Vizitator Postat Aprilie 16, 2019 Partajează Postat Aprilie 16, 2019 Mai nene ,nu face nimeni scatei in conducta cu amestec exploziv(chiar daca nu este la concentratie critica ) si ,chiar daca "se sparge teava si tasneste artezian catre afara" , tot se amesteca cu aer cat sa nu mai fie pericol . Iar la consumator se dilueaza ,in proportie corecta de ardere ,cu aer atmosferic in instalatiile de utilizare (aragaz , gentrala , etc . . . . ) .De unde risc de paca paca ? Dar, DAR, . . . care este concetratia la care amestecul devine exploziv ? Si cum o mentii in zona de risc ?Sau cine e atat de prost sa faca asta ?Stii cifra ?Lumineazane si pe noi . Am fost maistru de extractie , tratare si transport titei si gaze si stiu bine ce si cum . Amestecul exploziv este periculos doar daca se acumuleaza intr-o incinta semiventilata si se mentine concentratia critica . In conductele de transport nu se poate vorbi de concentratie critica unde aerul care contine printre multe alte si O2, nu depaseste 5-7% din volum . Treci la pct1 si vezi mai departe . Era vorba doar de veridicitatea si verificabilitatea datelor din buletine , DOAR ATATA ! Link spre comentariu
lavynyu Postat Aprilie 17, 2019 Partajează Postat Aprilie 17, 2019 (editat) Este manevrat si gazul stati linistiti ! Intrebati si voi bucatarii sefi (nevestele) ! Aceiasi cantitate de apa , aceiasi oala , aceiasi presiune de gaz , acelasi aragaz , aceiasi duza dar nu are putere adica dureaza mai mult sa fiarba apa in oala deci contorul se invarte si consumam mai mult si platim mai mult . Acuma o sa imi explicati de transformari si puteri ca la amplificatoare , dar nici acolo nu dau multe ! Voi nu vedeti ca flacara are culorile curcubeului , baga ceva in gaz ca sa il lungeasca sau sa il sporeasca ca la alimente . Ce o fi nu stiu ca nu sunt om de stiinta si nici savant dar treaba se vede pt. cine observa sau intereseaza . Dar nu avem ce face , ca de gaz avem nevoie deci este aproape indispensabil , este oricum tot cea mai ieftina varianta pt. gatit si incalzit . In rest noi sa fim sanatosi ca capusele astea traiesc bine de pe spatele nostru ! Editat Aprilie 17, 2019 de lavynyu 1 Link spre comentariu
okean Postat Aprilie 17, 2019 Partajează Postat Aprilie 17, 2019 (editat) Subscriu... vara acelasi ibric, cu acelasi volum de apa, la acceasi temperatura initiala a apei, fierbe cu mult mai repede decat iarna cand gazele au " putere calorifica superioara". Era sa uit...totul e o pacaleala mai frumos sau mai urat ambalata Editat Aprilie 17, 2019 de okean Link spre comentariu
turcu_dan Postat Aprilie 17, 2019 Partajează Postat Aprilie 17, 2019 Presiunea atmosferica influențează +/- temperatura la care fierbe apa. Ce avem în conducte, ca consumatorii finali sunt amestecuri de gaze mai bogate sau mai sarace , de aceea e nevoie de PCS. Am vrut doar sa subliniez faptul că în lanțul tehnologic nimeni nu amesteca gazele cu aer/e o prostie. Am văzut că sunt destule persoane care cred asta. Muncesc în domeniu, începând de la capul de erupție al sondei/conducte colectoare/stații de comprimare/ de tratare și trecând prin toate aceste etape, nicăieri nu se injecteaza din exterior în sistem aer și nici alte amestecuri care sa scadă PCS-ul. Link spre comentariu
lavynyu Postat Aprilie 17, 2019 Partajează Postat Aprilie 17, 2019 2 hours ago, turcu_dan said: Presiunea atmosferica influențează +/- temperatura la care fierbe apa. Ce avem în conducte, ca consumatorii finali sunt amestecuri de gaze mai bogate sau mai sarace , de aceea e nevoie de PCS. Am vrut doar sa subliniez faptul că în lanțul tehnologic nimeni nu amesteca gazele cu aer/e o prostie. Am văzut că sunt destule persoane care cred asta. Muncesc în domeniu, începând de la capul de erupție al sondei/conducte colectoare/stații de comprimare/ de tratare și trecând prin toate aceste etape, nicăieri nu se injecteaza din exterior în sistem aer și nici alte amestecuri care sa scadă PCS-ul. Aerul ar fi cel mai ieftin ! Se baga altceva , mai lasati analizele ca toate is bune la ei pe hartie ! In realitate ai altceva .... Credeti ca ar fi vreun expert independent lasat vreodata oficial sa faca astfel de verificari ce contine defapt gazul in realitate ?? Eu nu cred ! Asa ca pana atunci se poate experimenta pe teava cu tot felul de produsi , desigur nu vorbesc de ceva pt. a omora populatia decat de a face bani de pe ea . Link spre comentariu
Vizitator Postat Aprilie 17, 2019 Partajează Postat Aprilie 17, 2019 Gazele mai bogate . . . .sau . . . . .mai sarace . . . . . definesc puterea calorica si implicit rezultate din analize , dar ele sunt mereu constante . Am mai spus :aerul este aspirat in statiile de compresoare , nu injectat .Pentru injectie ar trebui sa ai un compresor separat . Link spre comentariu
cimitavita Postat Aprilie 17, 2019 Partajează Postat Aprilie 17, 2019 nu cred ca se baga aer. Aerul contine oxigen si s-ar putea lasa cu un poc. Dar ar merge niste CO2, azot sau alte gaze care nu ard si care ne infrumuteseaza flacara la aragaz. Daca ar fi numai albastra, ne-am plictisi repede si nu am mai aprinde aragazul. Link spre comentariu
turcu_dan Postat Aprilie 17, 2019 Partajează Postat Aprilie 17, 2019 Acum 50 minute, razvan-l1 a spus: Gazele mai bogate . . . .sau . . . . .mai sarace . . . . . definesc puterea calorica si implicit rezultate din analize , dar ele sunt mereu constante . Am mai spus :aerul este aspirat in statiile de compresoare , nu injectat .Pentru injectie ar trebui sa ai un compresor separat . Exact: Gazele mai bogate . . . .sau . . . . .mai sarace . . . . . definesc puterea calorica si implicit rezultate din analize. Referitor la compresoare, ele nu aspira aer, aspira gaze pt a ridica presiunea in vederea transportului pe distante mari. Niste ex : 3-4 bar aspirație, 24-27bar refulare cu plecare spre București, și alte localități apropiate. Link spre comentariu
Vizitator Postat Aprilie 17, 2019 Partajează Postat Aprilie 17, 2019 Aspiratia primara din campurile de productie ( cele fara eruptie ) -0.1-0,2 bar . Un ventil lasat (intentionat ) deschis pe aspiratie poate permite absorbtia de aer atmosferic in gazul bogat . Link spre comentariu
okean Postat Aprilie 17, 2019 Partajează Postat Aprilie 17, 2019 6 hours ago, turcu_dan said: Presiunea atmosferica influențează +/- temperatura la care fierbe apa. Ce avem în conducte, ca consumatorii finali sunt amestecuri de gaze mai bogate sau mai sarace , de aceea e nevoie de PCS. Am vrut doar sa subliniez faptul că în lanțul tehnologic nimeni nu amesteca gazele cu aer/e o prostie. Am văzut că sunt destule persoane care cred asta. Muncesc în domeniu, începând de la capul de erupție al sondei/conducte colectoare/stații de comprimare/ de tratare și trecând prin toate aceste etape, nicăieri nu se injecteaza din exterior în sistem aer și nici alte amestecuri care sa scadă PCS-ul. Evident ca influenteaza si presiunea atmosferica...se pune un capac si se diminueaza efectul ! Daca tot lucrati in domeniu, va rugam poate vedem si noi un site cu niste buletine de analiza a gazelor, ar trebui sa fie informatii publice ! Link spre comentariu
okean Postat Aprilie 17, 2019 Partajează Postat Aprilie 17, 2019 (editat) 2 hours ago, cimitavita said: nu cred ca se baga aer. Aerul contine oxigen si s-ar putea lasa cu un poc. Dar ar merge niste CO2, azot sau alte gaze care nu ard si care ne infrumuteseaza flacara la aragaz. Daca ar fi numai albastra, ne-am plictisi repede si nu am mai aprinde aragazul. Aerul contine 78.084% Azot (N2) 20.947% Oxigen (O2) 0.934% Argon (Ar) 0.03% Dioxid de carbon (CO2)cu 78.084% azot nu face nici un poc, face flacara din albastra cum ar fi normal intr-o flacara albastra rosie si se stinge usor ! Editat Aprilie 17, 2019 de okean Link spre comentariu
turcu_dan Postat Aprilie 17, 2019 Partajează Postat Aprilie 17, 2019 Acum 3 ore, razvan-l1 a spus: Aspiratia primara din campurile de productie ( cele fara eruptie ) -0.1-0,2 bar . Un ventil lasat (intentionat ) deschis pe aspiratie poate permite absorbtia de aer atmosferic in gazul bogat . In campurile de gaze din Transilvania nu exista asemenea presiuni de aspirare, presiuni negative. Variază între 3-4-6-7 bar, depinzând de maturitatea zăcământului. Un ventil deschis in aceste campuri de productie ar însemna o pierdere pentru producător. Mai exista scăpări/defecte, dar în aceste cazuri sensul de curgere este din conducte in atmosfera, având în vedere presiunile. Am căutat pe situl oficial Transgaz/Romgaz buletine de analiza, nu am găsit, mă gândeam că sunt publice, sau poate nu am căutat destul de bine pe tel. Link spre comentariu
okean Postat Aprilie 17, 2019 Partajează Postat Aprilie 17, 2019 1 hour ago, turcu_dan said: Am căutat pe situl oficial Transgaz/Romgaz buletine de analiza, nu am găsit, mă gândeam că sunt publice, sau poate nu am căutat destul de bine pe tel. Caut si eu si nu gasesc, cam ciudat... " turcu' care plateste" ar trebui sa stie si care este "meniul" sau cosul cum e la kw ailalti... Link spre comentariu
franzm Postat Aprilie 18, 2019 Partajează Postat Aprilie 18, 2019 14 hours ago, cimitavita said: nu cred ca se baga aer. Aerul contine oxigen si s-ar putea lasa cu un poc. Dar ar merge niste CO2, azot sau alte gaze care nu ard si care ne infrumuteseaza flacara la aragaz. Exceptând codoiul care se poate obtine tot din subteran, celelalte gaze ar trebui obtinute din aer. Si acest lucru (separarea componentelor aerului) ar fi mai scump decât gazul metan. Link spre comentariu
vera Postat Aprilie 18, 2019 Partajează Postat Aprilie 18, 2019 Cum necum suntem trasi in piept (mai frumos sau mai urat). La bloc, nu mi-am explicat de ce se aprindea flacara la aragaz, dupa ce iesea gaz cateva sec. Ce era ac. gaz, care nici macar nu lua foc? Pe cand ne vor contariza kWh in mc ? Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum