Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

tv led Hitachi model 32HYC01

mercenarx

Postări Recomandate

salutare , am pe masa tv-ul din titlu , ca si defect avand cele 2 dungi verticale

pe t-con am 12v, 3,3 v, 1,8 v.

am incercat flexarea cof-urilor , fara nici un rezultat .

exista vreo posibilitate de a reconditiona cof-ul cu pricina , sau numai prin schimbare driver (evident nu pot sa fac asta..)

thx!

tv.jpg

Editat de mercenarx
poza
Link spre comentariu

mda...

exista bounding machine mai pt. buzunare romanesti?

pe cele de 10000 $ le-am vazut tot la galbejiti, dar imi pare o investitie nerentabila pentru tv- urile low budget. 

sau este?

Link spre comentariu
La 22.11.2018 la 15:03, mercenarx a spus:

salutare , am pe masa tv-ul din titlu , ca si defect avand cele 2 dungi verticale

pe t-con am 12v, 3,3 v, 1,8 v.

am incercat flexarea cof-urilor , fara nici un rezultat .

exista vreo posibilitate de a reconditiona cof-ul cu pricina , sau numai prin schimbare driver (evident nu pot sa fac asta..)

thx!

tv.jpg

Eu am rezolvat ceva genul postat doar ca trebuie presat mai tare pe acele benzi flex,cu bucati de furtun siliconic cat sa incapa sub rama de etansare fata de display.

Link spre comentariu
35 minutes ago, clement said:

Eu am rezolvat ceva genul postat doar ca trebuie presat mai tare pe acele benzi flex,cu bucati de furtun siliconic cat sa incapa sub rama de etansare fata de display.

asta este o rezolvare de moment (bine zis rezolvat) , fiindca depanarea profesionista se face cu o masinarie de lipit speciala , nu m-as incumeta niciodata sa inapoiez unui client un tv facut in asa mod (poate , pentru mine personal sau prieteni , ar fi alta discutie...)

oricum , inclin sa cred ca este driver defect , ceea ce face ca numai inlocuirea acestuia sa rezolve problema .

Editat de mercenarx
Link spre comentariu
Acum 7 ore, mercenarx a spus:

asta este o rezolvare de moment (bine zis rezolvat) , fiindca depanarea profesionista se face cu o masinarie de lipit speciala , nu m-as incumeta niciodata sa inapoiez unui client un tv facut in asa mod (poate , pentru mine personal sau prieteni , ar fi alta discutie...)

oricum , inclin sa cred ca este driver defect , ceea ce face ca numai inlocuirea acestuia sa rezolve problema .

In principiu aveti dreptate,dar daca asta este ultima solutie si clientul este informat de urmari si accepta...care este problema? Posibil sal tina pana: la cateva luni sau doi ani ca in cazul meu.Cine mai cumpara acel aparat,pe cand acum gasesti tv LCD-LED aproape de o reparatie babana dupa cum spune d-nul Costica LCD.Noi depanatorii o sa disparem pe viitor ca deja a intervenit programarile.Ramane doar nostalgii ,!!care mai dorim sa carpim cateva aparate de epoca. In rest imi santeti dragi ca mai socializam,cu respect pentru d-tra colegi.

Editat de Vizitator
Link spre comentariu

de disparut , vor disparea doar cei care nu tin pasul cu tehnologia , pentru ca altfel , nu vad rostul fabricarii acestor aparate de lipit.. (rebbaling , bonding machine , etc.)

cel mult , depanarea va fi facuta (intr-un viitor mai apropiat sau mai indepartat) , doar de firme care isi permit achizitionarea de aparatura de ultima tehnologie.

la modul simplu spus , nu vor mai fi patru depanatori , ci doar unul..

Editat de mercenarx
Link spre comentariu

Eu sper sa dispara aceste device-uri de rahat, adica panglici conductoare, conectori minusculi, conectica prin simpla atingere, celofane vopsite si alte garbage-uri de consum.

In cazul de mai sus, n-ar fi exclus ca defectul sa provina de la ceva multiplexor cu tranzistori MOS-FET strapunsi, nu e obligatoriu ca mizeriile alea de panglici sa fie dezlipite.

Link spre comentariu
15 hours ago, clement said:

Noi depanatorii o sa disparem pe viitor ca deja a intervenit programarile.Ramane doar nostalgii ,!!care mai dorim sa carpim cateva aparate de epoca. 

Asa ca ideie, cam despre ce programari e vorba, ca poate schimbam si noi profilul......

4 hours ago, mercenarx said:

la modul simplu spus , nu vor mai fi patru depanatori , ci doar unul..

:aplauze

Link spre comentariu

Eu vad ca vorbiti prost si fara rost , de unde dracu romanul nostru sa aibe mii de euro sa schimbe tv-urile pe an ce trece , voi va auziti ce vorbiti:rade:

Gigi becali da dar nu toti romani au bani :91  despre ce vorbimmmmmmmm?:aut:

Link spre comentariu

Multi romani nu au unde sta , nu au ce minca , nu au nimic , nici macar unde sa stea si noi stam cu bani la banca sau cu bani in buzunar in loc sa ajutam pe cei ce au nevoie de noi , ca autoritatile nu sunt capabile de nimic sunt niste gunoaie si noi ne mindrim cu ei sai ia dracu pe toti parlamentari

Link spre comentariu
39 minutes ago, Florinel TV said:

Eu vad ca vorbiti prost si fara rost , de unde dracu romanul nostru sa aibe mii de euro sa schimbe tv-urile pe an ce trece , voi va auziti ce vorbiti:rade:

Gigi becali da dar nu toti romani au bani :91  despre ce vorbimmmmmmmm?:aut:

Florine cu tot respectul, pe mine de ce m-ai bagat in oala de fierbere, ca eu si asa sunt batran si fierb greu.....posibil ca trebuia sa citezi si nu ai mai avut rabdare........

Link spre comentariu
Acum 4 minute, Costica LCD a spus:

Florine cu tot respectul, pe mine de ce m-ai bagat in oala de fierbere, ca eu si asa sunt batran si fierb greu.....posibil ca trebuia sa citezi si nu ai mai avut rabdare........

Am spus ceva despre tine? ai spus ceva depre tv-urile moderne? atunci de ce crezi ca tea-m bagat in oala

Multi se trezesc vorbind dar nu stiu despre ce vorbesc , eu cred ca ce viseaza noaptea se intimpla ziua:rade:

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum
  • Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări