Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Cine construieste routere CNC ?

Vizitator Christian M

Postări Recomandate

Vizitator Christian M

Salut baieti

Scurt si la obiect. Am un buget de 25.000 lei pentru un router cnc cu magazie de scule dimensiuni maxime de 2000/1000 1800/1200 si minim de 1400/1000. Am vazut cateva variante la gata dar depasesc bugetul.  Optiuni pentru ATC ieftin am gasit aici : https://shop.stepcraft-systems.com/automatic-tool-changer-kress iar mai sus aici : https://www.cncdepot.net/product-page/s30-spindle-starter-package. Ce ma intereseaza sa fac cu el ? Productie fronturi de mobila esenta tare ... Ma intereseaza tolerante mici max 0.02. Propun si varianta consultanta si montaj contra cost daca e cineva care ma consiliaza pas cu pas.

5307aa38-d6ec-4a6c-93b3-dc36c26e4d8b.jpg

images.jpg

aqua2_s.jpg

Editat de Christian M
Link spre comentariu
  • Răspunsuri 18
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

• AndreiIr

3

• dany_cta

3

• cnc_step

2

• validae

1

Top autori în acest subiect

Imagini postate

Cu 25000 de lei nu aveti cum sa  faceti proiectul acesta , poate daca mai era un 0 dupa , atuncea cu siguranta se realiza  .

Dar oricum , este ok sa visam , toti visam la ceva , dar pana ne apucam de munca , si facem acel lucru , atuncea o sa vedem , exact care sunt obstacolele in care ne oprim .

Totusi , asa ca sa ma dau si cu cu ceva vorbe , la precizia asta , ai nevoie in primul rand de un controler , cu servomotoare , cu rigle de precizie , encodere , masa de granit planata la precizia ceruta , adica 0.02mm .

Numai electronica este dublu ca pret fata de ce aveti dumneavoastra alocat , sa nu mai vorbim de masa de granit , care este de cateva ori pretul pe care ati dori sa il investiti in proiect .

Daca il faceti din metal , intervine caldura , care face ca materialul din care este facut cnc sa lucreze , creste in dimensiuni , sau scade , si tolerantele pe care le-ati expus , nu o sa le mai aveti , poate daca folositi suruburi cu bile ground zero , si rigle cu encoder , pe sticla , ati putea sa contracarati miscarea de dilatare a mesei .

Cu motorasul ala , care costa in total cam 1000 de euro , nu stiu ce vreti sa prelucrati , la ce putere are , nici nu pot sa imi imaginez , cat de incet poate sa se miste cnc , eu consider ca este o batjocura la adresa unui utilaj care se doreste a avea o precizie de 0.02mm .

Oricum , va doresc mult spor la munca , si sa speram ca realizati cea ce doriti .

Aceasta este o opinie personala , sper ca nu v-a luat din elan , s-au v-a stricat intentiile de a va realiza visul .

Link spre comentariu

Salut , cu cnc ala numai te chinui , ai nevoie de minim 2kw putere la motor , ca sa poti intra in material calumea , sa nu astepti cateva ore bune numai sa faci o degrosare .

Cele mai bune routere  la pret cat de cat ok , sunt cele care au ceva greutate , si facute macar din otel , fonta , nu cele de aluminiu .

O chestiie la care sa te uiti cand vrei sa il cumperi , daca vrei cat de cat precizie , este ca sa aibe macar sine profilate pe toate axele , si daca are si macar suruburi cu bile , atuncea incepi sa vorbesti de ceva precizie dar sa nu te gandesti la 0.02 , pentru ca la precizia asta deja esti in alta liga  .

Acuma depinde si cat de repede vrei sa iti faca chestiile pe care le doresti .

Un utilaj cat de cat sare de 12000 de euro , dar la dimensiunea asta este posibil sa gasesti si ceva mai ieftin .

Eu sincer la dimensiunea asta as recomanda un router chinezesc , numai sa aibe ghidajele profilate , si macar pe z si x sa aibe suruburi cu bile https://www.olx.ro/oferta/cnc-router-6090-IDapeP3.html#50d6864654 , ceva asemanator , este mult mai rigid ca cel de la cnc step.

Un motor atc , cat de cat te duce pe la 1800 euro ,  la 2kw .

Uite un router care pare facut foarte bine , dar pretul este pe masura https://www.olx.ro/oferta/cnc-router-IDbBoTU.html#2860a4d967 .

Eu zic sa mai cauti , cu siguranta ai sa gasesti un router cu care sa iti faci treaba  .

La prelucrat lemn nu ai nevoie de asa precizie , pentru ca lemnul in sine lucreaza , daca este umiditate in aer , lemnul creste in volum , daca este aer uscat scade in volum , asa ca cel mai bine este sa te axezi totusi pe o scula care sa te ajute cu prelucrarile  facute in timp util , dar si sa nu ai probleme cu ea , pentru ca daca ai probleme , atuncea nu poti produce .

Uite cam asa ar trebuii sa arate cat de cat un router care sa faca productie https://www.olx.ro/oferta/router-cnc-mantech-masina-gravat-si-debitat-model-m6kw-2500x1300x200-ID8l5pt.html#50d6864654;promoted .

Link spre comentariu

Nu trebuie sa maresti bugetul, trebuie sa reduci precizia. De ce ai avea nevoie de 0.02 in lemn ? 0.02mm este mai putin de un sfert din grosimea unei foi de hartie. Nici in metal nu sunt usor de atins pe freze solide, nu routere. Iti dai seama ce ai zis acolo - 2 sutimi de mm ? Chiar si la 0.2 ceri prea multa precizie pt lemn.

Incearca un mesaj la bogdan_luben, el are un router mare si solid (cred ca pe la 700kg) si poate sa iti dea niste sfaturi bune poate chiar sa te ajute sa iti procuri si tu unul.

Editat de dany_cta
Link spre comentariu

Da cel de la producatorul polonez este alta clasa fata de cel nemtesc , care este o teapa .

Numai trebuie sa vezi cat te costa cu totul , pentru ca dupa cum se vede acolo sunt optionale ghidajele profilate , trebuie sa vorbesti cu producatorul , si cred ca o sa ai o scula super , daca il achizitionezi .

Dar oricum nu o sa ajungi la 0.02mm precizie , si producatorul zice acolo ca o sa ai cam 0.04 , dar nu cred , dar oricum nu o sa ai nevoie de precizia aia daca faci panourile alea , pentru ca o sa se imbine foarte bine dupa ce mai lucrezi pe utilaj .

Cel mai important este sa investesti banii din prima in un utilaj cu care sa poti lucra .

Dupaceea o sa vezi ca toate o sa mearga ca pe roate .

Daca nu vrei sa investesti din prima in ceva cat de cat ok , o sa iti para rau mai tarziu , si o sa pierzi si o gramada de bani si timp , si nervi ...

Sti zicala aia sunt prea sarac sa imi iau ceva ieftin , si la scule dinastea , sa nu te zgarcesti , ia ceva BUN sau cat de cat BUN , nu te lasa amagit de zicala lui Dorel " Lasa ca merge si asa " ...

Link spre comentariu
Vizitator Christian M

Multumesc pentru input-ri. Momentan am decis sa pun decizia pe hold timp in care mai strang finante. Multumesc mult pentru ajutor. Daca pot intoarce favoarea orice info despre biciclete puteti sa cereti la mine. 

Link spre comentariu
Vizitator mariusoi

salut ,  doresc sa dotez o masina de gaurit cu masa reglabila pe doua axe  ca mai tarziu poate ii adaptez si motoare pt cnc .

dany_cta cum fac sa iti trimit un mesaj privat  sa imi zici cateva detalii de unde sa incep, si nu as vrea sa incarc topicul cu informatii inutile altora.

multumesc .

Link spre comentariu
16 hours ago, mariusoi said:

salut ,  doresc sa dotez o masina de gaurit cu masa reglabila pe doua axe  ca mai tarziu poate ii adaptez si motoare pt cnc .

dany_cta cum fac sa iti trimit un mesaj privat  sa imi zici cateva detalii de unde sa incep, si nu as vrea sa incarc topicul cu informatii inutile altora.

multumesc .

Nu cred ca ar fi mare problema sa deschizi un nou topic in care sa isi dea mai multi cu parerea.

Vezi ca ceva similar a facut andreigradu, poate vrei sa citesti topicul de mai jos inainte sa te apuci. El m-a imbrancit si pe mine in domeniul cnc.

Link spre comentariu
Vizitator mariusoi

Bunn, atunci o sa expun aici problema , am luat o masina de gaurit cu coloana g40  image.png.e33869e5002b0effb8a55347e87ddf03.pngla care as dorii sa ii pun o masa cu coordonate x si y , o menghina in fiea ei, si apoi daca voi putea niste motoare pentru cnc .

acum incepand cu masa as dori sa se miste cat mai mult , as putea sa iau una de pe un freza 22  dar parerea mea  ca daca nu o gasesc noua are jocuri si nu pot sa fac nimic cu ea.

aveti idee de unde sa iau una?

multumesc.

ps am citit topicul respectiv dar cred ca masina asta pe care o am eu este un pic mai solida si as putea prelucra piese mai mari

am facut  rost si de un capat de freza cum are andrei gradu la capat marefer doar la suportul ce tine freza cu motor si cu flansa de preindere pe suportul frezei. sa vad daca o sa pot face ceva cu ea daca nu o scot la vanzare sa fac rost de bani pentru celelalte piese ce am eu nevoie

Editat de mariusoi
Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări