VAX Postat Ianuarie 19, 2019 Autor Partajează Postat Ianuarie 19, 2019 Desi am avut pe dispozitia de repartizare la post recomandarea decanului facultatii sa lucrez in cercetare, n-am avut "acreditare" (de unde sa dadeau) si n-am ajuns acolo. Cred ca de asta nu m-am jucat cu prea multe BFY90, dar vreo 30 tot mi-au trecut prin maini inainte de '90. Mai mult romanesti, recunosc, dar si unele straineze. Acum am multe, recuperate din RTP-uri casate. Si BFX89 am destule, dar aproape sigur nu voi apuca sa le pun in ceva. Sa fie acolo, daca n-au fost cand era cazul. Link spre comentariu
VAX Postat Ianuarie 19, 2019 Autor Partajează Postat Ianuarie 19, 2019 1 hour ago, flomar60 said: Cam asa arata BFY90 de care dispun eu....diferite marci: scuze de off-topic! Eu le indrept terminale, le cositoresc, le curat cu diluant si le spal cu apa si detergent, sa arate ca noi. Le masor si le impachetez in hartie pe care sunt trecuti parametrii (tensiuni de strapungere, beta). Sunt meticulos, asa m-a "dresat" mama. Link spre comentariu
flomar60 Postat Ianuarie 19, 2019 Partajează Postat Ianuarie 19, 2019 Acum 12 minute, VAX a spus: ..... le curat cu diluant si le spal cu apa si detergent.... Cu tot respectul -inca o data scuze de off-topic- si mai rezista marcajul pe ele dupa o asemenea...operatie...?! Link spre comentariu
VAX Postat Ianuarie 19, 2019 Autor Partajează Postat Ianuarie 19, 2019 (editat) La cele cele mai multe da, la altele nu. Nu dau cu diluant pe marcaj, doar inlatur sacazul de pe terminale. Tipul componentei este trecul si pe hartia in care le invelesc. Este mai bine asa, ca stiu exact ce pun in montaj si nu dau rateuri. Tin la piese, pentru ca n-am avut multe cand eram tanar si extrem de pasionat de electronica. Am mostenit-o pe mama, care era maniaca in privinta curateniei. Editat Ianuarie 19, 2019 de VAX Link spre comentariu
VAX Postat Ianuarie 19, 2019 Autor Partajează Postat Ianuarie 19, 2019 Sa lasam discutiile inutile si mai bine spuneti-mi ce stiti despre cele trei variante ale frecventmetrului E-0204. Schema prescalerului cu integrate o aveti ? Pentru forumisti, ca eu n-as avea nevoie de ea (al meu merge). Link spre comentariu
VAX Postat Ianuarie 20, 2019 Autor Partajează Postat Ianuarie 20, 2019 Eu as mai avea de postat schema cu conexiunele la bornele OCXO-ului Cathodeon, dar trebuie sa o caut prin dosarul ca notite vechi (din anii '80), sa pun poza cu prescalerul cu integrat Plessey (trebuie sa-l demontez din frecventmetru) si , eventual, sa pun niste poze cu cristale de cuart in balon vidat, bune ca etalon de frecventa. Astept ca cineva sa ma lamureasca ce fel de OCXO-uri se foloseau la cele trei variante de E-0204. Ma intereseaza in special cu ce OCXO se atingea stabilitatea de 5 x 10 la -9/zi. Link spre comentariu
Vizitator Postat Ianuarie 20, 2019 Partajează Postat Ianuarie 20, 2019 55 minutes ago, VAX said: Ma intereseaza in special cu ce OCXO se atingea stabilitatea de 5 x 10 la -9/zi. Pai asta se putea si cu Cathodeonul matale, pentru ca era specificat 3 x 10-9. ... si uite asa am revenit de unde am plecat! Oare care or fi motivele pentru care de la o simpla intrebare referitoare a niste date de catalog atat de simple, se poate ajunge la 16 pagini de zburdat pe campie? O fi de la virusul asta care circula acum? Link spre comentariu
VAX Postat Ianuarie 20, 2019 Autor Partajează Postat Ianuarie 20, 2019 Nu cred ca acest Cathodeon este mai stabil decat varianta poloneza. Mai este o chestie, ca s-au folosit Cathodeoane la primele versiuni de E-0204 (probabil notate cu -01 la coada denumirii), dupa care s-au taiat importurile din Vest. Dar in anii '80, cand s-o fi fabricat ultima versiune (E-0204-03), ce tip de OCXO foloseau ? Au facut romanii un OCXO de mare performanta, sau este vorba de OCXO-ul polonez ? Stiu ca desi eram in Pactul de la Varsovia, ne pusesera la restrictii in privinta aparaturii cu destinatie militara. Am avut la facultate doua seturi de linii de masurare cu microunde (echipament de uz didactic, cu clistron reflex pe 9 GHz), care au fost cumparate incomplete din lipsa de bani. In anul urmator (1983) s-a primit finantare si s-a comandat ce lipsea, dar polonezii au refuzat sa ne mai livreze componentele, motivand ca era tehnologie de varf, pusa sub embargo. Si in prezent avem restrictionat accesul pe net la unele documente. Cu ceva ani in urma descarcasem un pdf cu datele etaloanelor de frecventa produse de OMIG. Am cautat acel document, sa dau link-ul pe forum, dar am vazut ca accesul la el este restrictionat. Documentul este pe site, dar nu ne lasa sa-l vedem. Link spre comentariu
flomar60 Postat Ianuarie 20, 2019 Partajează Postat Ianuarie 20, 2019 Pe acesta l-am primit de curand....fabricat 1980: ...pe acesta il am de vreo 5 ani....din primavara lui 2018 nu l-am mai folosit...fabricat 1992: Link spre comentariu
Marele Savant Postat Ianuarie 20, 2019 Partajează Postat Ianuarie 20, 2019 ...cind vrei sa-ti faci de lucru, sa te apuci sa schimbi BFY-urile cu BFR, nu ca ar mai putea functiona dupa aia, dar cica numai asa (pierzind timpul inutil ) se poate invata electronica! Link spre comentariu
VAX Postat Ianuarie 20, 2019 Autor Partajează Postat Ianuarie 20, 2019 Are cineva datele de catalog ale OCXO-ului romanesc (Type: 106 SI) ? Auzisem ca ar fi facut si romanii un OCXO, dar nu stiam ce denumire are. @flomar60 Va rog mult sa spalati in intregime acel frecventmetru, mai putin trafo de retea, ca mi se face rau cand vad cat praf este in el. Protejati si baza de timp, dar si display-urile. Placile si piesele celelalte se vor bucura dupa baia binefacatoare. Sa faceti alte poze dupa curatare, clare si frumoase. Un inginer care lucra la TESA, la Universitate, se ocupa si cu reconditionarea/revanzarea de PC-uri (inainte de anul 2010). Initial le curata prin suflare de aer sub presiune, pana a inceput sa aiba probleme cu plamanii. Ulterior le-a spalat la robinet si le lasa sa se usuce. Link spre comentariu
VAX Postat Ianuarie 20, 2019 Autor Partajează Postat Ianuarie 20, 2019 (editat) http://caxapa.ru/thumbs/404651/Prescalers_IC_table.pdf http://www.bitsavers.org/components/plessey/1980_Plessey_Frequency_Synthesis_IC_Handbook.pdf http://www.bitsavers.org/components/plessey/1988_Plessey_Frequency_Dividers_and_Synthesisers_IC_Handbook.pdf Ce tip de integrat Plessey este in prescalerul respectiv, ca nu se vede bine ? Despre OCXO-ul de 5 MHz produs la ICE stie cineva datele de catalog ? Cand a fost fabricat prima data si in ce an a fost sistata fabricarea lui ? Am gasit pe net si alta varianta de OCXO fabricat la ICE. Editat Ianuarie 20, 2019 de VAX Link spre comentariu
VAX Postat Ianuarie 20, 2019 Autor Partajează Postat Ianuarie 20, 2019 NASOOOL !!! Cineva a demontat un OCXO fabricat la ICE si este caciorala totala. Asta chiar e lucru nemtesc legat cu ata ! Uitati aici ce este in interiorul cutiei: http://yo3kxl.netxpert.ro/diverse/ocxo_103SR-A/ Cum au putut sa scoata pe piata asa improvizatie ? Parerea mea este ca OCXO-ul cel mai stabil este cel polonez. Link spre comentariu
grosu99 Postat Ianuarie 20, 2019 Partajează Postat Ianuarie 20, 2019 Eu am luat la un targ ,cred ca de la Buzau 15 bucati cu 50 de lei din care vreo 4 au fost defecte.Am probat unul din ele si merg ok.Cine v-a pus sa-l desfaceti ? Link spre comentariu
VAX Postat Ianuarie 20, 2019 Autor Partajează Postat Ianuarie 20, 2019 Nu arata ca un produs industrial, este o mizerie. Afara este vopsit gardul (carcasa cu eticheta misto), iar inauntru este leopardu (magaria). Nu inteleg cum au putut sa scoata pe piata gunoiul acela. A fost rezultatul politicii aberante din ultimii ani de domnie a lui Ceasca. Dovedeste degradarea la care ajunsese invatamantul, care nu mai scotea forta de munca bine calificata. Le turna numai teorie in cap, practica ioc si exigenta era insuficienta. Daca ati dat 50 de lei pe 15 bucati, cam atat valorau, cat cuartul din interior. Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum