enderman Postat Noiembrie 29, 2018 Partajează Postat Noiembrie 29, 2018 (editat) Am doua dif. de bass in stare foarte buna de pe Heco Superior 600, si vreau sa le fac cutii. Boxele originale aveau dimensiunile si specificatiile acestea: Allgemein Baujahre: 1985 - 1987 Abmessungen: 315 x 480 x 306 mm (BxHxT) - latime x inaltime x adancime Gewicht: 14,6 kg Technische Daten Bauart: 3-Wege geschlossen, Kompaktlautsprecher Tieftöner: 235 mm Mitteltöner: 105 mm Hochtöner: 25 mm Kalotte Belastbarkeit (Nenn-/Musikb.): 100/150 W Wirkungsgrad: 89 dB Frequenzgang: 25 - 32.000 Hz Übergangsbereiche: 320/2000 Hz Impedanz: 4 Ohm Doresc ca boxele sa fie doar pe bass, binenteles tot compresie, deci planul e sa nu mai adaug alte difuzoare. Credeti ca se vor auzi bine doar daca respect dimensiunile originale? Sau important e sa respect volumul cutiei, nu neaparat cotele originale sau pozitia difuzorului? Editat Noiembrie 29, 2018 de danciusergiu84 Link spre comentariu
arcgotic Postat Decembrie 1, 2018 Partajează Postat Decembrie 1, 2018 Eu as zice sa folosesti acelasi punct de taiere si volum si forma a cutiei. Nu mai ai boxele? As cauta SH si as folosi ce era inainte. Link spre comentariu
Haralambie Postat Decembrie 1, 2018 Partajează Postat Decembrie 1, 2018 (editat) Trebuie sa stabilesti volumul interior, minus volumul aproximativ ocupat de toate accesoriile de la interior, inclusiv difuzoarele. In orice caz, nu stiu daca proiectul merita doua cutii, intrucat frecventa e data de regula la -10dB. Cea mai buna cale de atac este folosirea celor doua in aceeasi incinta. Daca se doreste un pseudo-subwoofer, recomand taierea la maximum 140Hz. Editat Decembrie 1, 2018 de Haralambie Link spre comentariu
enderman Postat Decembrie 1, 2018 Autor Partajează Postat Decembrie 1, 2018 (editat) arcgotic - nu am altceva din boxele originale decat aceste doua difuzoare, m-am uitat dupa sh la sfatul tau dar nu am gasit, si eu asa ma gandesc ca daca fac cutiile dupa cele originale trebuie sa fie ok Intr-adevar mi-ar prinde bine pentru filtrarea acestor difuzoare filtrele originale sau cel putin schema ca de implementat si testat/tatonat m-as descurca cat de cat. Ma poate ajuta cineva oare cu schema pe partea de joase cel putin? Pentru cutii am deja PAL recuperat si un prieten tamplar, dar nu stiu cum trebuie sa-i spun sa-mi faca imbinarile, adica cum se prind si lipesc placile? Imbinari drepte cu holzsuruburi si aracet sunt ok? (pe youtube am vazut doar relizari cu MDF la 45 de grade) Haralambie - o sa incerc sa respect volumul interior, nu pot decat sa aproximez fiindca nu stiu ce volum ocupau mediile si inaltele originale plus filtrele, si eu alte difuzoare nu bag in cutii, si filtrele le vreau externe pentru acces usor, eventual butoane de reglaje. Cu basii Heco vreau sa construiesc doua incinte de joase, care sa urce undeva pe la ~200 Hz, fiindca imi place sunetul dat de genul asta de difuzoare, si le voi folosi in sistem stereo, impreuna cu doua incinte mici pentru medii si inalte Tesla RK 09, pe care le voi filtra de la ~200 Hz in sus, totul in functie de niste masuratori sa se imbine raspunsul difuzoarelor armonios, sper eu cel putin pentru mine. Pe Tesla-uri aveam o inalta cu bobina distrusa si le-am inlocuit cu 2 inalte de pe Unitra 75w made in Poland care ma incanta cu sunetul lor. Deci va fii zacusca, sper eu una buna. Editat Decembrie 1, 2018 de danciusergiu84 Link spre comentariu
adrian lucian Postat Decembrie 7, 2018 Partajează Postat Decembrie 7, 2018 (editat) Mediile si filtrele au maxim 1dmcub, tweeterul e cat gaura din baffle, nu ocupa nimic, ma uit luni la atelier, parca am cutiile de la Heco astea de 235mm, Editat Decembrie 7, 2018 de adrian lucian Link spre comentariu
enderman Postat Decembrie 7, 2018 Autor Partajează Postat Decembrie 7, 2018 (editat) As fii interesat de dimensiunile interioare ale cutiilor si eventual daca sunt de dat si ne intelegem prin mesageria privata. Astept luni un raspuns daca le gasesti. Editat Decembrie 7, 2018 de danciusergiu84 Link spre comentariu
enderman Postat Decembrie 19, 2018 Autor Partajează Postat Decembrie 19, 2018 (editat) Nu am mai primit raspuns de la colegul de mai sus daca poate sau nu furniza dimensiunile interioare. Am aproximat eu acele dimensiuni si am dat comanda la placile necesare. Am schimbat materialul lemnos, am renuntat la pal in favoarea mdf (19mm grosime parca), mi-a venit gata taiat la dimensiuni si am avut noroc ca am platit doar partea care s-a folosit dintr-o placa intreaga. Acum ramane de vazut cum imi va taia gaura la difuzor: pendular sau freza (router). Eu sper sa-l conving sa o faca cu freza pusa pe o scandurica pe post de compas, sa arate bine pentru mine. La spate unde vine panoul cu bornele de alimentare pendularul e ok. Editat Decembrie 19, 2018 de danciusergiu84 Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum