doru3160 Postat Decembrie 10, 2018 Partajează Postat Decembrie 10, 2018 (editat) Citat Sa nu uitam zicala noastra preferata, ramasa inca de pe vremea dacilor: Fara conspiratii, viata este pustiu! Ne facem ca n-am observat ironia si ca nu sunteti pe subiect cu comentariul...poate vede cine trebuie. Editat Decembrie 10, 2018 de doru3160 Link spre comentariu
Marele Savant Postat Decembrie 10, 2018 Partajează Postat Decembrie 10, 2018 Pina vede, sa mai adaugam o zicala: Hotul striga: hotii! alminteri cum poate cineva lansa public, doar in functie de popzitia astrelor, asemenea acuzatii!? Desigur, toti lucreaza la cele mai curate firme din lume si sint cei mai cinstiti oameni! Restul, intreaga lume, fura! Nu pare dubios? Personal, ma cunoaste suficienta lume pe forum ca sa pot dovedi ca nu am nici o tangenta cu firmele care produc, transporta sau distribuie orice fel de energie! Dar prea multe conspiratii, utile poate pentru ca genereaza trafic pe forum desi ma cam indoiesc! Link spre comentariu
doru3160 Postat Decembrie 10, 2018 Partajează Postat Decembrie 10, 2018 (editat) Cand factura vorbeste, nu stiu despre ce conspiratie vorbesc altii...de bagat batul printre gard e usor.Asa se inflameaza discutia si in final se inchide.Nu e mai simplu, daca ai ceva de spus sa spui, daca nu, sa schimbi canalul? Daca ai avea proprietatea cuvintelor, ai realiza ce spui ca eu daca ii acuz ca ma fura, tu pretinzi ca de fapt eu ii fur pe ei.Tu ai dovezi in ceea ce afirmi? Editat Decembrie 10, 2018 de doru3160 Link spre comentariu
gauss Postat Decembrie 10, 2018 Partajează Postat Decembrie 10, 2018 (editat) Oarecum in context ... sant tari care considera ca " sa arzi gazu' " e neeconomic , il folosesc la chimia de sinteza ... si ca atare au trecut pentru necesitati casnice ( prepararea hranei ... , unele si incalzirea ) la folosirea energiei electrice . Nici macar celebrele butelii de GPL nu se poarta . In fine ... Editat Decembrie 10, 2018 de gauss Link spre comentariu
Marele Savant Postat Decembrie 10, 2018 Partajează Postat Decembrie 10, 2018 (editat) ''''Cand factura vorbeste, nu stiu despre ce conspiratie vorbesc altii...''' conspiratia consta in aruncarea cu acuzatii nedovedide de nimeni! Postati va rog o factura pe care sa scrie ca analizele sint falsificate si imi cer scuze public in secunda urmatoare! topicul nu trebuie inchis, este bine de lamurit daca furnizorii de gaze ne insala sau doar visam noi conspiratii! Editat Decembrie 10, 2018 de Marele Savant Link spre comentariu
doru3160 Postat Decembrie 10, 2018 Partajează Postat Decembrie 10, 2018 Acum 1 minut, Marele Savant a spus: Postati va rog o factura pe care sa scrie ca analizele sint falsificate De pe pamant sau de oriunde altundeva?Ai vazut odata macar ca pe un act fals sa scrie ca e falsificat si eventual si numele celui care l-a falsificat? Pe asta mizeaza si ei cand iti factureaza gazul primit ca pe gaz de cea mai buna calitate, iar in realitate, arzi dublu ca sa ai acelasi randament. Link spre comentariu
gauss Postat Decembrie 10, 2018 Partajează Postat Decembrie 10, 2018 (editat) Ar fi nashpa . Adica energia electrica inteleg , carburantii inteleg , asigurarea auto inteleg , toate le inteleg , dar si gazu' ? ... Ca doar se arde , se alege noxa si codoiul de el ! ... Editat Decembrie 10, 2018 de gauss Link spre comentariu
Marele Savant Postat Decembrie 10, 2018 Partajează Postat Decembrie 10, 2018 dv. ati spus ca factura este o dovada, m-am uitat pe o factura si nu dovedeste nici o frauda, ma gindeam ca poate dv. aveti alte facturi diferite de cele ale muritorilor de rind! Link spre comentariu
gauss Postat Decembrie 10, 2018 Partajează Postat Decembrie 10, 2018 (editat) Eu nu stiu de ce atata tevatura ... un nene de pe - aici ( adica de pe forum ) , distins moderator , a explicat ( in alt topic ) ca hotia e dezirabila , fiindca facturile sant mici . E drept , era vorba de energia electrica ... Daca exista intelegere , trecem peste toate . Sau ele peste noi ... Sa fie bine , si tot romanu' sa prospere ! ... dupa cum preconiza Nenea Iancu , celebru clarvazator . Editat Decembrie 10, 2018 de gauss Link spre comentariu
doru3160 Postat Decembrie 10, 2018 Partajează Postat Decembrie 10, 2018 (editat) Sa ne simtim bine si sa ne uitam si pe raportul asupra numarului de infectii nosocomiale din spitale...o fi o frauda acolo sau o raportare falsa? Nici pe departe, orice fraier poate citi acolo ca stam mai bine decat toate statele Europei la un loc.Aia care mor in spitale, mor de ciuda, ca n-au gasit nici o neregula in acte. Asa si la conversia puterii calorice in metri cubi...cum naiba sa se traga din condei, ce, fura cineva in tara asta? E lumea rea. Editat Decembrie 10, 2018 de doru3160 Link spre comentariu
gauss Postat Decembrie 10, 2018 Partajează Postat Decembrie 10, 2018 (editat) Fie painea cat de rea , tot mai bine - n tara ta ! ... Ce Costa Rica , Serbia , USA , Madagascar , etc . ... Editat Decembrie 10, 2018 de gauss Link spre comentariu
Marele Savant Postat Decembrie 10, 2018 Partajează Postat Decembrie 10, 2018 Acum 15 minute, doru3160 a spus: Sa ne simtim bine si sa ne uitam si pe raportul asupra numarului de infectii nosocomiale din spitale...o fi o frauda acolo sau o raportare falsa? Nici pe departe, orice fraier poate citi acolo ca stam mai bine decat toate statele Europei la un loc.Aia care mor in spitale, mor de ciuda, ca n-au gasit nici o neregula in acte. Asa si la conversia puterii calorice in metri cubi...cum naiba sa se traga din condei, ce, fura cineva in tara asta? E lumea rea. Acuma este clar: faptul ca moare lumea in spitale dovedeste fara putinta de tagada ca analizele referitoare la calitatea gazelor sint false! Link spre comentariu
doru3160 Postat Decembrie 10, 2018 Partajează Postat Decembrie 10, 2018 Acum 14 minute, gauss a spus: Fie painea cat de rea , tot mai bine - n tara ta ! Da, mai ales cand prin institutiile pe care le are, apara interesele cetateanului care se simte bine in tara lui. Acum 2 minute, Marele Savant a spus: Acuma este clar: faptul ca moare lumea in spitale dovedeste fara putinta de tagada ca analizele referitoare la calitatea gazelor sint false! Deh, fiecare dupa puterea lui de intelegere, dar ma bucur ca ati inteles ceva pana la urma. Link spre comentariu
gauss Postat Decembrie 10, 2018 Partajează Postat Decembrie 10, 2018 (editat) 23 minutes ago, doru3160 said: Da, mai ales cand prin institutiile pe care le are, apara interesele cetateanului care se simte bine in tara lui. Deh, fiecare dupa puterea lui de intelegere, dar ma bucur ca ati inteles ceva pana la urma. Desigur ... eu pot sa enumar si cetatenii ! Aia pe care - i cunosc ... , or mai fi si altii ! La unii ... , dati de exemplu pozitiv ... , a inceput sa se invarta roata . Editat Decembrie 10, 2018 de gauss Link spre comentariu
turcu_dan Postat Aprilie 16, 2019 Partajează Postat Aprilie 16, 2019 La 10.12.2018 la 8:05, razvan-l1 a spus: Cum dovediti secretul ca nu se injecteaza aer ? E doar o afirmatie pe un forum. Si eu am terminat pe acest subiect. Dragi colegi nu se injecteaza aer in conductele de transport gaze, nu am citit tot topicul pana la sfarsit, poate a raspuns cineva si ma repet. Amestecul de gaze naturale + aer este un amestec explozibil. Deci stati linistiti, nu se risca nimeni sa faca o asemenea prostie, exista un pericol enorm incepand de la producator pana la consumatorul final. Probabil va ganditi la statiile de comprimare ca la niste compresoare de amestec aer+gaze? Total gresit, statiile de comprimare doar cresc presiunea gazelor pentru a facilita transportul lor pe distante lungi, astfel compensand pierderile de presiuni aparute prin frecare, etc. Ajuta si la cresterea inicelui de productivitate al sondelor, cu cat e mai mica presiunea in conductele colectoare din campurile de productie, cu atat este mai benefic pentru productia zilnica a sondelor. Referitor la afirmatia " 1)Transformarea din m3 in KW se face cu pierderi de pana 10% in defavoarea consumatorului " Cum ati ajuns la concluzia aceasta? In zona mea, lucrurile functioneaza astfel: la punctele de predare intre producator-transportator, ma refer la panourile conerciale, interfata Romgaz/Transgaz se fac buletine de analiza a gazelor vehiculate prin acele panouri. Se determina compozitia chimica a gazelor si ulterior rezulta PCS - puterea calorifica a gazelor, acest PCS se inmulteste cu volumul de gaze si se afla energia in KW. Pe facturile de gaze va trebui sa aveti undevatrecura aceasta valoare a PCS - este in functie de zona si de amestecul de gaze din conducte. Referitor la randamentul centralelor pe gaze, eu stiu ca este mai mare de 80%, ma refer la cele noi in condensatie, este chiar peste 90% in cazul instalatiilor proiectare corect si prevazute cu senzor extern de temperatura. Vedeti ca exemplu centralele cu rapoarte de modulare a arzatorului de 10. Nu luam in considerare centraele vechi/depasite care nu mai sunt in parametrii optimi de functionare.... depuneri de calcar, magnetita, colmatari etc. Sunt multe de discutat, exista un site al unui tip din Cj cu o gramada de detalii tehnice si practice, daca e ok o sa postez adresa sitului aici. Aveti dreptate, cu cat temperatura de tur este mai mica, cu atat consumul este mai mic. Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum