin mai mici, consuma mai putin curent, intra in regim termic stabilizat mai repede si este ceva mai stabila (frecventa) decat GWM-5-1. Nu stiu daca oscilatorul este tot cu dioda tunel (putin probabil), sau este numai cu tranzistoare (sa elimine importarea de diode tunel de la rusi). Insa oscilatoarele cu dioda tunel au zgomotul de faza foarte mic si sunt potrivite pentru aparatura de telecomunicatii (sintetizoarele de frecventa). GWM-5-1 este ceva valoros si nu trebuie sa fie aruncat. Link spre comentariu
VAX Postat Decembrie 22, 2018 Autor Partajează Postat Decembrie 22, 2018 (editat) On 12/20/2018 at 10:44 AM, ndor said: E prima oara cand aud asa ceva . Transformarea din binar in zecimal e o functie matematica . E principiul de baza in functionarea oricarui sistem de calcul . Daca ar avea loc erori intrinseci la transformare , ar trebui sa ne intoarcem la era analogica pentru procesoarele ar fi bune de aruncat . Asa am citit pe un forum din SUA. Niste radioamatori, cam de varsta mea (60+), se plangeau de frecventmetrele cu PIC-uri si utilizau tot vechile lor frecventmetre, cu numaratoare zecimale. Este adevarat ca cele cu pic-uri au baza de timp de toata jena, insa ziceau ca ar fi ceva si cu modul cum numara. Editat Decembrie 22, 2018 de VAX Link spre comentariu
Marele Savant Postat Decembrie 22, 2018 Partajează Postat Decembrie 22, 2018 (editat) si eu traiam cu impresia ca sint cam nelineare, dar dupa ce am inlocuit cristalul extern cu un oscilator monolitic s-a corectat problema! am folosit pe cel de 10Mhz din partea dreapta sus a imaginii, care masurat cu chinezaria din dotare (il folosesc pentru ca este pe sfert fata de e0204 si merge mai sus in frecvenra) arata exact cit trebuie! Editat Decembrie 22, 2018 de Marele Savant 1 Link spre comentariu
grosu99 Postat Decembrie 22, 2018 Partajează Postat Decembrie 22, 2018 Banuiesc ca se poate folosi si un oscilator extern la PIC--uri,adica banuiesc fara sa stiu prea multe ca este o configuratie ca la oscilatorul de CD4060 (de ex.).Nu stiu exact care e configuratia acolo. Link spre comentariu
ndor Postat Decembrie 22, 2018 Partajează Postat Decembrie 22, 2018 Depinde de schema , de PIC-ul folosit ....etc Link spre comentariu
Marele Savant Postat Decembrie 22, 2018 Partajează Postat Decembrie 22, 2018 cam la toate se poate pune oscilator extern, chiar daca a fost configurat in hex altfel, se poate seta din programator osc. extern. Link spre comentariu
VAX Postat Decembrie 22, 2018 Autor Partajează Postat Decembrie 22, 2018 1 hour ago, Marele Savant said: am folosit pe cel de 10Mhz din partea dreapta sus a imaginii, care masurat cu chinezaria din dotare (il folosesc pentru ca este pe sfert fata de e0204 si merge mai sus in frecvenra) arata exact cit trebuie! Cum ii reglati frecventa de oscilatie pe fix 10.000000MHz ? Are un trimer, are borna de comanda la niste diode varicap ? La cele nereglabile, recuperate din calculatoare, etc, le ajustez frecventa din tensiunea de alimentare (variata cu +/- 20% din stabilizator separat). Link spre comentariu
Marele Savant Postat Decembrie 22, 2018 Partajează Postat Decembrie 22, 2018 (editat) nu au nimic reglabil, dar masuratoarea este facuta dupa 30 de minute de incalzire, si oscilatorul si f-metrul. Uitati-l si pe cel de 16.384. pe cel de 10mhz, se vede scris de producator ca ar avea un offset de 2,8Hz. Daca are importanta, sonda este Tek de la tatal ei, cu atenuare de 10 ori. Editat Decembrie 22, 2018 de Marele Savant Link spre comentariu
xubi Postat Ianuarie 16, 2019 Partajează Postat Ianuarie 16, 2019 Am doua frecventmetre E0204, unul nici nu clipeste, celalt numara aleator asa ca le-am deschis. Niciunul nu are baza de timp M-as bucura sa mearga macar unul pentru ca mai am doar unul chinezesc cu 8 cifre dar inca nu-i incasetat deci cam inutilizabil Cu ce as putea inlocui baza de timp, probabil ceva TCXO mai actual caruia sa-i ridic nivelul semnalului la TTL? Link spre comentariu
grosu99 Postat Ianuarie 16, 2019 Partajează Postat Ianuarie 16, 2019 Este un oscilator termostatat de 10 MHZ pe unul din site-urile de vinzari...iti dau in privat link-ul 1 Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum