Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Gazul natural ,o pacaleala sau,,,,,,,,,,,nu!!!??

florinellll

Postări Recomandate

Pai dle Gica vi se pare ca contoarele de la usile apartamentelor aduc a contoare industriale?Ca le purjeaza cineva?

Si cand zic greu de masurat uitati-va la gabarit.Ditamai cutia!Comparati cu mini contorul electric.

Sunt chiar curios ce abatere admisa +/- au.

Link spre comentariu
La 27.10.2019 la 14:55, -Atlas- a spus:

....Doar din reglajele centralei pe care o detin am tras concluzia asta.

Spor tuturor

Alex

Ca la orice subiect tehnic....multi cunoscatori....mai putin metrologi....dar nu-i bai....o da/m din ardere in masurare.

Ps....cu element deprimogen la consumatori casnici...imposibil. De fapt mai rar si la clientii industriali unde sunt debite pana-n 2500...5000 mc/h....( se folosesc cele cu turbina sau pistoane....ultrasonicele fiind la inceput de drum in Ro :)). Sunt multe de vorbit fata de masurare si cat influenteaza aceasta masurare compozitia gazului ( pentru contoarele  cu convertoare PTZ ). In fapt pentru toti consumatorii casnici ...si o buna parte din industrialii mici (care n-au nevoie de mai mult de 25 mbar)...singura corectie este cu temperatura ....din constructia contorului. LA acestia ca vorbim de 88% metan sau 95% nu conteaza ....conteaza decat PCS-ul si evident cifra wobe....

In ceea ce priveste limitele admisibile pentru contore cu membrana...acestea sunt in NML 03.....

Editat de Eusebiu Angelescu
Link spre comentariu
Acum 13 ore, BRANCA a spus:

Pai dle Gica vi se pare ca contoarele de la usile apartamentelor aduc a contoare industriale?

Asta-i caz particular, trebuia sa mentionezi ca este vorba despre cele din apartamente. Bineinteles ca nu am sonda in casa!

Link spre comentariu
La 29.10.2019 la 12:00, Усилитель a spus:

Odata am vorbit cu cineva care lucra la benzinarie si zicea ca benzina are cam 3 trepte de calitate si fiecare sortiment poate fi mai mic in cifra octanica , legal.....asta a fost mai demult , acum cu UE nu mai stiu cum e ...cifra octanica e una , puterea calorica ( cata energie contine 1L de combustibil ) e alta .Oricum cine a alimentat in west a observat scaderea consumului de benzina/motorina in unele cazuri cu circa 1L/100km.

Nu scade nici un consum stai linistit

Link spre comentariu
Acum 3 ore, florinellll a spus:

Nu scade nici un consum stai linistit

Carburantul de calitatet garantat scade consumul. Conduc Honda CRV 2009, 2 litri, benzina, 150CP. Cand alimentez din Ucraina am consum mixt 14% , alimentez din RO am 10-11%.

Editat de Ovidanie
Link spre comentariu

Procedez asa de doi ani si jumatate, 90% din combustibilul consumat este din Ucraina. Dar am grija, nu alimentez  chiar de oriunde. Intotdeauna merg personal, nu am incredere in intermediari, nici macar in rude. Inca nu am avut probleme si sper sa nu am vreodata!

Link spre comentariu

Deci preferi combustibil contrafacut?

Honda mea ,ACCORD 2011 ,motor 2,4 L/201 hp ,Euro5,nu vede diferenta benzina 95 vs 100+ consumul acelasi

Diferenta enuntata de tine este criminala 10% vs 14% 

Deci ,nu te cred.

Link spre comentariu

Tu nu credeai ca modelistii au motoare brushless care depasesc kilowat-ul, si in acel topic m-ai facut mincinos. Benzina din Ucraina e respecta normele ldin Ucraina. Conform reglementarilor din RO s-ar putea considera contrafacuta.

Link spre comentariu
13 hours ago, florinellll said:

Deci preferi combustibil contrafacut?

Honda mea ,ACCORD 2011 ,motor 2,4 L/201 hp ,Euro5,nu vede diferenta benzina 95 vs 100+ consumul acelasi

Diferenta enuntata de tine este criminala 10% vs 14% 

Deci ,nu te cred.

Cifra octanica la motoare cu cilindree mare nu are treaba cu consumul ,cifra octanica  este necesara ca benzina sa nu explodeze in faza de compresie inainte de scintee , cifra octanica mare este necesara la motoare cu raport compresie mai mare ,tipic masinilor cu multi cai putere ,turatii mari ,capacitate cilindrica mica .Puterea calorica influenteaza consumul cel mai mult ,si nu este afisat la pompe......La diesel este chiar mai mare diferenta . Fosta mea masina Honda din 1985 stia deja atunci sa-si regleze parametrii dupa calitatea benzinei.Majoritatea benzinariilor din Ro cumpara combustibil de la aceleasi rafinarii din tara ,ulterior se aditiveaza suplimentar cu diferite chimicale ,si cantitati diferite , iar pe principiul merge si asa , se mai fac mici "economii "......de aici diferente .

Motorina din tari non UE au alt procedeu de distilare etc , mai simplu , contine mai mult sulf , care in UE este considerat poluant .

Link spre comentariu
La 02.11.2019 la 9:26, Ovidanie a spus:

Tu nu credeai ca modelistii au motoare brushless care depasesc kilowat-ul, si in acel topic m-ai facut mincinos. Benzina din Ucraina e respecta normele ldin Ucraina. Conform reglementarilor din RO s-ar putea considera contrafacuta.

Ce cifra octanica are benzina de 14% ?

Link spre comentariu
  • 6 luni mai târziu...

Stie cineva,documentat,cum e cu schimbarea furnizorului de gaz?Si cum sta treaba cu retelele din oras?

Eu vad chestia asta cam asa.In oras reteaua e concesionata firmei X.Orice furnizor autorizat Y alegi trebuie sa treci prin reteaua lui X.Asta inseamna ca X taxeaza automat pe nea Y care l-ai ales.In conditiile astea e posibil ca tariful lui Y sa fie mai mic decat al lui X??

Pun intrebarea findca in Severin reteaua e concesionata Mehedinti Gaz,se pare ceva macaronari.Acu 2 ani aveau cel mai mare pret din RO,adica  180 lei/Mwh.Acu au oferta,pe un an,cu 154 lei!...N-am incredere in ei.

In plus mai e un lucru tipic romanesc.Daca te legi la gaz platesti bransarea iar bransamentul ramane proprietatea "javrelor"!Peste 20-30 mil lei,chiar 100 mil!!Si dureaza cu lunile...

Spre comparatie in SUA,zicea cineva, ca pui cerere,se aproba si in 3 zile esti racordat.Cost?300$!!

Link spre comentariu

Paiiii  javrele din Romenia nu au concurenta.

Daca ar fi fost 2-3 retele paralele de distributie sa vezi cum te racordau rapid.

Cineva care locuieste la curte mi-a zis ca l-au pus sa faca cadastru daca vrea racordare,iar costurile se ridica la 10.000lei in conditiile care reteaua este in fata curtii.

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum
  • Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări