grosu99 Postat Februarie 18, 2019 Partajează Postat Februarie 18, 2019 Si aici citeva date la obiect oarecum.....se pare ca familia a fost mare https://www.mail-archive.com/[email protected]/msg22483.html Link spre comentariu
Ion_Bumbu Postat Februarie 18, 2019 Partajează Postat Februarie 18, 2019 12 hours ago, VAX said: Mai nea ..., Spune-mi, te rog, unde ai ascuns pe forum schemele gandite de matale, ca nu dau de ele. Sunt curios la ce te-ai gandit si cum ai abordat acele circuite. Domnule, cineva trebuie sa filtreze ineptiile debitate, inclusiv cu acea "cascoda"care mi`i cascoda, sint 2 amplificatoare separate asa cum le`ati facut dumneavoastra! Si ma rog unde scrie ca toti trebuie sa fim vioara intii? proiectanti de scheme si profesori universitare cu recomandare pentru cercetare? Unii mai trebuie sa si tina in functiune acele echipamente proiectate, sa lupte cu ineptiile proiectantilor si a executantilor! Urmarea este ca ne sar destul de repede in ochi aberatiile. Nu trebuie sa va suparati, doar sa va puneti semne de intrebare, de ce? Link spre comentariu
xubi Postat Februarie 18, 2019 Partajează Postat Februarie 18, 2019 @VAX, multumesc pentru notite, numerotarea pinilor o aveam pe eticheta de pe el, dar notitele vor folosi. @Grosu99, multumesc, gasisem arhiva listei de discutii time-nuts, mai era un subiect dar m-au bagat in ceata cand afirmau ca -31 este de 5MHz si cel de 10 MHz are sufixul -01. Mirat am fost si de lipsa de info de pe google dar Cathodeon s-a desfiintat de mult... OK, văd ce fac cu ceea ce am. Link spre comentariu
grosu99 Postat Februarie 18, 2019 Partajează Postat Februarie 18, 2019 (editat) Nu stiu cum zic altii dar eu nu prea am gasit nimic despre Cathodeon si am tras concluzia ca lucrau la comanda filtre si alte chestii si nu tineau sa puna la dispozitie date despre produsele lor.Cite filtre mi-au trecut prin mana nu am gasit nimic despre ele.Poate ma contrazice cineva..... Editat Februarie 18, 2019 de grosu99 Link spre comentariu
xubi Postat Februarie 19, 2019 Partajează Postat Februarie 19, 2019 @grosu99 in topicul de pe time nuts mentionat de dumneavoastra , ocuparea pinilor este aceeasi cu cea descrisa de VAX deci ar fi suficienta info. Precizeaza si acolo lipsa unei conexiuni a vre-unui pin la masa. Cam peste tot sunt plangeri despre lipsa informatiei despre Cathodeon desi se spune ca aveau note tehnice bune. https://www.vintage-radio.net/forum/showthread.php?t=145505 In alta ordine de idei, tocmai m-am dezumflat. Oscilatorul merge dar pe pinul +12V ia doar 18mA la rece, deci calul de dar este defect Link spre comentariu
VAX Postat Februarie 19, 2019 Autor Partajează Postat Februarie 19, 2019 Se desface relativ usor, cu letcon de putere. Daca are tranzistorul de putere (folosit ca element de incalzire) defect, se inlocuieste. Sa nu fie corodat un terminal de la termistorul cuplat cu cutiuta in care se afla cristalul. Cel mai grav ar fi daca defectul este pe placuta de ceramica, cu circuitul hibrid. Dar si asa puteti sa recuperati cutiuta cu cristalul de cuart si construiti un alt termostat. Cine stie cine a ciobanit frecventmetrul in care se afla OCXO-ul. Poate ca a intrat apa in el si este ruginit la interior, cum se vede la cel desfacut de domnul @TraianB. 1 Link spre comentariu
grosu99 Postat Februarie 19, 2019 Partajează Postat Februarie 19, 2019 Xubi Da-mi pe mesagerie o adresa si iti trimit un TCXO Narva TYP 4 (gasesti pe net date de spre el si folosire ).Asta e scos din aparatura profesionala si o sa-i fac proba inainte sa ti-l trimit ca sa nu ma injuri forever. 1 Link spre comentariu
Marele Savant Postat Februarie 19, 2019 Partajează Postat Februarie 19, 2019 La 18.02.2019 la 19:09, grosu99 a spus: Nu stiu cum zic altii dar eu nu prea am gasit nimic despre Cathodeon si am tras concluzia ca lucrau la comanda filtre si alte chestii si nu tineau sa puna la dispozitie date despre produsele lor.Cite filtre mi-au trecut prin mana nu am gasit nimic despre ele.Poate ma contrazice cineva..... Firma respectiva a disparut inainte de a incepe epoca internetului, o scurta istorie aici: http://www.pyemuseum.org/divisions/industrial/cacl/cacl_intro.php Link spre comentariu
grosu99 Postat Februarie 19, 2019 Partajează Postat Februarie 19, 2019 Eu am gasit in Canada o firma Cathodeon care era de fapt un aprozar ! A disparut de mult ! Link spre comentariu
VAX Postat Februarie 20, 2019 Autor Partajează Postat Februarie 20, 2019 (editat) Am modificat schema oscilatorului sincronizat, sa le fac placerea celor care m-au criticat. Oscilatiile nu apareau de la valoarea mare a rezistentei reflectate in primar, ci de la fluxul magnetic de scapari, care face ca sarcina din drena sa fie putin inductiva. Se poate utiliza si cuplaj prin transformator, cu primarul legat intre sursa JFET-ului si masa (in RF). Am modificat si cateva elemente din bucla de reactie, astfel incat rezistenta de zgomot a elementelor pasive sa fie sub 100 ohmi. Montajul are posibilitatea de reglare a reactiei pozitive, astfel incat amplitudinea oscilatiilor sa fie de cel mult zeci de milivolti. In aceste conditii Q-ul circuitului oscilant este ridicat (mii) si zgomotul de faza redus. Se reduce si banda de captura si montajul ar trebui termostatat (la echipamente de laborator). Editat Februarie 20, 2019 de VAX Link spre comentariu
sesebe Postat Februarie 20, 2019 Partajează Postat Februarie 20, 2019 Lasa simulatoarele in pace si fa unul practic sa vedem si noi cum ar trebui sa arate o realizare ca la carte. Eu sint sigur ca vor fi diferente enorme intre ceea ce simulezi si pui pe aici si o realizare practica. In cele mai multe cazuri nici macar nu va functiona. Link spre comentariu
VAX Postat Februarie 20, 2019 Autor Partajează Postat Februarie 20, 2019 Sa faca tinerii, ca pentru ei pierd timpul sa concep aceste circuite. Ii ajut daca este nevoie, doar sa vrea sa se apuce de treaba. Nici sa simuleze cu alte programe (LT SPICE, etc) nu se inghesuie. Montajele sunt gandite corect, nu sunt balarii. Link spre comentariu
sesebe Postat Februarie 20, 2019 Partajează Postat Februarie 20, 2019 In cazul acesta eu sustin sus si tare ca nici una din schemele postate nu este functionala. Link spre comentariu
VAX Postat Februarie 20, 2019 Autor Partajează Postat Februarie 20, 2019 13 minutes ago, sesebe said: In cazul acesta eu sustin sus si tare ca nici una din schemele postate nu este functionala. Daca ati fi bine pregatit, v-ati da seama ca sunt functionale 100%. Schema oscilatorului sinctonizat este o dezvoltare a unor oscilatoare la nivel mic, cu care am lucrat la laborator cu studentii. Ce nu vi se pare in regula, punct cu punct ? Link spre comentariu
sesebe Postat Februarie 20, 2019 Partajează Postat Februarie 20, 2019 (editat) Demonstreaza-mi printr-o realizare practica si testare filmata asa cum facea @DjLeco. Pina atunci ramin la afirmatia de mai sus. Editat Februarie 20, 2019 de sesebe Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum