Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Baza de timp OCXO de la frecventmetrul IEMI E-0204

VAX

Postări Recomandate

Sunteti orgolios. Pai inainte de '90 nu stiati cum sa faceti rost de BFY90 (erau la moda - in multe aplicatii), iar acum ziceti ca sunt de aruncat. Asta cum se cheama ? Alea de la IPRS (sau ICCE) ce aveau in minus ? Dupa parerea mea doar capsula stanata, le reducea din fiabilitate (wischers). Pentru export produceau si in capsule nichelate.

@Ion_Bumbu

Rusii au fabricat ECL-uri echivalente cu cele facute de Motorola, din prima generatie. Unul (numarator zecimal) este pus la E-0503 la prima decada a frecventmetrului. Merg pana le la 180 Mhz. Faceau si divizoare binare cu Fmax>1GHz.

Link spre comentariu
2 hours ago, Marele Savant said:

nu sint sigur ca fac bine sa scriu asta si va rog sa-mi acceptati scuzele pentru ce am scris, dar pentru un cadru didactic universitar pareti induiosator de naiv!

Asa sunt romanii, se pun in genunchi in fata strainilor si nu-i apreciaza pe ai lor, aia care au calitati (ex. ing Gogu Constantinescu, etc). 

Elvetienii ce au in plus, de le-au dat clasa celorlalti la fabricarea de ceasuri si de multe altele ? Ca sunt o mana de oameni si nici resurse n-au.

Link spre comentariu
14 minutes ago, ndor said:

Au Doxa . Si la propriu si la figurat !

Au organizare sociala mai buna, atat !

Stie careva ce tipuri de baze de timp erau utilizare la diversele variante de E-0204 ? 

Ma intereseaza daca bazele de timp poloneze erau cele mai stabile (utilizate probabil la E-0204-03)

Etalon_F_E-0204_e.JPG.65247c8e65b385819af1adbc1ad4f7d3.JPG

Editat de VAX
Link spre comentariu
33 minutes ago, VAX said:

Sunteti orgolios. Pai inainte de '90 nu stiati cum sa faceti rost de BFY90 (erau la moda - in multe aplicatii), iar acum ziceti ca sunt de aruncat. Asta cum se cheama ? Alea de la IPRS (sau ICCE) ce aveau in minus ? Dupa parerea mea doar capsula stanata, le reducea din fiabilitate (wischers). Pentru export produceau si in capsule nichelate.

@Ion_Bumbu

Rusii au fabricat ECL-uri echivalente cu cele facute de Motorola, din prima generatie. Unul (numarator zecimal) este pus la E-0503 la prima decada a frecventmetrului. Merg pana le la 180 Mhz. Faceau si divizoare binare cu Fmax>1GHz.

Cine a zis ca sant de aruncat ? ... Cred ca confundati userii , si postarile . Ar fi bine sa va schimbati ochelarii . Sau macar pozitia lor . Sau altceva ... si sa luati mai des . Nu sant orgolios . Sant prea batran pentru acest gen de comportament ... orgoliul e apanajul tineretii , cand oamenii cred ca tot ce zboara e avion . Aveti BFY 90 de ICCE ? Puneti o foto ... , sa ne luminam ! Altfel , stiam cum sa fac rost de orice de la IPRS sau ICCE . Nici nu era greu , piata gri sau neagra gemea de componente romanesti . Puteam sa le iau direct , cu spaga ... de la desfacere , de la ambele institutii . Sau moka , aveam colegi de liceu care lucrau acolo . Pentru o punguta , te luau la ochi ... ca sant prea putine . Furturile ( mafia ) se faceau cu galetile . Am avut inca din practica , pe cand eram student . Moldovencele de la banda erau moarte dupa baieti cu uniforma ... , se vedeau deja capitanese ... Oricum , deja dupa '80 aparusera BF 981 si BF 960 ... se gaseau si pe Academiei , KT - uri rusesti de putere , mai gaseai si 2N3632 TFK  ... , C521 si alte marafeturi . In fine ...

Editat de gauss
Link spre comentariu
8 minutes ago, gauss said:

Oricum , deja dupa '80 aparusera BF 981 si BF 960 ... 

Am dat si eu bani (75 lei bucata - anul 1985) pe niste BF961 si am fost dezamagit in privinta factorului de zgomot, nu mai mic decat la BF200 sau BF509 (pentru amplificatoare de antena). A fost o moda cu ele, cum era la americani in anii '70 cu 40673.

Link spre comentariu

Tranzistorii BFY90 si BFX89 de la ICCE erau marcati cu rosu ( uneori cu negru),dar aveau inscriptionarea mai mare ca a celor de la IPRS.

Editat de vio2007
Link spre comentariu
8 minutes ago, VAX said:

Am dat si eu bani (75 lei bucata - anul 1985) pe niste BF961 si am fost dezamagit in privinta factorului de zgomot, nu mai mic decat la BF200 sau BF509 (pentru amplificatoare de antena). A fost o moda cu ele, cum era la americani in anii '70 cu 40673.

BF 960 de care am vorbit era de UIF ... cu zgomot mai mare . Nu comparati tranzistoare de FIF ( BF 200 , 509 ) cu cele de UIF . Si in general bipolare cu mosfeturi . BF 981 , de FIF , era foarte tacut . Am avut si 40673 americanesti , via Jugoslavia ... si BFT 66 ( zgomot mai mic de 1 dB ) . Ultimii mai am si acum , NOS , pot pune foto . Mi - am vandut (si) sufletul pentru ei ...

Editat de gauss
Link spre comentariu

Eu am vazut cu polonezul atat de discutat ... pe care il apreciez maxim , si cu ceva romanesc . Tot termostatat , se putea regla electronic frecventa . Mult mai mic , de 10 MHz . Daca gasesc , pun foto ...

6 minutes ago, flomar60 said:

Cam asa arata BFY90 de care dispun eu....diferite marci:

scuze de off-topic!

Nu e nici un off - topic . Ma rog , parerea mea  ... nu sant moderator . Mergeau si  la  ( noul ) topic , cu componente electronice ...

P.S. - TFK si Motorola sant printre cele mai bune ...

Editat de gauss
Link spre comentariu
1 oră în urmă, VAX a spus:

Bine ca nu zisarati ca miroseau urat.

Onorabile, daca nu ai observat ca icce-ul avea o problema cu calitatea marcajelor aplicate componentelor electronice, loturi intregi fiind greu lizibile, inseamna aproape sigur ca nu ati vazut niciodata din apropiere o componenta fabricata acolo! 

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum
  • Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări