Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Traf monitor echivalent modificare

Vizitator tavy75

Postări Recomandate

Vizitator tavy75

Scuze! Da sunt roman,dar nu am verificat postarea,probabil telefonul a facut corectii cum ii place lui.

Vreau neaparat sa repar acest monitor de servis,daca cineva ma poate ajuta.

Editat de tavy75
Link spre comentariu
Acum 4 ore, clement a spus:

Nu va suprati:santeti Roman?? si daca da: cine mama naibii mai repara asa ceva??...

daca te uiti  pe net , este vorba de un aparat de test pentru radiocomunicatii , arata ca un osciloscop , deci nu este un monitor obisnuit

https://www.google.com/search?q=MARCONI+2955&client=firefox-b&source=lnms&tbm=isch&sa=X&ved=0ahUKEwikzdiDk_neAhXok4sKHdUwCpEQ_AUIDygC&biw=1280&bih=870

Link spre comentariu

Capture.GIF.7f2cb020134595146c2f7413333fd9ad.GIF

Din analiza schemei se observa un etaj final de linii cu recuperare serie-paralel exact ca la tv/an Sport romanesti.

Avand in vedere ca etajul de linii de la tv Sport functioneaza cu 10,8V,iar asta din schema de mai sus cu 24V,va recomand sa faceti rost de un traf de tv sport la care practic dublati infasurarile primare(le dati jos pe cele vechi)

Pentru secundare distrugeti trafo existent si numarati spirele.

In locul diodei originale incluse in rasina montati separat un TV18.

Asa vad eu solutia .

Ps. Mai era un televizor an fabricat de Tehnoton,care avea tot  etaj de linii cu recuperare serie-paralel ,iar trafo functiona la 28V(din amintiri),iar secundarul de inalta tensiune avea dioda inclusa in bobina.

Daca gasiti un asemenea traf e mult mai usor.

Link spre comentariu
Vizitator tavy75
Acum 7 ore, andrei_ a spus:

Capture.GIF.7f2cb020134595146c2f7413333fd9ad.GIF

Din analiza schemei se observa un etaj final de linii cu recuperare serie-paralel exact ca la tv/an Sport romanesti.

Avand in vedere ca etajul de linii de la tv Sport functioneaza cu 10,8V,iar asta din schema de mai sus cu 24V,va recomand sa faceti rost de un traf de tv sport la care practic dublati infasurarile primare(le dati jos pe cele vechi)

Pentru secundare distrugeti trafo existent si numarati spirele.

In locul diodei originale incluse in rasina montati separat un TV18.

Asa vad eu solutia .

Ps. Mai era un televizor an fabricat de Tehnoton,care avea tot  etaj de linii cu recuperare serie-paralel ,iar trafo functiona la 28V(din amintiri),iar secundarul de inalta tensiune avea dioda inclusa in bobina.

Daca gasiti un asemenea traf e mult mai usor.

Am rugamintea ,daca vreti sa mi dati nr. dv. de tel

Link spre comentariu
Acum 8 ore, andrei_ a spus:

...

Avand in vedere ca etajul de linii de la tv Sport functioneaza cu 10,8V,iar asta din schema de mai sus cu 24V,   ...

Acest final de linii este alimentat cu 12V, deci tensiunea este apropiata ca valoare de cea din Sport AN.

Tensiunea de 24V este recuperata si stabilizata cu o dioda de 22V, dupa rezistenta de 560 ohmi.

Link spre comentariu
41 minutes ago, megabit said:

Acest final de linii este alimentat cu 12V, deci tensiunea este apropiata ca valoare de cea din Sport AN.

Tensiunea de 24V este recuperata si stabilizata cu o dioda de 22V, dupa rezistenta de 560 ohmi.

La cat de bine vad eu,am zarit 24V in loc de 12V ...pe L4

Link spre comentariu

Traf de tv Sport an e posibil sa mai am (nu promit )....insa le am depozitate placile vechi de tv,multe le-am aruncat..ma uit pe saptamana viitoare...deja am inchis tot ,sunt in sarbatoare:wtrqwe :101

P.s. de ajutat cu modificarea eu nu am timp...

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări