mely17 Postat Noiembrie 23, 2018 Partajează Postat Noiembrie 23, 2018 Buna ziua. Cum spune si titlul vreau sa fac un mic proiect de intrerupator cu atingere cu ajutorul integratului dedicat MTCH102. Am citit datasheetul integratului cap coada doar ca m-am impotmolit putin la partea de cablaj si "senzor". A mai avut cineva de a face cu acest integrat? Proiectul final vreau sa-l folosesc la aprinderea/stingerea lumini in casa combinat cu un arduino. Urmaresc sa fac asa ceva : Link spre comentariu
modoran Postat Noiembrie 23, 2018 Partajează Postat Noiembrie 23, 2018 Te inspiri de la modulele cu TTP223 de la chinezi. Link spre comentariu
Vizitator Postat Noiembrie 23, 2018 Partajează Postat Noiembrie 23, 2018 (editat) Eu am testat cateva module cu ttp223 si cu arduino. L-am asezat sub sticla de 3mm, sub plexic, sub plastic si functioneaza ok. Daca se folosesc mai multi senzori ttp223 sub aceasi "masca", nu trebuie sa ii asezati lipiti de "masca". Sunt destul de sensibili. Trebuie lasat un spatiu de 2-3mm intre seszor si "masca". Editat Noiembrie 23, 2018 de Vizitator Link spre comentariu
mely17 Postat Noiembrie 23, 2018 Autor Partajează Postat Noiembrie 23, 2018 Am vazut si eu TTP223 doar ca am citit ca este foarte sensibil. Am deja 20buc MTCP102. Ce ziceti pot face cablaj duplu pe o parte sa fie senzorul si pe o parte restul? Link spre comentariu
modoran Postat Noiembrie 24, 2018 Partajează Postat Noiembrie 24, 2018 Se poate regla sensibilitatea la TTP223 prin marirea suprafetei electrodului sau prin introducerea unui condensator de pana in 50pF catre masa. Acelasi lucru e valabil si pentru mtch102 asta. Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum