Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

automatizare deschidere porti

v67

Postări Recomandate

Vizitator Adrian36

Salut. Acum ceva timp am avut montat un sistem automatizat pentru porti batante de la POWERTECH prin firma Electroservice, cunoscuta si sub numele de Genway. Fac aceasta postare pentru ca eu nu am gasit nimic despre marca si despre aceasta firma si  consider ca e normal sa vorbesc despre experienta cu ei. Timp de 6 luni am avut numai probleme cu sistemul.  Se oprea cand afara era frig si nu frana deloc la inchidere, efectiv se trantea. Dupa lungi discutii importatorul Electroservice incerca sa ma soata tot pe mine vinovat. Abia dupa ce am contactat producatorul au binevoit sa mi schimbe placa. A mers franarea o luna si apoi a luat o razna iar. Am facut retur si acum am montat un sistem de la Life. Fac aceasta postare pentru a va sugera sa ocoliti aceasta firma care efectiv vinde echipamente facute din bucati si a caror calitate este 0 cu toate ca pretul este destul de piperat. Va salut si va doresc sisteme fiabile si cat mai mult confort in deschiderea portilor.

Link spre comentariu
  • 1 an mai târziu...
  • Răspunsuri 21
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

• validae

5

• v67

4

• jan

3

• q_acdc

2

Top autori în acest subiect

Buna ziua tuturor. Sunt nou pe forum si cu cunostinte scazute in ale electronicii. Va rog  sa-mi dati sfaturi in urmatoarea problema :  in apropierea orasului meu detin un teren pe care am construit o cabana din lemn la care i am asigurat curent electric de 12 v prin niste panouri fotovoltaice. In acel loc am si un cotet de pasari la care as dori sa-i montez un sistem de inchidere-deschidere automat cu timer. Am citit pe undeva ca ar fi bun un motor pas cu pas care sa actioneze o cremaliera montata pe usa . Numai ca aici m -am blocat . Banuiesc ca trebuie un circuit electronic care sa schimbe polaritatea motorului si altul care sa decupleze la sfarsit de cursa. 

Va rog sa ma ajutati cu orice  informatie si eventual de unde pot cumpara cele necesare.  Va multumesc.

Link spre comentariu

Poţi folosi şi un sistem gata făcut de automatizare a deschiderii/închiderii porţilor.Acestui sistem îi poţi adăuga un programator care va da comanda de deschidere la o anumită oră şi comanda de închidere la altă oră.Cum se fac practic legăturile între temporizator şi sistemul de închidere şi ajustarea mecanicii sistemului pentru a se potrivi coteţului fac însă obiectul unei discuţii mult mai amănunţite, fiindcă trebuie văzut exact ce schemă are automatizarea, programatorul, etc...

În primul rând trebuie să găseşti soluţia optimă de acţionare şi apoi soluţia de automatizare aplicabilă.Adică pleci de la motor, cremalieră, şi uşă şi apoi faci comenzile şi limitatoarele necesare.Ca o altă idee, s-ar putea folosi chiar un motoraş de acţionare a geamurilor auto, cu cablul şi mecanismul aferent .La dezmembrări auto se pot găsi la preţ destul de convenabil, iar în locul butonului de acţionare de pe uşă se poate folosi un releu, tensiunea de 12V e deja disponibilă.....iar aceste motoraşe nu au nevoie de limitatoare, comanda poate fi temporizată, motorul va funcţiona de fiecare dată timpul necesar deschiderii/închiderii uşii, plus una-două secunde de siguranţă, timp în care un ambreiaj cu alunecare face ca motorul să nu se blocheze când uşa e deschisă/închisă complet.

Editat de validae
Link spre comentariu

Se poate folosi si actuator electromecanic liniar cu surub,comandat prin relee.Cu un pic de indemanare se poate confectiona dintr-un motor de stergator de parbriz,o bara filetata o piulita prelungitor si doua limitatoare de cursa electrice.

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări