gauss Postat Decembrie 10, 2018 Partajează Postat Decembrie 10, 2018 (editat) Daca citeati postarea , nu ma mai intrebati . E acolo solutia . Eu n - am nimic de dovedit . Sant autorizat proiectare si executie inst . gaze , cat . III - a , si service centrale termice si instalatii climatizare , am avut firma de profil - incalziri , sanitare si climatizare , am lucrat cu mainile mele . Mi - ajung cele de dinainte , sant edificat . Ma rog , ar trebui sa fiu ... P.S. - tot topicul contine afirmatii pe un forum . Iarasi , am scris mai sus . Daca dorinta a fost sa intariti ce am spus , sau daca nu ... nu e treaba mea . Editat Decembrie 10, 2018 de gauss Link spre comentariu
doru3160 Postat Decembrie 10, 2018 Partajează Postat Decembrie 10, 2018 Acum 3 ore, gauss a spus: https://observator.tv/economic/taxa-centrala-apartament-iarna-277481.html As fi de acord cu aceasta taxare, daca s-ar aplica in mod egal si operatorilor economici. Adica si celor cu CET-uri unde ard pacura sau carbune, sau chiar gaze. Bag seama ca sunt si aia niste poluatori seriosi...ce conteaza ca sunt ai statului? Link spre comentariu
GEO 53 BN Postat Decembrie 10, 2018 Partajează Postat Decembrie 10, 2018 (editat) In urma cu ceva ani, am discutat cu cineva(din sistem) despre puterea calorifica a gazului metan. Acea persoana ,imi spunea ca puterea calorifica a gazului metan difera de unde este exploatat. Acea persoana imi spunea ca gazele,naturale extrase din zona ardealului au putere calorifica mai mare decit a gazelor extrase din alta zona a tarii. Acum cita dreptate avea sau nu avea, nu pot spune! Editat Decembrie 10, 2018 de GEO 53 BN Link spre comentariu
doru3160 Postat Decembrie 10, 2018 Partajează Postat Decembrie 10, 2018 Acum 3 minute, GEO 53 BN a spus: gazele,naturale extrase din zona ardealului au putere calorifica mai mare Normal...pana si gazele scoase de acolo sunt mai domoale, dar ard mai agitat Link spre comentariu
Vizitator Postat Decembrie 10, 2018 Partajează Postat Decembrie 10, 2018 (editat) Greseala mea : aerul nu se injecteza in conducta ci este aspirat in statiile de compresoare . Se refera la acelasi lucru :adaosul de aer dupa analize . Evident un mc de metan cu puritatea de 99.1% are aceeasi putere si in China si in Emirate . Nu toate zacamintele debiteaza metan pur si aici inervine buletinul de analiza . Sa nu intelegeti ca gazul de consum vine direct din campul petrolier ,el trece prin procesul de saracire unde se urmareste separarea metanului (gaz de consum) de fractiile mai grele . Aici e dilema . Editat Decembrie 10, 2018 de Vizitator Link spre comentariu
doru3160 Postat Decembrie 10, 2018 Partajează Postat Decembrie 10, 2018 Acum 1 minut, razvan-l1 a spus: Se refera la acelasi lucru :adaosul de aer dupa analize Adica e ca si cum ai vinde vin vrac si dupa analiza, o cana de apa la litru, cine s-o mai simta? Legat de gaze, doar se stie...P x V= constant. Daca P scade, cresti V...e ''artimetica'' simpla Link spre comentariu
Vizitator Postat Decembrie 10, 2018 Partajează Postat Decembrie 10, 2018 Contorizarea se face dupa iesirea din statia de compresoare si daca nici acum nu intelegi ,ramai la mistoul cu vinul . Link spre comentariu
doru3160 Postat Decembrie 10, 2018 Partajează Postat Decembrie 10, 2018 (editat) Da ma, si atunci contorizarea de la usa mea e de decor...ca eu dupa aia platesc, nu dupa ce contorizeaza ei la iesirea din compresor.Ce imi place cand cineva trebuie sa arate ce destept e, facand ironii pe seama celorlalti. Editat Decembrie 10, 2018 de doru3160 Link spre comentariu
Vizitator Postat Decembrie 10, 2018 Partajează Postat Decembrie 10, 2018 La iesirea din compresoare se masoara total distributie ,ca e masluit sau nu e alta gasca . Tu ai contoar ca sa se masoare cat masluit ai tu de platit . Daca nu e masluit ,norcul tau . Daca are ceva aer in plus si banutii dati sunt in plus . Se pare ca nu prea intelegi sistemul de distributie si masura ( contorizare ) la GN. Cu putin efort o sa reusesti . Link spre comentariu
doru3160 Postat Decembrie 10, 2018 Partajează Postat Decembrie 10, 2018 Da, noroc ca mai sunt si genii care sa ne lamureasca. Link spre comentariu
Vizitator Postat Decembrie 10, 2018 Partajează Postat Decembrie 10, 2018 Nu trebuie sa fii geniu ca sa intelegi ceva simplu . Cu putina vointa si ceva "nuca" succesul e garantat . Link spre comentariu
gauss Postat Decembrie 10, 2018 Partajează Postat Decembrie 10, 2018 (editat) Cine doreste sa se lamureasca .... document oficial , de la sursa : https://www.purolite.com/dam/jcr:c0f3b75c-a583-496b-96d3-18e710c77dbd/7 FDS Gaz natural.pdf La prima pagina e explicata si compozitia " gazului " livrat consumatorilor . Probabil nu e credibil ... asta nu mai e treaba mea ! P.S. - nu incercati amestecuri de gaz de la distribuitor cu aer atmosferic ... dupa cum se spune pe - aici . Daca tineti neaparat , veti afla si de ce ... Editat Decembrie 10, 2018 de gauss Link spre comentariu
doru3160 Postat Decembrie 10, 2018 Partajează Postat Decembrie 10, 2018 Acum 3 minute, razvan-l1 a spus: Nu trebuie sa fii geniu ca sa intelegi ceva simplu . Cu putina vointa si ceva "nuca" succesul e garantat . Bine geniule, mai spune si ceva ce nu stim, ca ne cam plictisim. Link spre comentariu
GEO 53 BN Postat Decembrie 10, 2018 Partajează Postat Decembrie 10, 2018 Acum 33 minute, doru3160 a spus: Normal...pana si gazele scoase de acolo sunt mai domoale, dar ard mai agitat Link spre comentariu
Vizitator Postat Decembrie 10, 2018 Partajează Postat Decembrie 10, 2018 Pacat ca unii nu pot depasi faza de caterinca si glume de maidan . Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum