Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Alternativa Raspbery Pi

Vizitator daftei

Postări Recomandate

Vizitator daftei

Salut.

Vreau sa fac un mic proiect, dar nu stiu exact cum sa incep asa ca vin cu aceasta problema. Vreau ca in momentul in care apas pe un buton sa se transmita un email. M-am gandit ca as putea folosi un raspberry pi si un buton pe care sa-l conectez la plcauta, dar nu cred ca e optim sa folosesc o astfel de placuta deoarece m-ar ajunge destul de mult avand in vedere ce vreau sa fac. Ati putea sa-mi sugerati o alternativa ?

Multumesc!

Link spre comentariu
  • Răspunsuri 6
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

• matzah

1

• lorik199

1

• validae

1

• modoran

1

Zile populare

Top autori în acest subiect

Un telefon mobil de generație mai veche, cu butoane, ți-ar fi mai de folos și mult mai ieftin.Ai scrie mesajul, ai seta destinatarul și ai lăsa telefonul în st-by.Ar mai trebui apoi un montaj care să acceseze în ordinea necesară butoanele care să trimită mail-ul, prin ceva optocuploare.

Link spre comentariu

Merge si cu arduino + enc28j60, dar depinde ce provider de mail folosesti, mai toti cer https, iar arduino nu cred ca are suficiente resurse, cost total 4 - 5$. Daca ai propriul server nu-i nici o problema

Link spre comentariu

Raspberry pi zero - cred ca e cea mai simpla si ieftina varianta de implementat...  (40-50 lei varianta simpla, 70-80 lei varianta cu wifi/bt integrat) 

Editat de matzah
Link spre comentariu

Este perfect posibil, am facut asta acum cativa ani cu Arduino programat in C. Nu imi amintesc detalii, insa am folosit W5100, este ceva mai evoluat decat ENC28J60. Desi posed mai multe placi cu ENC si diverse librarii de functii, nu am incercat niciodata. In principiu, pentru ENC gasesti mai multa documentatie cu PIC.

Totusi ai epuizat cautarile pe internet ? 

Cu 5100 gasesti un exemplu chiar pe situl Arduino.

PIC+ENC28J60 sau Arduino+W5100 cred ca ar fi solutiile mai ieftine, desi nu cu mult.

5100 are si versiuni mai noi 5500 de exemplu dar pentru mail cred ca nu e mare diferenta.

@lorik199 da domnule, cum de nu m-am gandit... asta e solutia cea mai ieftina, doar ca e WiFi nu Ethernet.

Editat de one
Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări