Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Tester Led Pentru Barete

Florinel TV

Postări Recomandate

On 4/26/2020 at 1:58 PM, mac01 said:

La tensiunea minima de 0,8V nu se aprinde niciun led

Ce ai spus mai sus in citat, e valabil pentru ambele trepte de curent?

IMG-8391.jpg

Editat de Costica Tv
Link spre comentariu
1 oră în urmă, Tavi a spus:

Am și eu jucăria asta. @ Costică TV pana la urma  de ce te interesează unul care sa stingă complet ledurile? Simpla curiozitate.

Link spre comentariu
Acum 12 minute, ionel1959 a spus:

Am și eu jucăria asta. @ Costică TV pana la urma  de ce te interesează unul care sa stingă complet ledurile? Simpla curiozitate.

Ca sa poata depista ce led este defect, reglezi tensiunea de la mic la mare si ledul cu consum marit nu se aprine la o tensiune mai mica si cele bune se vor aprinde

Editat de Florinel TV
Link spre comentariu
45 minutes ago, ionel1959 said:

https://www.elforum.info/topic/141586-tv-led-sony-kdl-32ex600/?do=findComment&comment=1865451

https://www.elforum.info/topic/141586-tv-led-sony-kdl-32ex600/?do=findComment&comment=1865466

Link spre comentariu

Voi cand gasiti leduri defecte schimbati doar pe acestea sau toate?  Eu zic ca nu se merita sa schimbi toate ledurile.Preturi la barete sau ieftinit ,daca stii de unde sa le ei.Nu cred ca merita efortul.

Link spre comentariu

Eu pana acum am schimbat toate ledurile, este doar o joaca pentru mine cu plita ptc, dar acum se merita sa cumperi bareta noua ca sunt ieftine 

Link spre comentariu
5 hours ago, Florinel TV said:

Eu pana acum am schimbat toate ledurile, este doar o joaca pentru mine cu plita ptc, dar acum se merita sa cumperi bareta noua ca sunt ieftine 

La baretele ca cele din linkul de jos, ai inlocuit leduri?, eu vreau sa cumpar un tester ca sa depistez ledurile cu intreruperi/defecte de la ecranele LTA400HM13, am desfacut ecranul si ledurile se aprind toate dar totusi dupa 5 secunde driverul led intra in protectie, dupa cum a spus si colegul mac01, pentru depistat ledurile care sunt cu probleme, trebuie folosit un tester cu reglaj minim de tensiune.....

Aceasta e bareta cu leduri de la ecranul  LTA400HM13 , setul de 2 barete costa cu transport cu tot 325 de lei, deci sunt foarte scumpe de aceea vreau sa le repar....

https://www.piese-servicelcd.ro/www-piese-servicelcd-ro/eshop/13-1-LED-Strips-4-Backlight-Repair/0/5/3207-SLED-2011SGS40-5630-60-H1-REV1-1

Editat de Costica Tv
Link spre comentariu

@Costica Tv

Nu mai “vânați” LED-urile defecte dacă vreți să faceți o lucrare de calitate. Făcând o lucrare de calitate vă alegeți cu un client mulțumit. Un client (ne)multumit.... știți voi!

Eu am cumpărat cel mai ieftin tester ( 42€ a costat la vremea aceea pe ebay) DOAR pentru a-mi certifica că problema vine de la LED-uri. Să nu mă mai chinui cu sursa să alimentez fiecare led in parte.
O dată identificată problema, schimb toate LED-urile. 
La astea cu EDGE backlight este joaca de copii...

Link spre comentariu

Problema e că uneori baretele noi plus manopera, costă cam juma din preţul de achiziţie al televizorului....iar omul probabil nu se aşteaptă să-l mai ţină (pe tv)încă cinci ani, că devine ,,obsolete,, şi cumpără altul cu banii daţi pe reparaţie.

Editat de validae
Link spre comentariu
29 minutes ago, Dixon said:

@Costica Tv

Nu mai “vânați” LED-urile defecte dacă vreți să faceți o lucrare de calitate. Făcând o lucrare de calitate vă alegeți cu un client mulțumit. Un client (ne)multumit.... știți voi!

Eu am cumpărat cel mai ieftin tester ( 42€ a costat la vremea aceea pe ebay) DOAR pentru a-mi certifica că problema vine de la LED-uri. Să nu mă mai chinui cu sursa să alimentez fiecare led in parte.
O dată identificată problema, schimb toate LED-urile. 
La astea cu EDGE backlight este joaca de copii...

Fiecare le stie pe ale lui...eu n-am gasit pe nimeni sa-mi dea 325 de lei pe 2 barete noi + 150 de lei manopera = 475 lei pentru un tv vechi, ii schimb 3-4 leduri defecte, pe care ulterior le-am depistat cu testerul, apoi mai reduc putin tensiunea/curentul pe leduri si sunt sigur ca cel putin o jumate de an nu mai are probleme, pentru o lucrare de felul asta iau clientului 200 de lei, e si el multumit sunt si eu multumit = toata lumea multumita, cam asa merge pe vremurile astea, cel putin la mine in oras.

Link spre comentariu
Acum 7 minute, Costica Tv a spus:

Fiecare le stie pe ale lui...eu n-am gasit pe nimeni sa-mi dea 325 de lei pe 2 barete noi + 150 de lei manopera = 475 lei pentru un tv vechi, ii schimb 3-4 leduri defecte, pe care ulterior le-am depistat cu testerul, apoi mai reduc putin tensiunea/curentul pe leduri si sunt sigur ca cel putin o jumate de an nu mai are probleme, pentru o lucrare de felul asta iau clientului 200 de lei, e si el multumit sunt si eu multumit = toata lumea multumita, cam asa merge pe vremurile astea, cel putin la mine in oras.

Nu m-ai inteles. Eu vă sugerez să schimbați toate LED-urile de pe baretele vechi, nu să înlocuiți toate baretele cu altele noi... 

Eu asa procedez la toate tv-urile care vin in atelier cu probleme de backlight.

Editat de Vizitator
Link spre comentariu
Acum 1 oră, Costica Tv a spus:

La baretele ca cele din linkul de jos, ai inlocuit leduri?, eu vreau sa cumpar un tester ca sa depistez ledurile cu intreruperi/defecte de la ecranele LTA400HM13, am desfacut ecranul si ledurile se aprind toate dar totusi dupa 5 secunde driverul led intra in protectie, dupa cum a spus si colegul mac01, pentru depistat ledurile care sunt cu probleme, trebuie folosit un tester cu reglaj minim de tensiune.....

Aceasta e bareta cu leduri de la ecranul  LTA400HM13 , setul de 2 barete costa cu transport cu tot 325 de lei, deci sunt foarte scumpe de aceea vreau sa le repar....

https://www.piese-servicelcd.ro/www-piese-servicelcd-ro/eshop/13-1-LED-Strips-4-Backlight-Repair/0/5/3207-SLED-2011SGS40-5630-60-H1-REV1-1

Eu am tester galben, este fara reglaj, pentru a depista ledurile defecte pun in functie sursa de laborator care este dubla 30v plus 30v deci 60v in total, si atunci reglez cum vreau eu si verific, mie cel mai bine a fost sa testez fiecare led in parte, acolo iti spune exact care led este cu probleme, si da am schimbat astfel de leduri, chiar mai am o bareta cu un led ce consuma mai mult, m-ia ramas ca am comandat bareta noua si cea defecta a ramas de piese

Acum 5 minute, dan cod a spus:

Cum se schimba ledurile de care zice Costică ? Pentru mine a fost chin. Nu am găsit o metodă bună.

La leduri normale cu lupe e jucărie.

Se schimba ffoarte usor cu plita ptc 

cu plita ptc am schimbat leduri la barete de tablete, aceste sunt mult mai mici dar se schimba usor cu plita ptc

Link spre comentariu

ACEST tv il am acum pe masa in lucru.

Clientul spune ca l-a dus de 2 ori la reparat in 4 luni la ateliere diferite.

LED-urile insemnate, probabil ca sunt cele defecte si inlocuite in atelierul unde a fost dus la reparat tv-ul. Carpaci.....

Minunat, nu-i asa?

P.S. Eu am gasit doar un led ars pe o singura bareta dar le voi inlocui pe toate.

O zi buna.

Editat de Vizitator
Link spre comentariu
Vizitator
Acest subiect este acum închis pentru alte răspunsuri.
  • Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări