adydep Postat Decembrie 3, 2018 Partajează Postat Decembrie 3, 2018 Am cautat traf de tv Sport,dar nu am gasit nici unul..... Link spre comentariu
Vizitator tavy75 Postat Decembrie 3, 2018 Partajează Postat Decembrie 3, 2018 Acum 1 minut, andrei_ a spus: Am cautat traf de tv Sport,dar nu am gasit nici unul..... Multumesc oricum! Link spre comentariu
Vizitator Postat Decembrie 3, 2018 Partajează Postat Decembrie 3, 2018 (editat) In primul rand pune aici modelul exact de transformator, poate mai sunt unii depanatori TV care or mai avea acces la cataloage cu echivalente. Aici este cineva care odata a vandut kit-uri de inlocuire a acelui transformator. Deocamdata nu le mai are la vanzare, insa iti recomand sa-l contactezi. Din cate am inteles de acolo, modulul display din Marconi 2955 a utilizat de-a lungul anilor mai multe tipuri de transformatoare ori poate diverse versiuni de modul dispay, deci treaba poate fi un pic mai problematica... tu ar trebui sa stii mai bine daca ai acces la aparat, ce anume transformator are. Eu iti recomand sa il contactezi pe respectivul radioamator EB5AGV, explicandu-i exact problema si mai ales tipul exact de transformator care este acolo, roaga-l sa te ajute, daca nu cu un kit complet de inlocuire - ceea ce probabil ca nu mai are si nu are rost sa-i ceri, dar macar cu informatii referitoare la modelul exact de transformator echivalent ce s-ar potrivi electric si pe care el l-a folosit, si modificarile necesare pentru adaptare (conexiunile la noul traformator). Omul este destul de cunoscut pe unele grupuri in domeniu, iar cu ani in urma eu am avut un scurt contact/conversatie cu el in legatura cu un alt aparat de masura la care el avea nevoie de ceva ajutor si mi s-a parut atunci a fi un tip ok si competent. Dupa aceea cauta modelul de transformator indicat. Din experienta personala, iti recomand sa nu te grabesti si sa ai rabdare in cautare, pentru ca nu stii de unde sare iepurele... Chiar daca nu am avut pana acum nevoie de el, eu absolut din intamplare am gasit pe ebay transformatorul original (nou) pentru analizorul de spectru R&S..., transformatorul l-am gasit taman la un vanzator din... Bulgaria. Despre faptul ca am gasit si displayul color de inalta rezolutie original NEC si nou-nout la un targ radioamatoricesc, nu mai zic... iti urez sa ai aceeasi bafta! Nu iti recomand modificarea cu transformator de la TV Sport decat ca ultima solutie (nici macar nu am verificat daca s-ar potrivi ca tensiuni furnizate in secundare). Transformatorul original pare insa sa fie cu dioda FIT incorporata, avand astfel avantajul unei radiatii electrice nedorite mai redusa, ceea ce cel de TV Sport nu are (plus ca acesta din urma are alte forma si dimensiuni si e posibil ca nici macar sa incapa acolo - verifica asta). S-ar putea asta sa fie o problema in acel analizor radio, ori s-ar putea sa ai noroc si sa nu fie, ceea ce iti si doresc de pe acum... insa este de preferat ca macelarirea unui Marconi 2955 cu astfel de modificari sa fie lasata ca ultima solutie. Dealtfel, daca vei ajunge acolo, la ce valoare are aparatul Marconi 2955, va merita fara probleme atunci chiar si sa cumperi un televizor Sport si sa-i scoti transformatorul necesar, daca asta ar rezolva problema. Eventual la vremea respectiva mai da aici o vorba... sigur se va gasi vreun transformator din ala. Succes! P.S. https://www.vintage-radio.net/forum/showthread.php?p=729686 Editat Decembrie 3, 2018 de Vizitator Link spre comentariu
Vizitator tavy75 Postat Decembrie 3, 2018 Partajează Postat Decembrie 3, 2018 Multumesc mult pentru ajutor. Am contactat radioamatorul din Spania si din nefericire nu mai are disponibil kitul. Transformatorul original a fost acesta din foto Acest aparat mai foloseste transformatorul cu specificatia: 1021.0461 ce are echivalent transforma torul eldor 1082.0991. Orice ajutor este vinevenit. Multumesc tuturor! Link spre comentariu
Florinel TV Postat Decembrie 3, 2018 Partajează Postat Decembrie 3, 2018 Scuze , am spus ca caut Duminica dar sincer nu am avut timp dar caut in seara asta si va comunic , scuzele mele inca odata Revin imediat cu un raspuns Link spre comentariu
Vizitator tavy75 Postat Decembrie 3, 2018 Partajează Postat Decembrie 3, 2018 Acum 5 minute, Florinel TV a spus: Scuze , am spus ca caut Duminica dar sincer nu am avut timp dar caut in seara asta si va comunic , scuzele mele inca odata Nici o problemă. Multumesc! Link spre comentariu
Florinel TV Postat Decembrie 3, 2018 Partajează Postat Decembrie 3, 2018 Uite colegu mam uitat si am gasit, este cu tot cu dioda TV13 , daca te intereseaza vorbim pe mesaj privat Link spre comentariu
Vizitator Postat Decembrie 4, 2018 Partajează Postat Decembrie 4, 2018 12 hours ago, tavy75 said: Multumesc mult pentru ajutor. Am contactat radioamatorul din Spania si din nefericire nu mai are disponibil kitul. Transformatorul original a fost acesta din foto Acest aparat mai foloseste transformatorul cu specificatia: 1021.0461 ce are echivalent transforma torul eldor 1082.0991. Orice ajutor este vinevenit. Multumesc tuturor! Tare!... e cu bobine separate... n-am stiut ca este atat de antic... In acest caz, nu s-ar putea oare inlocui doar bobina secundara cu cea de la Sport? Presupun ca problema lui este in bobina secundara, nu? Link spre comentariu
dan-a2 Postat Decembrie 4, 2018 Partajează Postat Decembrie 4, 2018 Cautati si trafo din tv auto ,cele cu diagonala mica , poate se potriveste macar cu modificari !! Link spre comentariu
Vizitator tavy75 Postat Decembrie 4, 2018 Partajează Postat Decembrie 4, 2018 Eu am vazut citeva scantei in bobina cu primarul Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum