Costica Tv Postat Aprilie 26, 2020 Partajează Postat Aprilie 26, 2020 (editat) 4 hours ago, mac01 said: @Costica Tv Daca mai ai ceva nelamuriri te rog sa-mi spui. Frumoasa prezentarea!, se pare ca este exact ce cautam, totusi as mai avea vre-o cateva intrebari: aprinde si peste 100 de leduri ?, daca da, le stinge complet la reglaj minim ?. reglajul de la 212v la 0,8v il face si in gol sau numai in sarcina ? Una peste alta, esti multumit de el? Multumesc Dupa 1 ora de cautare am gasit si testerul la chinezi http://r.clickup.ro/KzKB Editat Aprilie 26, 2020 de Costica Tv Link spre comentariu
mac01 Postat Aprilie 26, 2020 Partajează Postat Aprilie 26, 2020 (editat) Reglajul 0,8-212 merge in gol. In sarcina se comporta in felul urmator. Daca ai o bareta de 6 leduri la 3v face 18v. Atata timp cat bareta este alimentata degeaba invarti de potentiometru spre maxim...acei 18V nu vor creste...el tot 18V iti arata, adica caderea de tensiune pe leduri. Sa scazi tensiunea in sarcina spre 0,8 merge, adica sa stingi bareta. Acest comportament este unul normal...altfel s-ar arde ledurile. 100 leduri in serie nu cred ca aprinde...nu am atatea leduri pe barete sa probez...dar cred ca e prea mica tensiunea ca sa aprinda cele 100 de leduri in serie. Un led pentru televizor are alimentare cam 3,6V......100 de leduri sunt cam 360V......cred ca nici cel de-al doilea cu 300v nu le aprinde...poate doar sa licare un pic. Daca sunt multumit? Cresterea de tensiune este putin cam brusca mai ales in plaja de 0,8 -100V. Mi se pare si normal sa se comporte asa......intr-un potentiometru clasic sa incadrezi o astfel de plaja mare. Ar merge desfacut si montate doua potentiometre in serie, pentru un reglaj mai fin...sau un potentiometru multitura. Nu stiu daca are izolare galvanica...nu l-am desfacut...si nici n-am fost curios...oricum lucrez cu atentie cu el...200v fie ei si numai la 7,5mA tot te scutura putin daca te prinde cu degetele pe varful coselor. Trebuie atentie mare cand alimentezi invers un singur led si pe aparat ai tensiune mare. O tensiune inversa mare pe led il poate duce la o distrugere iremediabila....este bine sa scazi tensiunea la aparat daca alimentezi un led....ca sa nu pui din greseala cosele invers pe led si sa se arda. Fiecare led suporta o anume tensiune inversa maxima...tensiune impusa de producator. Bafta! Editat Aprilie 26, 2020 de mac01 1 Link spre comentariu
Costica Tv Postat Aprilie 26, 2020 Partajează Postat Aprilie 26, 2020 8 hours ago, dan cod said: NU știu dacă nu cumva pe ăla albastru îl am și eu. Trebuie să mă uit sa vad exact. Dar asta de luni incolo. Daca il ai, fa te rog doar un singur test pe o bareta de 6-11 leduri si vezi daca la reglajul minim din potentiometru se sting ledurile complet, sincer pe videoclipurile de sus nu prea am nici-o baza..... Link spre comentariu
dan cod Postat Aprilie 26, 2020 Partajează Postat Aprilie 26, 2020 Sigur. Doar sa îl găsesc. Nu l-am folosit niciodată. Îl folosesc uzual pe cel ce scoate 300V și nu are reglaj. Link spre comentariu
mac01 Postat Aprilie 26, 2020 Partajează Postat Aprilie 26, 2020 (editat) Ambele aparate desfacute...ca sa vezi ce au in interior....sa-ti faci o idee pe ce dai banii. Primul...cel reglabil...montajul este turnat in epoxi in cutiuta aia micuta alba....are doar un tranzistor montat pe radiator. Al doilea cel alb, nereglabil, are toate tranzistoarele si integratele cu codurile sterse...impotriva copierii. Editat Aprilie 26, 2020 de mac01 Link spre comentariu
dan cod Postat Aprilie 27, 2020 Partajează Postat Aprilie 27, 2020 Revin și eu cu date noi. Aparatul din foto. Se pare că nu are separare galvanica cu alimentarea. Funcționarea testată pe o bareta cu 7 leduri de 3V . 1. Pozitia 1 între 0-1,3mA la minim nu sunt stinse de tot ledurile aprinse foarte puțin abia sesizabil. 2. Pozitia 2 între 0-11mA 3. Pozitia 3 între 0-19mA 4. Pe poziția 4 nu reglează nimic merge peste 20mA nu știu cât maxim. A aprins bine de toata bareta. Pe pozițiile 2 și 3 către maxim ledurile pulseaza(așa s-o fi vrut nu știu) dar e o chestie tare că vezi daca vreunul face figuri. Are și un buzer care ,,cârâie,, când pui testerele pe bareta. Link spre comentariu
Costica Tv Postat Aprilie 27, 2020 Partajează Postat Aprilie 27, 2020 (editat) Bun!, acum avem date despre cele doua aparate de sus cu potentiometre, a mai ramas sa aflam info despre aparatul de jos..., poate il are cineva cumparat, ca sa ne spuna si noua daca reglajul la minim stinge complet ledul (ledurile) Editat Aprilie 27, 2020 de Costica Tv Link spre comentariu
Vizitator Postat Aprilie 27, 2020 Partajează Postat Aprilie 27, 2020 Ce tensiune indica in gol si daca difera cand comuti curentul; Link spre comentariu
dan cod Postat Aprilie 27, 2020 Partajează Postat Aprilie 27, 2020 Acum 31 minute, miticamy a spus: Ce tensiune indica in gol si daca difera cand comuti curentul; Nu m-am uitat la asta , revin mâine. Link spre comentariu
Tavi Postat Aprilie 27, 2020 Partajează Postat Aprilie 27, 2020 Asta il are cineva ? https://www.banggood.com/0-330V-KT4H-Smart-Fit-Manual-Adjusting-Voltage-TV-LED-Backlight-Tester-Current-Adjustable-Constant-Current-Board-LED-Bulb-Lamp-p-1530316.html?rmmds=search&cur_warehouse=CN Link spre comentariu
ciuca paul Postat Aprilie 27, 2020 Partajează Postat Aprilie 27, 2020 Da, am eu unul identic.Ce anume vreti sa stiti? Link spre comentariu
GOLOGAN Postat Aprilie 27, 2020 Partajează Postat Aprilie 27, 2020 Acum 14 minute, Tavi a spus: Asta il are cineva ? https://www.banggood.com/0-330V-KT4H-Smart-Fit-Manual-Adjusting-Voltage-TV-LED-Backlight-Tester-Current-Adjustable-Constant-Current-Board-LED-Bulb-Lamp-p-1530316.html?rmmds=search&cur_warehouse=CN Da il am eu Link spre comentariu
mac01 Postat Aprilie 27, 2020 Partajează Postat Aprilie 27, 2020 (editat) @dan cod In aparatul tau este un minicontactor in interior.....ce rol are? L-am incercuit in poza cu un patrat alb. Tare prost merge forumul asta...nici poze de pe un site de gazduire nu mai poti pune. Are momente cand o ia razna rau de tot forumul asta....stai zeci de secunde pana se incarca o pagina si numai bazaconii afiseaza. Editat Aprilie 27, 2020 de mac01 Link spre comentariu
Tavi Postat Aprilie 27, 2020 Partajează Postat Aprilie 27, 2020 Comparatii cu cele detaliate de colegi Pare destul de ok din prezentare Link spre comentariu
dan cod Postat Aprilie 27, 2020 Partajează Postat Aprilie 27, 2020 Acum 4 minute, mac01 a spus: @dan cod In aparatul tau este un minicontactor in interior.....ce rol are? L-am incercuit in poza cu un patrat alb. Tare prost merge forumul asta...nici poze nu te mai lasa sa pui. https://imgur.com/a/OKgurnQ Nu știu ce rol are. Nu am apăsat pe el. Daca nu mă înșel procesorul este ceva STM . Nu l-am folosit niciodată acest tester. Nici nu mai țin minte când l-am luat. Link spre comentariu
Postări Recomandate