VAX Postat Ianuarie 19, 2019 Autor Partajează Postat Ianuarie 19, 2019 Sunteti orgolios. Pai inainte de '90 nu stiati cum sa faceti rost de BFY90 (erau la moda - in multe aplicatii), iar acum ziceti ca sunt de aruncat. Asta cum se cheama ? Alea de la IPRS (sau ICCE) ce aveau in minus ? Dupa parerea mea doar capsula stanata, le reducea din fiabilitate (wischers). Pentru export produceau si in capsule nichelate. @Ion_Bumbu Rusii au fabricat ECL-uri echivalente cu cele facute de Motorola, din prima generatie. Unul (numarator zecimal) este pus la E-0503 la prima decada a frecventmetrului. Merg pana le la 180 Mhz. Faceau si divizoare binare cu Fmax>1GHz. Link spre comentariu
VAX Postat Ianuarie 19, 2019 Autor Partajează Postat Ianuarie 19, 2019 2 hours ago, Marele Savant said: nu sint sigur ca fac bine sa scriu asta si va rog sa-mi acceptati scuzele pentru ce am scris, dar pentru un cadru didactic universitar pareti induiosator de naiv! Asa sunt romanii, se pun in genunchi in fata strainilor si nu-i apreciaza pe ai lor, aia care au calitati (ex. ing Gogu Constantinescu, etc). Elvetienii ce au in plus, de le-au dat clasa celorlalti la fabricarea de ceasuri si de multe altele ? Ca sunt o mana de oameni si nici resurse n-au. 1 Link spre comentariu
ndor Postat Ianuarie 19, 2019 Partajează Postat Ianuarie 19, 2019 Au Doxa . Si la propriu si la figurat ! Link spre comentariu
VAX Postat Ianuarie 19, 2019 Autor Partajează Postat Ianuarie 19, 2019 (editat) 14 minutes ago, ndor said: Au Doxa . Si la propriu si la figurat ! Au organizare sociala mai buna, atat ! Stie careva ce tipuri de baze de timp erau utilizare la diversele variante de E-0204 ? Ma intereseaza daca bazele de timp poloneze erau cele mai stabile (utilizate probabil la E-0204-03) Editat Ianuarie 19, 2019 de VAX Link spre comentariu
gauss Postat Ianuarie 19, 2019 Partajează Postat Ianuarie 19, 2019 (editat) 33 minutes ago, VAX said: Sunteti orgolios. Pai inainte de '90 nu stiati cum sa faceti rost de BFY90 (erau la moda - in multe aplicatii), iar acum ziceti ca sunt de aruncat. Asta cum se cheama ? Alea de la IPRS (sau ICCE) ce aveau in minus ? Dupa parerea mea doar capsula stanata, le reducea din fiabilitate (wischers). Pentru export produceau si in capsule nichelate. @Ion_Bumbu Rusii au fabricat ECL-uri echivalente cu cele facute de Motorola, din prima generatie. Unul (numarator zecimal) este pus la E-0503 la prima decada a frecventmetrului. Merg pana le la 180 Mhz. Faceau si divizoare binare cu Fmax>1GHz. Cine a zis ca sant de aruncat ? ... Cred ca confundati userii , si postarile . Ar fi bine sa va schimbati ochelarii . Sau macar pozitia lor . Sau altceva ... si sa luati mai des . Nu sant orgolios . Sant prea batran pentru acest gen de comportament ... orgoliul e apanajul tineretii , cand oamenii cred ca tot ce zboara e avion . Aveti BFY 90 de ICCE ? Puneti o foto ... , sa ne luminam ! Altfel , stiam cum sa fac rost de orice de la IPRS sau ICCE . Nici nu era greu , piata gri sau neagra gemea de componente romanesti . Puteam sa le iau direct , cu spaga ... de la desfacere , de la ambele institutii . Sau moka , aveam colegi de liceu care lucrau acolo . Pentru o punguta , te luau la ochi ... ca sant prea putine . Furturile ( mafia ) se faceau cu galetile . Am avut inca din practica , pe cand eram student . Moldovencele de la banda erau moarte dupa baieti cu uniforma ... , se vedeau deja capitanese ... Oricum , deja dupa '80 aparusera BF 981 si BF 960 ... se gaseau si pe Academiei , KT - uri rusesti de putere , mai gaseai si 2N3632 TFK ... , C521 si alte marafeturi . In fine ... Editat Ianuarie 19, 2019 de gauss Link spre comentariu
VAX Postat Ianuarie 19, 2019 Autor Partajează Postat Ianuarie 19, 2019 8 minutes ago, gauss said: Oricum , deja dupa '80 aparusera BF 981 si BF 960 ... Am dat si eu bani (75 lei bucata - anul 1985) pe niste BF961 si am fost dezamagit in privinta factorului de zgomot, nu mai mic decat la BF200 sau BF509 (pentru amplificatoare de antena). A fost o moda cu ele, cum era la americani in anii '70 cu 40673. Link spre comentariu
vio2007 Postat Ianuarie 19, 2019 Partajează Postat Ianuarie 19, 2019 (editat) Tranzistorii BFY90 si BFX89 de la ICCE erau marcati cu rosu ( uneori cu negru),dar aveau inscriptionarea mai mare ca a celor de la IPRS. Editat Ianuarie 19, 2019 de vio2007 1 Link spre comentariu
gauss Postat Ianuarie 19, 2019 Partajează Postat Ianuarie 19, 2019 Si cu caractere neregulate , deseori oblice ... si imprimate inconstant ... unele sterse , altele manjite de prea multa cerneala . 2 Link spre comentariu
VAX Postat Ianuarie 19, 2019 Autor Partajează Postat Ianuarie 19, 2019 Bine ca nu zisarati ca miroseau urat. Link spre comentariu
gauss Postat Ianuarie 19, 2019 Partajează Postat Ianuarie 19, 2019 (editat) 8 minutes ago, VAX said: Am dat si eu bani (75 lei bucata - anul 1985) pe niste BF961 si am fost dezamagit in privinta factorului de zgomot, nu mai mic decat la BF200 sau BF509 (pentru amplificatoare de antena). A fost o moda cu ele, cum era la americani in anii '70 cu 40673. BF 960 de care am vorbit era de UIF ... cu zgomot mai mare . Nu comparati tranzistoare de FIF ( BF 200 , 509 ) cu cele de UIF . Si in general bipolare cu mosfeturi . BF 981 , de FIF , era foarte tacut . Am avut si 40673 americanesti , via Jugoslavia ... si BFT 66 ( zgomot mai mic de 1 dB ) . Ultimii mai am si acum , NOS , pot pune foto . Mi - am vandut (si) sufletul pentru ei ... Editat Ianuarie 19, 2019 de gauss Link spre comentariu
VAX Postat Ianuarie 19, 2019 Autor Partajează Postat Ianuarie 19, 2019 Ziceti cum era treaba cu diversele variante de E-0204 (-01, -02, -03), ce tipuri de baze de timp utilizau. Link spre comentariu
flomar60 Postat Ianuarie 19, 2019 Partajează Postat Ianuarie 19, 2019 Cam asa arata BFY90 de care dispun eu....diferite marci: scuze de off-topic! Link spre comentariu
gauss Postat Ianuarie 19, 2019 Partajează Postat Ianuarie 19, 2019 (editat) Eu am vazut cu polonezul atat de discutat ... pe care il apreciez maxim , si cu ceva romanesc . Tot termostatat , se putea regla electronic frecventa . Mult mai mic , de 10 MHz . Daca gasesc , pun foto ... 6 minutes ago, flomar60 said: Cam asa arata BFY90 de care dispun eu....diferite marci: scuze de off-topic! Nu e nici un off - topic . Ma rog , parerea mea ... nu sant moderator . Mergeau si la ( noul ) topic , cu componente electronice ... P.S. - TFK si Motorola sant printre cele mai bune ... Editat Ianuarie 19, 2019 de gauss Link spre comentariu
gauss Postat Ianuarie 19, 2019 Partajează Postat Ianuarie 19, 2019 19 minutes ago, VAX said: Bine ca nu zisarati ca miroseau urat. Daca le bagi in k ... , sa le scada zgomotul , si nu le speli ... sant sanse ! Link spre comentariu
Marele Savant Postat Ianuarie 19, 2019 Partajează Postat Ianuarie 19, 2019 1 oră în urmă, VAX a spus: Bine ca nu zisarati ca miroseau urat. Onorabile, daca nu ai observat ca icce-ul avea o problema cu calitatea marcajelor aplicate componentelor electronice, loturi intregi fiind greu lizibile, inseamna aproape sigur ca nu ati vazut niciodata din apropiere o componenta fabricata acolo! Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum