VAX Postat Ianuarie 17, 2019 Autor Partajează Postat Ianuarie 17, 2019 (editat) 12 minutes ago, sesebe said: Și la ce-ți folosește Q-ul asa de mare? Glumiti ? Cu cat Q-ul este mai mare, cu atat variatia fazei cu frecventa, la rezonanta, este mai pronuntata si frecventa de oscilatie este mai putin influentata de elementele externe cuartului. Pe de-o parte frecventa este stabila din cauza termostatarii (nu se modifica parametrii cuartului), iar pe de alta, Q-ul ridicat face frecventa de oscilatie putin dependenta de ce este in circuit pe langa cuart. Editat Ianuarie 17, 2019 de VAX Link spre comentariu
VAX Postat Ianuarie 17, 2019 Autor Partajează Postat Ianuarie 17, 2019 2 hours ago, xubi said: Poza E0204. Trebuie sa munciti ceva ca sa-l reconditionati. Are multa mizerie in el si trebuie sa-l curatati (spalat cu detergent, fara sa bagati apa in transformator). Dupa asta il luati la puricat. Link spre comentariu
VAX Postat Ianuarie 18, 2019 Autor Partajează Postat Ianuarie 18, 2019 (editat) @xubi Cumparati un E-0204 de la persoana asta, de pe olx. https://www.olx.ro/oferta/osciloscop-generator-semnal-etc-ID7TD3z.html Daca il da cu 200 ron, merita, numai sa aiba toate componentele in el, chiar daca nu functioneaza (se repara). Sa mearga OCXO-ol, sa aiba prescaler-ul (ar fi mai bun cel cu divizor de la Plessey) si trafo de retea sa nu fie cu probleme. Celelalte componente se gasesc mai usor. Este valabil pentru toti cei care citesc, pentru ca OCXO de nivelul GWM-5-1 este greu de gasit. Are zgomot de faza mic (de la dioda tunel) si merge (de duduie) la sintetizoare de frecventa. Caracteriscoapele nu le mai are. Probabil ca s-au dat dupa ce le-am facut eu reclama pe forum. L-am telefonat in vara trecuta si nu mi-a mai raspuns. Imi doream unul, mai ales ca am lucrat mai mult de un sfert din viata cu o scula de tipul asta si ma pricep sa le repar. Numai sa nu aiba defecte piese care nu se gasesc. Sper sa nu se considere reclama. Am dat informatia pentru toti pasionatii de electronica, nu ca sa-i fac vanzare persoanei respective. As cumpara eu tot ce mai are de vanzare, dar pe moment nu-mi permit. Editat Ianuarie 18, 2019 de VAX Link spre comentariu
grosu99 Postat Ianuarie 18, 2019 Partajează Postat Ianuarie 18, 2019 Trebuie luate personal si verificate ca multe nu merg si omu nu se pricepe.....sau asa zice. 1 Link spre comentariu
gauss Postat Ianuarie 18, 2019 Partajează Postat Ianuarie 18, 2019 (editat) Pasionatii de electronica au aflat deja , acum mai mult de un an . Multi au si cumparat de atunci diferite AMC - uri . Atunci am postat eu ceva anunturi , cand v - am recomandat persoana , si ca avea la vanzare E 0503 ( discutie din topicul aferent ) . Il pot posta ( link - ul ) ... P.S. - pt . dl . VAX P.P.S. - frecventmetre E 0204 apar periodic la vanzare ... uneori se pot negocia preturi foarte mici . Nefiind in magazin cu rafturi ... trebuie urmarite site - urile cu anunturi . Personal , n - as oferi mai mult de 100 RON pe un exemplar finctional si cu estetica buna . Editat Ianuarie 18, 2019 de gauss Link spre comentariu
Marele Savant Postat Ianuarie 18, 2019 Partajează Postat Ianuarie 18, 2019 1 oră în urmă, grosu99 a spus: Trebuie luate personal si verificate ca multe nu merg si omu nu se pricepe.....sau asa zice. ...dar a fost baiat stringator! sau or fi mostenire de familie, adunate de-a lungul vremii! Acum 56 minute, gauss a spus: P.P.S. - frecventmetre E 0204 apar periodic la vanzare ... uneori se pot negocia preturi foarte mici . Nefiind in magazin cu rafturi ... trebuie urmarite site - urile cu anunturi . Personal , n - as oferi mai mult de 100 RON pe un exemplar finctional si cu estetica buna . Dv. v-ati permis sa le cumparati, aproape oriunde s-a discutat despre un aparat anume ati spus ca aveti si dv. citeva acasa, dar pentru multi un f-metru de calitate este inca pe lista de cumparaturi. Iar un E204 in stare de functionare merita 200 de lei, adica putin peste un cartusi de tigari! Link spre comentariu
gauss Postat Ianuarie 18, 2019 Partajează Postat Ianuarie 18, 2019 (editat) 22 minutes ago, Marele Savant said: ...dar a fost baiat stringator! sau or fi mostenire de familie, adunate de-a lungul vremii! Dv. v-ati permis sa le cumparati, aproape oriunde s-a discutat despre un aparat anume ati spus ca aveti si dv. citeva acasa, dar pentru multi un f-metru de calitate este inca pe lista de cumparaturi. Iar un E204 in stare de functionare merita 200 de lei, adica putin peste un cartusi de tigari! Poate ca asa este ... , ce ziceti ? E 0204 am doua . Nu " cateva " . La cele valoroase , foarte scumpe ( fata de frecventmetrul care la unii e pe lista de cumparaturi ... ) , sau cele pe care le consider valoroase , am pus foto , in diferite topicuri . Trebuia sa pun o hartie cu gauss langa ele ? ... Nu sant poze de pe net , cine nu crede poate sa caute ... Sant useri care au de zece ori mai multe ... ce ne facem cu ei ? ... Editat Ianuarie 18, 2019 de gauss Link spre comentariu
grosu99 Postat Ianuarie 18, 2019 Partajează Postat Ianuarie 18, 2019 Nu gasesti functional sub 150 si asta daca ai bafta.La ala am luat imediat cind a aparut E0503 cu 150 functional.Dupa aia s-a desteptat,sau a fost desteptat de cineva. Link spre comentariu
VAX Postat Ianuarie 18, 2019 Autor Partajează Postat Ianuarie 18, 2019 E-0503 am, dar tot defect este. N-a fost utilizat niciodata, are sigiliile de ceara intacte la suruburile de la capac. Se aprinde, dar e cu scame in BIOS. Cand il scutur, zornaie ceva in el, parca ar fi capacul de aluminiu de la un electrolitic. O sa-l operez si pe asta, ca asteapta de cativa ani buni. Am schema din ce a postar domnul Soldan, dar se vede prost. Am mai prelucrat putin imaginile, sa le cresc contrastul. Nu este o scula proiectata optim (asa am tras concluzia privind schema), dar la nevoie iti faci treaba cu ea. Daca tot asteptati sa va pice in maini un E-0204 la pret de pomana, s-ar putea sa va sara randul, ca se epuizeaza stocurile. Luati-le si la 200 de lei bucata, macar pentru OCXO-ul acela. Link spre comentariu
Marele Savant Postat Ianuarie 18, 2019 Partajează Postat Ianuarie 18, 2019 e0503 este printre cele mai nereparabile realizari ale iemi dupa parerea mea! Link spre comentariu
VAX Postat Ianuarie 18, 2019 Autor Partajează Postat Ianuarie 18, 2019 (editat) 19 minutes ago, Marele Savant said: e0503 este printre cele mai nereparabile realizari ale iemi dupa parerea mea! Ati lucrat cu ele, aveti in dotare ? Ce au bun si ce nu este in regula (functional) ? Eu n-am lucrat cu acest tip de generator, nu era in dotarea laboratorului de electronica. As fi putut sa cer imprumut de la Politehnica (teoretic), dar nici n-am incercat. Editat Ianuarie 18, 2019 de VAX Link spre comentariu
Ion_Bumbu Postat Ianuarie 18, 2019 Partajează Postat Ianuarie 18, 2019 Domnule, ati facut bine ca nu ati luat imprumut unul din acela, riscul era sa se strice pe drum. Daca 204 era o scula pe care te puteai baza...503 era petarda perfecta. Link spre comentariu
VAX Postat Ianuarie 18, 2019 Autor Partajează Postat Ianuarie 18, 2019 Cand n-ai ceva de calitate maxima, iti faci treaba si cu "petarde'. E rau cand n-ai deloc. Imi voi face curaj si o sa ma bag in E-0503 din dotare, sa vad ce si cum. El este ca nou, este bun de pus la expozitie. Link spre comentariu
gauss Postat Ianuarie 18, 2019 Partajează Postat Ianuarie 18, 2019 (editat) Ca de obicei ( s - a scris mai sus ) ... , eu am E 0503 . Am avut si la job . E un aparat complex , cu foarte multe componente ... functiile de baza sant facute cu discrete . Dupa 30 de ani , orice pasiva poate ceda . Si nu - s putine ... Reparatia poate fi laborioasa ... verificarea dupa e problematica . Trebuie alte AMC - uri , performante si de incredere . La vremea respectiva , si - au facut treaba . Un GSS de import ( tot estic ) era de 10 ori mai scump . Au fost in Romania poloneze si unguresti . Mai fiabile ... , si mai " inchegate " . Asta este ... mai exact a fost . Editat Ianuarie 18, 2019 de gauss Link spre comentariu
Ion_Bumbu Postat Ianuarie 18, 2019 Partajează Postat Ianuarie 18, 2019 Lasati`l asa, e minunat!. Nu trebuie de calitate maxima, eu am un G4-154 si este suficient. Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum