Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Intrupator atingere cu IC MTCH102

mely17

Postări Recomandate

Buna ziua. Cum spune si titlul vreau sa fac un mic proiect de intrerupator cu atingere cu ajutorul integratului dedicat MTCH102. Am citit datasheetul integratului cap coada doar ca m-am impotmolit putin la partea de cablaj si "senzor". A mai avut cineva de a face cu acest integrat? Proiectul final vreau sa-l folosesc la aprinderea/stingerea lumini in casa combinat cu un arduino. 

Urmaresc sa fac asa ceva

intrerupator-wireless-variator-lumina-livolo-400x400.jpg

Link spre comentariu
  • Răspunsuri 4
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

• mely17

2

• modoran

2

Top autori în acest subiect

Imagini postate

Eu am testat cateva module cu ttp223 si cu arduino.

ttp223_001.png.4638f1aa6571bfd14bd32b57050b05fd.png 

L-am asezat sub sticla de 3mm, sub plexic, sub plastic si functioneaza ok. Daca se folosesc mai multi senzori ttp223 sub aceasi "masca", nu trebuie sa ii asezati lipiti de "masca". Sunt destul de sensibili. Trebuie lasat un spatiu de 2-3mm intre seszor si "masca".

Editat de Vizitator
Link spre comentariu

Se poate regla sensibilitatea la TTP223 prin marirea suprafetei electrodului sau prin introducerea unui condensator de pana in 50pF catre masa. Acelasi lucru e valabil si pentru mtch102 asta.

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări