Costica Tv Postat Aprilie 28, 2020 Partajează Postat Aprilie 28, 2020 (editat) 1 hour ago, Dixon said: La lipit lentilele folosesc gel uv care se întărește “băț” in maxim 10 sec. Deci, In aproximativ 15 minute ai terminat cu lentilele... Cred ca am inteles de ce nu ia timp mult lipitul lentilelor, deci pui gel pe toate lentilele, le centrezi si apoi treci cu lampa UV peste ele ca sa se intareasca, marele avantaj e ca nu se intareste decat in prezenta lumini UV si ai tot timpul din lume sa centrezi lentilele...am si acum tubuletul cu gel de la dvs nici nu l-am desfacut....oare cu gelul asta ar merge lipit si plasticul ca echivalent al adezivului picatura ? Pentru centrat lentilele aveti vre-o metoda speciala sau doar asa la ochiometru ? Editat Aprilie 28, 2020 de Costica Tv Link spre comentariu
Vizitator Postat Aprilie 28, 2020 Partajează Postat Aprilie 28, 2020 (editat) Eu folosesc gel-ul doar la lentile, in procesul de reballing ( la fixarea cipseturilor dupa plantarea lor pe placă) și in diverse lucrări de etanșare și izolare ale pcb-ului din telefoane. Plastic încă nu am lipit cu el dar nu cred are aceleași proprietăți ca “picătura” Referitor la centrarea lentilelor treaba e simpla. Daca fixezi ledul perfect, in poziția lui inițială te poti ghida dupa punctele negre rămase de la vechiul adeziv. Oricum, centrarea lentilelor nu este critica la majoritatea tv-urilor. Doar cele cu led-uri de 6v 2w cod 3535 utilizate in LG-uri si cu lentila groasă “sunt mai sensibile” Editat Aprilie 28, 2020 de Vizitator Link spre comentariu
Florinel TV Postat Aprilie 29, 2020 Autor Partajează Postat Aprilie 29, 2020 Acum 6 ore, Costica Tv a spus: Cred ca am inteles de ce nu ia timp mult lipitul lentilelor, deci pui gel pe toate lentilele, le centrezi si apoi treci cu lampa UV peste ele ca sa se intareasca, marele avantaj e ca nu se intareste decat in prezenta lumini UV si ai tot timpul din lume sa centrezi lentilele...am si acum tubuletul cu gel de la dvs nici nu l-am desfacut....oare cu gelul asta ar merge lipit si plasticul ca echivalent al adezivului picatura ? Pentru centrat lentilele aveti vre-o metoda speciala sau doar asa la ochiometru ? Eu pentru lentile folosesc Y-7000, merge si la display la telefoane https://www.google.com/search?q=adeziv+Y-7000&sxsrf=ALeKk01DwUw_MSHrdpSxrmGGcG5qdtIEDg:1588138145499&tbm=isch&source=iu&ictx=1&fir=cBlcfb1O7Pd83M%3A%2C4h_gZtOCDf7dBM%2C_&vet=1&usg=AI4_-kQ5J9RzmPK8DH9n9U1gsmjLqT0pjA&sa=X&ved=2ahUKEwjD0ZDQ84zpAhWeUhUIHfTLBFEQ9QEwAHoECAkQBQ&biw=1280&bih=689#imgrc=cBlcfb1O7Pd83M: Link spre comentariu
dan cod Postat Aprilie 29, 2020 Partajează Postat Aprilie 29, 2020 Gelul cu UV este cel mai bun acolo. Eu asta folosesc. Și folosesc un laser violet care întărește mult mai repede gelul. Link spre comentariu
Costica Tv Postat Aprilie 29, 2020 Partajează Postat Aprilie 29, 2020 (editat) Am si eu o intrebare pentru colegul mac01 dar si pentru ceilalti colegi care au testere, din ce sa discutat si aici si in alte topicuri, sa constatat ca ledurile cu probleme pot fi depistate la un curent foarte mic, din experimentele mele am dedus ca un led de 3v incepe sa se aprinda sesizabil, incepand de la o tensiune de 2,4V si un curent de 50uA, intrebarea e urmatoarea, un curent de 1mA (2,6V) ar fi ok pentru depistat ledurile cu probleme sau deja 1mA e un curent prea mare ?. Am pus intrebarea asta pentru ca testerul din video are optiunea de reglaj manual al curentului de la 1mA la 300mA La minutul 1:20 se vede cum seteaza aparatul pe 1mA Editat Aprilie 29, 2020 de Costica Tv Link spre comentariu
Florinel TV Postat Aprilie 29, 2020 Autor Partajează Postat Aprilie 29, 2020 Cel mai bine este sa sti exact cat consuma baretele de leduri din fiecare tv masurat cu un tester cand vine la reparat cu ledurile ok sa fie alceva defect, apoi scri undeva consumul, si cand vine alt tv la fel cu probleme de protectie pe Backlight, atunci pui testerul si iti vei da seama de unde provine defectul, simplu nu? dar majoritatea colegilor nu baga asa ceva in seama si apoi intreaba de unde este problema, de la leduri sau de la driverul dc-dc Link spre comentariu
horhogea Postat Aprilie 29, 2020 Partajează Postat Aprilie 29, 2020 Acum 12 minute, Costica Tv a spus: Am si eu o intrebare pentru colegul mac01 dar si pentru ceilalti colegi care au testere, din ce sa discutat si aici si in alte topicuri, sa constatat ca ledurile cu probleme pot fi depistate la un curent foarte mic, din experimentele mele am dedus ca un led de 3v incepe sa se aprinda sesizabil, incepand de la o tensiune de 2,4V si un curent de 50uA, intrebarea e urmatoarea, un curent de 1mA (2,6V) ar fi ok pentru depistat ledurile cu probleme sau deja 1mA e un curent prea mare ?. Am pus intrebarea asta pentru ca testerul din video are optiunea de reglaj manual al curentului de la 1mA la 300mA La minutul 1:20 se vede cum seteaza aparatul pe 1mA Testerul TD-GJ4C pe care îl am eu, la-am demontat și pe plăcuță scrie RT300 V10.1, deci seamănă cu testerul din video. Am verifcat la al meu, la prima treaptă de tensiune când afișează curentul 1 mA și ledurile sunt foarte puțin aprinse, curentul real măsurat cu aparatul de măsură este de 0,26 mA Link spre comentariu
mac01 Postat Aprilie 29, 2020 Partajează Postat Aprilie 29, 2020 (editat) @Costica Tv Costica este suficient sa scazi tensiunea pana la limita aprinderii. Daca curentul este prea mic ledul defect s-ar putea sa nu mai palpaie....adica nu se va mai aprinde deloc fata de celelalte bune. Daca testerul vine la pachet si cu reglaj de curent cu atat mai bine...mai usor depistezi ledurile defecte. Editat Aprilie 29, 2020 de mac01 1 Link spre comentariu
Costica Tv Postat Aprilie 29, 2020 Partajează Postat Aprilie 29, 2020 (editat) 2 hours ago, mac01 said: @Costica Tv Costica este suficient sa scazi tensiunea pana la limita aprinderii. Daca curentul este prea mic ledul defect s-ar putea sa nu mai palpaie....adica nu se va mai aprinde deloc fata de celelalte bune. Daca testerul vine la pachet si cu reglaj de curent cu atat mai bine...mai usor depistezi ledurile defecte. OK, asta spune-am si eu, limita aprinderi unui led de 3v este de 2,4V/50uA (micro amperi) la un led ok, la 2,6V ledul trage 1mA si se aprinde destul de bine, asa ca aparatul de jos cu reglaj minim de 1mA nu se preteaza pentru scopul propus.. Editat Aprilie 29, 2020 de Costica Tv Link spre comentariu
mac01 Postat Aprilie 29, 2020 Partajează Postat Aprilie 29, 2020 (editat) Am pus poze pe paginile anterioare...aparatul meu scade tensiunea pana la 0,8v. La 0,8V nu se aprinde niciun led...fie el si din ala pentru jucarii. Si eu am depistat leduri defecte cu 7,5-20mA. Editat Aprilie 29, 2020 de mac01 Link spre comentariu
Costica Tv Postat Mai 4, 2020 Partajează Postat Mai 4, 2020 (editat) Am tras concluzii si ce face unul nu face altul, asa ca le-am comandat pe amundoua, adica pe cele din pozele de jos, acum trebuie sa astept si sa am multa rabdare ca n-am incotro... Editat Mai 4, 2020 de Costica Tv 1 Link spre comentariu
horhogea Postat Mai 5, 2020 Partajează Postat Mai 5, 2020 Succes, e bine să ai două testere, tu singur tragi concluzia care este mai bun. Unul îi ții de rezervă, nu știi când ai nevoie de el. Eu tot două tester am dar în ultimul timp lucrez cu cel din prima pozâ, are putere mai mare. Dacă pe afișor arată 1-300mA, în realitate pleacă de la 260mA, curent suficient de mic să depistezi ledurile defecte. Link spre comentariu
Costica Tv Postat Mai 5, 2020 Partajează Postat Mai 5, 2020 24 minutes ago, horhogea said: Succes, e bine să ai două testere, tu singur tragi concluzia care este mai bun. Unul îi ții de rezervă, nu știi când ai nevoie de el. Eu tot două tester am dar în ultimul timp lucrez cu cel din prima pozâ, are putere mai mare. Dacă pe afișor arată 1-300mA, în realitate pleacă de la 260mA, curent suficient de mic să depistezi ledurile defecte. Ati vrut cumva sa spuneti 260uA (micro amperi) ? Link spre comentariu
horhogea Postat Mai 5, 2020 Partajează Postat Mai 5, 2020 Acum 13 minute, Costica Tv a spus: Ati vrut cumva sa spuneti 260uA (micro amperi) ? Da...îmi cer scuze, așa este, mulțumesc pentru corecție. Link spre comentariu
ionel sm Postat Iunie 12, 2021 Partajează Postat Iunie 12, 2021 La 29.04.2020 la 21:11, Costica Tv a spus: Am si eu o intrebare pentru colegul mac01 dar si pentru ceilalti colegi care au testere, din ce sa discutat si aici si in alte topicuri, sa constatat ca ledurile cu probleme pot fi depistate la un curent foarte mic, din experimentele mele am dedus ca un led de 3v incepe sa se aprinda sesizabil, incepand de la o tensiune de 2,4V si un curent de 50uA, intrebarea e urmatoarea, un curent de 1mA (2,6V) ar fi ok pentru depistat ledurile cu probleme sau deja 1mA e un curent prea mare ?. Am pus intrebarea asta pentru ca testerul din video are optiunea de reglaj manual al curentului de la 1mA la 300mA La minutul 1:20 se vede cum seteaza aparatul pe 1mA Testerul asta din clip RT300M mie mi-a creat probleme in ultimul timp.Am ars leduri si chiar barete.Trebuie sa lucrezi cu el cu mare atentie. vedeti aici niste detalii despre el.https://owenduffy.net/blog/?p=18409 Link spre comentariu
Postări Recomandate