Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Probleme marunte

Vizitator

Postări Recomandate

stimati  tovarasi ,  va  rog  sa-mi  dati  voie  sa-mi  exprim  si  eu  un  modest  si  umil  punct  de  vedere ...

in  fatza  portilor  casei  ororilor  s-au  strins  in  prima  noapte   niste  bravi  militieni  si  niste  bravi  jandarmi . Victoras , dragule ... stii  ca  esti  ca  fratele  meu  si  nu  te-as  jigni  niciodata ...te  intreb  si  eu  ca  sa  ma  aflu  in  treaba ... oare  nu  exista  printre  acesti  vajnici  luptatori  cu  fortele  raului  NICI  MACAR  UN  SINGUR  TATA  DE  FATA  ?   oare  printre  colegii  tai  de  represiune  ,  n-a  vazut  nimeni  niscaiva  filme  americane  ,  in  care  unul , sau  doi  eroi  principali  isi  baga  picioarele  in  ele  de  ordine  de  ne-interventie   si  iau  taurul  de  coarne  ,  sparg  niste  usi  ,  intra  peste  bad guys  ,  ii  trintesc  pe  aia  de  toti  peretii    si   salveaza   astfel   niste  vieti   acolo  ... devenind  ulterior  eroi  ?  

oare  n-a  incercat  NICI  MACAR  UNUL  DINTRE  EI  sa  se  puna  in  ipostaza   virtuala   ca  putea  fi  posibil  ca  exact  fata  lui  sa  fie  una  dintre  cele  doua  victime  ?   oare  ,  daca  exact  fata  unui  astfel  de  brav  coleg  de-al  tau  ar  fi  fost  in  postura  victimei ,  chiar  crezi  ca  se  astepta  ora  6  dimineata  ,  ca  sa  se  poata  intra  tavalug  in  casa  ?   oare  ,  dintre  respectivii  colegi  de-ai  tai ,  chiar  nu  mai  are  nimeni  SINGE  IN  INSTALATIE   ,  incit  sa  ia  asupra  sa   initiativa    si  sa  sara  gardul  acela  nenorocit  si  sa  dea  de  pamint  cu  nenorocitul  asta  de  dinca ?   chiar  crede  cineva  ca  l-ar  fi  oprit  in  initiativa  sa  onorabila  vreunul  din  colegii  sai  ?   ce  se  putea  intimpla  rau  ?   cel  mult  risca  o  mustrare  ,  banuiesc  eu ,  dar  exista  o  mica  sansa  ,  o  foarte  mica  sansa  sa  salveze  fata  in  viatza  ...  urmind  ca  ,  ulterior ,  omul  nostru  sa  capete  cununa  de  lauri  a   ADEVARATILOR  EROI   IN  VIATZA  !

ce  zici  ?  sint  eu  nebun  ,  sau  am  un  pic  de  dreptate  ?  

in  incheiere  ,  ma  inclin  cu  respect  in  fatza  durerii  celor  doua  familii  indoliate ...:84

Link spre comentariu

Misura, pe undeva ai dreptate. Intreb si eu. Daca dupa usa statea nebunul, cu un topor in mina, si il altoia pe politaiul curajos in crestetul capului, lasindu-l lat pe vecie? Apoi nebunul spunea: m-am aparat, mi-a fost violat domiciliul!

( nu-l apar pe criminal, arat doar cum sunt legile)

Editat de icar
Link spre comentariu
Acum 2 ore, icar a spus:

...  Daca dupa usa statea nebunul, cu un topor in mina, si il altoia pe politaiul curajos in crestetul capului, lasindu-l lat pe vecie? ...

domnule  draga , educatia  militara  spune  asa ... nu  iti  lasi  balta  camarazii  la  greu  ,  nu  iti  lasi  tovarasii  de  arme  IN  URMA  in  situatiile  dificile  ,  nu  iti  abandonezi  camarazii  raniti   .  sint  ferm  convins  ca  ,  daca  macar  unul  dintre  cei  de  la  poarta  ar  fi  spart  gheata si  ar  fi  intrat  inauntru  ,  GARANTAT  s-ar  fi  gasit  macar  unul  din  colegi  sa  intre  dupa  el  sa-l  sustina  si  sa-si  acopere  spatele  reciproc .  cine  a  trecut  prin  armata / politie / jandarmerie  stie  despre  ce  vorbesc . 

in  alta  ordine  de  idei ,  ca  sa  raspund  la  citatul  de  mai  sus  ... stimate  domn ... pentru  oamenii  din  categoriile  de  mai  sus ... inclusiv  pompieri ,  adica  PENTRU  CEI  DIN  TEREN ,  nu  pentru  hirtogari  ,  eroismul  nu  se  cistiga  spargind  seminte  in  spatele  unui  birou .  fiecare  cunoaste  riscurile  meseriei  si  isi  asuma  din  prima  secunda  posibilitatea  revenirii  seara  acasa  fie  pe  propriile  picioare  ,  fie  PE  SCUT ...:rzb

Link spre comentariu
Acum 4 ore, icar a spus:

Ce s-a intimplat la Caracal este o drama, exploatata cu sirg de tembeliziuni, politicieni si oportunisti. Nimeni nu vede insa ca alde Ciordache, care a schimbat legile justitiei, Dragnea, care le-a cerut, sunt complici la astfel de faradelegi. Daca scapa ei, restul nu conteaza, sunt pagube colaterale. Tipul, hai sa-i zicem doar criminal,  dupa noile legi ale justitiei, va fi liber in cel mult doi ani. Cam la asta se rezuma totul. Restul este gargara propagandistica.

Tipul care a omorit o tinara, in holul unui bloc din Alba, trebuie eliberat. Singura dovada impotriva lui este inregistrarea de pe camerele de supraveghiere, care, conform noilor legi ale justitiei, nu constituie proba in instanta.

Uimiti-ne va rog si pe noi cu profunzimea cunostintelor juridice pe care le detiniteti si spuneti-ne cum ati calcult de a rezultat maxim 2 ani pentru cele doua crime cu premeditare!

Editat de Marele Savant
Link spre comentariu

Misura, imi cer scuze, dar ai vazut prea multe filme americane cu buget redus. Remember: politistul impuscat in Timis. Eroic nu este sa te bagi cu capul inainte. Prin meseria pe care am avut-o, nu trebuia sa las pe nimeni, nici inainte, nici in urma si trebuia sa actionez dupa proceduri, desi mereu sustineam ca ca cea mai buna procedura e descurcarea la fata locului. Bun, sa revenim. Nebunul dupa usa cu toporu. Politistii se asteptau sau nu la asta. Cineva trebuia sa intre primul. Uitam de filmele americane, politistul intra si primeste un tipor in cap. Restul nu mai conteaza decit din punct de vedere legal: intrarea prin forta, gara mandat, pe o proprietate privata. Prezumtia de nevinovatie. 

Marele Savant, pai ar fi...65 de ani, conditii de detentie precare, munca in penitenciar. Daca nu sunt chiar asa de docte, vezi Voiculescu, care, din 10, a facut 2. Suficient de profund?

Dane, ai si tu dreptate, dar experienta ne invata multe, nu?

Link spre comentariu

Cazul acesta de omor calificat (cu mai multe victime) nu se compară cu cazul Voiculescu și cei 10 ani primiți de acesta.

Criminalul va fi condamnat pe viață. Singura "reducere" ce i se poate acorda e comutarea pedepsei în 25 sau 20 de ani. Având în vedere vârsta care o are, nu cred că e relevant, va sfârși în pușcărie.

Link spre comentariu

Mare Savant, dupa afirmatia ta, ai ceva optiuni. Nu ma deranjeaza, e dreptul fiecaruia sa aleaga. Dar, daca citeai atent, ai fi vazut ca nu am dat verdict de doi ani, ci am spus ca dupa (in) doi ani, e liber. Si am facut referire la Voiculescu care, repet, din zece a facut doi jumate. Cred ca acum m-am facut inteles. Florin, conform noilor legi, dupa 65 de ani se schimba multe in privinta detentiei. 

PS. Noile modificari ale codurilor penale nu sunt Constitutionale. Sa fie doar o coincidenta?( Srire tv)

Editat de icar
Link spre comentariu
Acum 15 minute, icar a spus:

Florin, conform noilor legi, dupa 65 de ani se schimba multe in privinta detentiei. 

PS. Noile modificari ale codurilor penale nu sunt Constitutionale. Sa fie doar o coincidenta?( Srire tv)

Na că m-am consultat telefonic cu un prieten "in branșă", ca să nu scriu prostii :rade:.

După vârsta de 65 de ani, pedepsele primite pentru infracțiuni diverse (o gamă largă) se pot executa cu 3 luni la an. Adică pentru fiecare an primit, condamnatul execută 3 luni.

Dar pentru infracțiuni grave cu violență- unde "omorul" e cap de listă- reducerea maximă e de 9 luni la an. Deci se poate reduce un sfert din pedeapsă. Dacă condamnatul mai și muncește, se mai reduce ceva (n-am reținut exact cât) dar una peste alta, dacă ai primit 25 de ani pentru omor n-ai cum să scapi cu mai puțin de 15 executați efectiv.

Voiculescu a fost condamnat pentru infracțiuni economice, și a beneficiat de prevederea cu 3 luni la an. E altă mâncare de pește. 

Link spre comentariu

Nu e doar omor, e si lipsire de libertate, si viol si pedofilie. Si circumstante agravante pentru ca sunt savarsite asupra minorei. Chiar daca le elibera vii, asta tot funie trebuie sa serveasca la micul dejun.

Link spre comentariu
1 oră în urmă, +_Florin_+ a spus:

Cazul acesta de omor calificat (cu mai multe victime) nu se compară cu cazul Voiculescu și cei 10 ani primiți de acesta.

Criminalul va fi condamnat pe viață. Singura "reducere" ce i se poate acorda e comutarea pedepsei în 25 sau 20 de ani. Având în vedere vârsta care o are, nu cred că e relevant, va sfârși în pușcărie.

Buna

Sper

Spor tuturor

Alex

Link spre comentariu
Vizitator
Acest subiect este acum închis pentru alte răspunsuri.
  • Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări