Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Tester Led Pentru Barete

Florinel TV

Postări Recomandate

Acum 18 minute, Dixon a spus:

ACEST tv il am acum pe masa in lucru.

Clientul spune ca l-a dus de 2 ori la reparat in 4 luni la ateliere diferite.

LED-urile insemnate, probabil ca sunt cele defecte si inlocuite in atelierul unde a fost dus la reparat tv-ul. Carpaci.....

Minunat, nu-i asa?

P.S. Eu am gasit doar un led ars pe o singura bareta dar le voi inlocui pe toate.

O zi buna.

Corect, asa trebuie facuta operatia, nu de alta dar nu la mult timp vine iar cu el in service, si atunci vezi cum schimbi ledurile gratis ca are garantie

Link spre comentariu
La 27.04.2020 la 18:14, miticamy a spus:

Ce tensiune indica in gol si daca difera cand comuti curentul;

Dan-led1.jpg

In gol arata intre 6,8 și 7,5 în funcție de poziția comutatorului.

Link spre comentariu
4 minutes ago, dan cod said:

In gol arata intre 6,8 și 7,5 în funcție de poziția comutatorului.

Cu potentiometrul la minim sau si la minim si la maxim ?

Link spre comentariu
31 minutes ago, dan cod said:

La minim.

Ahaaa...ia uite ce spune chinezu ordinar mai jos sub aparat..

La asta galben din prima poza am gasit un review de la un cumparator care zice ca regleaza de la 0 la 230v, cred ca pe asta il comand.....

--02

REVIEW.thumb.JPG.150c1ea083232bec58fa20541268071c.JPG

In traducere:

Procesarea comenzii a durat o lună în legătură cu epidemia. Livrarea este de asemenea aproape o lună către Astrakhan. Totul este în regulă, dispozitivul funcționează. Tensiunea este reglabilă de la 0 la 230 de volți. Vă mulțumim vânzător! Vă recomand să cumpărați.

aeProduct.getSubject()

Output voltage adjustment range: 0 ~ 180 V (the voltage is very high, automatically protected)

Output current range: 0 ~ 20mA

Editat de Costica Tv
Link spre comentariu

2020-04-28-2750.jpg

2020-04-28-2751.jpg

2020-04-28-2753.jpg

2020-04-28-2755.jpg

2020-04-28-2757.jpg

2020-04-28-2759.jpg

In ultima poza este o carcasa facuta de mine cu doua PTC, unul de 230grade si celalalt de 270grade, cu aceste se scot ffoarte usor ledurile de pe aceste barete

Link spre comentariu
Acum 3 ore, dan cod a spus:

Cum se schimba ledurile de care zice Costică ? Pentru mine a fost chin. Nu am găsit o metodă bună.

La leduri normale cu lupe e jucărie.

Eu le schimb foarte usor.

Unele barete sunt prinse de radiator cu suruburi altele cu banda termo. La cele cu banda termo, cu ajutorul unui feon Bosch PHG 630 desfac bareta de pe radiator. Se incalzeste pe spatele radiatorului, in dreptul baretei.

Dupa ce s-a extras bareta, se curata resturile de banda termo, si se trece la extragerea si plantarea led-urilor cu ajutorul unui preheater sau in lipsa acestuia cu o plita ptc.

Cand voi avea mai mult timp la dispozitie voi face un filmulet.

Pana in prezent nu am intampinat probleme majore in a schimba led-urile. Doar cele cod 1616 mi-au dat de furca pana le-am prins smecheria.

Cam ASA si ASA arata un led cod 1616. Cel din stanga este cod 2835, l-am pus ca si comparatie.

Sanatate.

Editat de Vizitator
Link spre comentariu
1 oră în urmă, Dixon a spus:

Eu le schimb foarte usor.

Unele barete sunt prinse de radiator cu suruburi altele cu banda termo. La cele cu banda termo, cu ajutorul unui feon Bosch PHG 630 desfac bareta de pe radiator. Se incalzeste pe spatele radiatorului, in dreptul baretei.

Dupa ce s-a extras bareta, se curata resturile de banda termo, si se trece la extragerea si plantarea led-urilor cu ajutorul unui preheater sau in lipsa acestuia cu o plita ptc.

Cand voi avea mai mult timp la dispozitie voi face un filmulet.

Pana in prezent nu am intampinat probleme majore in a schimba led-urile. Doar cele cod 1616 mi-au dat de furca pana le-am prins smecheria.

Cam ASA si ASA arata un led cod 1616. Cel din stanga este cod 2835, l-am pus ca si comparatie.

Sanatate.

Mulțumesc. Am și preheather și plita.

Link spre comentariu

Am si eu preheather, dar pana acum nu am incercat sa scot leduri sau sa lipesc cu el, eu pana acum am schimbat doar cu plita PTC care a mers excelent si m-am invatat cu ia, si sunt multumit

Link spre comentariu
2 hours ago, Florinel TV said:

2020-04-28-2750.jpg

2020-04-28-2751.jpg

2020-04-28-2753.jpg

2020-04-28-2755.jpg

2020-04-28-2757.jpg

2020-04-28-2759.jpg

In ultima poza este o carcasa facuta de mine cu doua PTC, unul de 230grade si celalalt de 270grade, cu aceste se scot ffoarte usor ledurile de pe aceste barete

Cutia aia rosie de tabla nu papa din temperatura plitelor ?, eu cred ca da 

Link spre comentariu
Acum 9 minute, Costica Tv a spus:

Cutia aia rosie de tabla nu papa din temperatura plitelor ?, eu cred ca da 

Nu papa nimic, plitele sunt separate de cutie

Link spre comentariu

Uitate bine si vezi ca pe langa plitele ptc sunt mai jos decat cutia, pe carcasa de jos sunt prinse in doua suruburi, plitele sunt prinse pe o tabla subtire si cutia este doar asa ca nu stiam cum sa fac sa le prind sa pot lipi/deslipi leduri de pe barete

Link spre comentariu
6 hours ago, Dixon said:

ACEST tv il am acum pe masa in lucru.

Clientul spune ca l-a dus de 2 ori la reparat in 4 luni la ateliere diferite.

LED-urile insemnate, probabil ca sunt cele defecte si inlocuite in atelierul unde a fost dus la reparat tv-ul. Carpaci.....

Minunat, nu-i asa?

P.S. Eu am gasit doar un led ars pe o singura bareta dar le voi inlocui pe toate.

O zi buna.

Nu stiu ce sa zic...50 de leduri sa schimbi si sa mai lipesti si 50 de lentile, nu prea e asa usor, chiar daca ai mana formata si ledurile sunt ieftine, tot e migaleala si timp.....probabil ca in Spania sunt alte preturi si se justifica munca...sincer eu n-as face lucrarea asta fara cel putin 300 de lei

Link spre comentariu

În Spania, pretul minim este 80€ si variază in funcție de diagonala, led-urile din tv si complexitate.

Cele 50 de led-uri le-am schimbat in aproximativ 2,5 ore cu tot cu demontat si montat tv. Relax, fără grabă.
La lipit lentilele folosesc gel uv care se întărește “băț” in maxim 10 sec. Deci, In aproximativ 15 minute ai terminat cu lentilele...

Lucrez in medie cam 2-3 tv pe săptămână cu probleme de backlight. Deci, nu duc lipsă de antrenament.

Daca se merită pentru alții...nu stiu. Pentru mine si pentru client garantat se merită.

Eu sunt plătit cu 12,5€ / oră. Să facem o socoteala simplă: 

- 2,5 ore de munca  

- 80€ încasați

- mă plateste pe mine cu 31,25€

80 - 31,25 = 48,75€ 
Din cei 48,75 scădem consumabilele si led-urile si tot ramane un profit de minim 40€ pentru atelier.

Asta asa, la o socoteala sumară.

Pentru client nu iti mai explic de ce se merita, cred ca iti poti da seama si singur.

Cel mai mult am încasat 230€ pentru un Samsung de 65 căruia i-am schimbat 160 led-uri in aproximativ 8-9 ore de munca.

Fiind diagonala foarte mare a trebuit lucrat cu atenție la demontat si montat.

Cei 300 lei la care te-ai gandit tu eu zic ca orice client cu capul pe umeri ii plateste.

Daca clientul strâmba din nas ii explici situatia frumușel ce opțiuni are si avantajele.
1. Barete noi + manopera la pretul de xxx 

2. Schimbat toate led-urile la pretul de yyy

Daca faci treaba ca la carte, folosești banda termoconductoare ( multe nu au din fabrica) mai reduci putin si curentul prin led-uri, sigur va functiona mai mult ca led-urile “din fabrica”

Sanatate.

Editat de Vizitator
Link spre comentariu
Vizitator
Acest subiect este acum închis pentru alte răspunsuri.
  • Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări