Costica Tv Postat Iunie 20, 2021 Partajează Postat Iunie 20, 2021 (editat) On 4/26/2020 at 9:18 PM, mac01 said: Ambele aparate desfacute...ca sa vezi ce au in interior....sa-ti faci o idee pe ce dai banii. Primul...cel reglabil...montajul este turnat in epoxi in cutiuta aia micuta alba....are doar un tranzistor montat pe radiator. Al doilea cel alb, nereglabil, are toate tranzistoarele si integratele cu codurile sterse...impotriva copierii. Salut, Cand ai timp te rog sa-mi spui si mie ce dimensiuni (rama exterioara) are voltmetru de la testerul reglabil, vreau sa comand acest aparat si tot odata sa comand si un voltmetru/ampermetru in vederea inlocuiri. Multumesc https://www.aliexpress.com/item/32838897339.html?spm=a2g0o.productlist.0.0.6253b9abf3O4lA&algo_pvid=27fae091-1caa-489f-88bb-1ed70477d082&algo_exp_id=27fae091-1caa-489f-88bb-1ed70477d082-0 Editat Iunie 20, 2021 de Costica Tv Link spre comentariu
mac01 Postat Iunie 20, 2021 Partajează Postat Iunie 20, 2021 Are exact dimensiunile care le-ai afisat...29/48/21. Vezi ca volt-ampermetru care vrei sa-l cumperi are alimentare separata intre 5-12 volti....si nu stiu daca aparatul permite sa-l alimentezi din el. Link spre comentariu
Costica Tv Postat Iunie 20, 2021 Partajează Postat Iunie 20, 2021 (editat) 3 hours ago, mac01 said: Are exact dimensiunile care le-ai afisat...29/48/21. Vezi ca volt-ampermetru care vrei sa-l cumperi are alimentare separata intre 5-12 volti....si nu stiu daca aparatul permite sa-l alimentezi din el. Aparatul are alimentare pentru modulul de afisare dupa cum se poate vedea din poza postata de tine. Multumesc Avand in vedere ca aparatul are modul independent de afisare, cred ca in cutiuta aceea smolita nu e altceva decat un transformator separator si cateva componente pasive, dar deh asa e chinezu fricos ca ramane fara os, pana si la controllerul din modulul de afisare ia sters seria...... Editat Iunie 20, 2021 de Costica Tv Link spre comentariu
Costica Tv Postat Iulie 14, 2021 Partajează Postat Iulie 14, 2021 Are cineva testerul din imaginea de jos ? Link spre comentariu
ionel sm Postat Iulie 15, 2021 Partajează Postat Iulie 15, 2021 Îl am eu.cum va pot ajuta? Link spre comentariu
Costica Tv Postat Iulie 15, 2021 Partajează Postat Iulie 15, 2021 (editat) 1 hour ago, ionel sm said: Îl am eu.cum va pot ajuta? Multumesc, dar intre timp ma ajutat un coleg de aici care are aparatul cu ce vroiam sa aflu, adica omul a avut bunavointa si a facut o filmare prin care a "raspuns" la toate intrebarile mele, in concluzie am aflat ca acest tester nu e "capabil" sa reduca curentul/tensiunea progresiv si ledul sa ramana "teapan" pe pozitia reglajului din potentiometre, luminozitatea ledului se duce ori mai la deal ori mai la vale...nu e nimic stabil... Editat Iulie 15, 2021 de Costica Tv Link spre comentariu
Florinel TV Postat Iulie 15, 2021 Autor Partajează Postat Iulie 15, 2021 Acum 8 ore, Costica Tv a spus: Multumesc, dar intre timp ma ajutat un coleg de aici care are aparatul cu ce vroiam sa aflu, adica omul a avut bunavointa si a facut o filmare prin care a "raspuns" la toate intrebarile mele, in concluzie am aflat ca acest tester nu e "capabil" sa reduca curentul/tensiunea progresiv si ledul sa ramana "teapan" pe pozitia reglajului din potentiometre, luminozitatea ledului se duce ori mai la deal ori mai la vale...nu e nimic stabil... Niste prostii de testere, eu am unul simplu si imi fac treaba cu el, ori cu tester ori fara degeaba il ai daca nu stii si nu-ti dai seama de defect, daca se fac masuratori dupa teorie nu o sa se potriveasca cu practica nici o data, multi se iau dupa teorie si o dau in bara de nu stiu ce defect are acel tv de asta se intreaba frecvent pe forum Link spre comentariu
dan cod Postat Iulie 16, 2021 Partajează Postat Iulie 16, 2021 Acum 9 ore, Florinel TV a spus: Niste prostii de testere, eu am unul simplu si imi fac treaba cu el, ori cu tester ori fara degeaba il ai daca nu stii si nu-ti dai seama de defect, daca se fac masuratori dupa teorie nu o sa se potriveasca cu practica nici o data, multi se iau dupa teorie si o dau in bara de nu stiu ce defect are acel tv de asta se intreaba frecvent pe forum ,, Interesanta,, afirmația ta Florin. Link spre comentariu
validae Postat Iulie 16, 2021 Partajează Postat Iulie 16, 2021 Teoria niciodată nu va fi contrazisă de practică, ci doar confirmată.Cine crede altceva, nu cunoaşte destul de bine teoria.Sau nu ştie s-o aplice corect. Link spre comentariu
iuliantv Postat Iulie 16, 2021 Partajează Postat Iulie 16, 2021 (editat) eu unul nu folosesc nici un fel de tester,adevarat ca de cateva ori era bunul unul pentru a elucida defectul dar sa putut si fara,cu ceva pierdere de timp,totusi unul bazat si accesibil ca pret si procurare ar fi util oricarui depanator tv Editat Iulie 16, 2021 de iuliantv Link spre comentariu
naetv Postat Iulie 16, 2021 Partajează Postat Iulie 16, 2021 Acum 9 ore, validae a spus: Teoria niciodată nu va fi contrazisă de practică, ci doar confirmată.Cine crede altceva, nu cunoaşte destul de bine teoria.Sau nu ştie s-o aplice corect. teoria este de multe ori contrazisa de practica , de aia se fac multe teste dupa proiectarea unui produs pana la lansarea pe piata si defectele specifice unui produs ( electronic , auto ) care teoretic trebuie sa functioneze corect dar practic nu prea Link spre comentariu
validae Postat Iulie 16, 2021 Partajează Postat Iulie 16, 2021 Dacă poţi să-mi dai un caz care contrazice de exemplu Legea lui Ohm....I=U/R Când vorbesc de teorie, nu vorbesc de teoria extratereştrilor antici, ci de legi ale fizicii.... Link spre comentariu
Dxxx Postat Iulie 16, 2021 Partajează Postat Iulie 16, 2021 Vali, vorbesti de pomana - nu vezi ca este greu sa inteleaga ce este teorie? Ca si cand tu vorbesti de rachete si ti se reproseaza ca vrabia nu poate zbura in cosmos... Nu are rost sa-ti pierzi timpul dialogand cu cineva care nu pricepe nimic. Proiectarea s-o baza pe teorie, dar nu este teorie ea in sine, ce sa mai zicem de realizarea produsului... orice greseli facute in tot acest proces nu vor duce decat la un produs prost, teoria de la baza produsului ramane buna si nu are legatura cu modul eronat de aplicare a acelei teorii si nici cu faptul ca proiectantul eventual nu stapaneste alte teorii care intervin in functionare. Link spre comentariu
Costica Tv Postat Iulie 17, 2021 Partajează Postat Iulie 17, 2021 (editat) 12 hours ago, Dxxx said: Proiectarea s-o baza pe teorie, dar nu este teorie ea in sine, ce sa mai zicem de realizarea produsului... orice greseli facute in tot acest proces nu vor duce decat la un produs prost, teoria de la baza produsului ramane buna si nu are legatura cu modul eronat de aplicare a acelei teorii si nici cu faptul ca proiectantul eventual nu stapaneste alte teorii care intervin in functionare. E corect ce ati spus, dar din proiectare mari ingineri mai lasa cate o "gaura" in orice produs finit, ca altfel aparatul nu s-ar mai strica deloc si ar da faliment..ma refer in special la producatori chinezoi ci nici decum la firme consacrate, dar si acolo merg sigur tot pe acest principiu... Editat Iulie 17, 2021 de Costica Tv Link spre comentariu
Dxxx Postat Iulie 17, 2021 Partajează Postat Iulie 17, 2021 Cu asta sunt de acord... dar percep realitatea ca fiind mult mai perversa. Orice producator mare are ceea ce se numeste "marketing". Ce face merketingul? considera clientul prost si influentabil (de multe ori are justa dreptate) incat sa-l convinga sa-si insuseasca idei total nocive pentru propiriile interese. Ca de exemplu functii inutile, meniuri nesfarsite tot soiul de detalii colaterale... toate dintre ele nelegate de functia principala HOTARASTE unilateral ce este mai important pentru user, de cele mai multe ori contrar intereselor acestuia. Nu cred ca sunt singurul care regreta ca nu se mai gasesc produse vechi simple si reparabile... Marketingul doreste ceva complicat inutil (lasa ca facem reclama si prostilor, or sa li se para interesante complicatiile respective) si decide ca reparabil nu este bine, mai bine sa te forteze sa cumperi ceva nou... OBLIGA inginerii sa proiecteze un produs dupa cum vrea merketigul, desi asta este incorect si pentru cumparatorul final, dar si ca principiu. Oare inginerii nu stiu sa alimenteze si sa raceasca corect o sursa de lumina led, incat sa ajunga la speranta de viata tipica de 50.000 ore? Sunt convins ca stiu. Insa intervine marketingul care le spune ca produsul "necesar" nu trebuie sa aiba speranta de viata peste 3.000 ore, dar trebuie sa fie mai ieftin cu 20 centi... Si inginerul nu are solutie decat sa faca ce i se cere. Link spre comentariu
Postări Recomandate