Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Probleme marunte

Vizitator

Postări Recomandate

Doru, de băut ... mai rar, dar fumător sunt :rade:. Si cafegiu. Nu astea sunt obstacole reale in a realiza ceva.

Si mai am vreo douaj'de ani până la pensie. Doar că simțeam nevoia de mai mult spațiu, de aceea am făcut acest pas.

Dl Miticamy, nu m-am gândit că scrieti si teme neserioase, de aceea mi-am permis sa-mi exprim parerea in acest subiect.

Aveti dreptate cu exemplul descris in ultima postare, doar ca exista o multitudine de situații posibile cu multe variabile, de la caz la caz. Si nicio lege sau reglementare nu poate mulțumi pe toată lumea, asa ca se aplica principiul general " ai mai mult plătești mai mult " ori " sunteți multi platiti mai mult ".

Repet, nu susțin că acest principiu e corect pentru toti, întotdeauna vor exista avantajati și dezavantajati.  Cam asta era ideea.

Link spre comentariu
Acum 2 minute, +_Florin_+ a spus:

Nu astea sunt obstacole reale in a realiza ceva.

Ei nu...videanu asa ne-a invatat daca vrem casa ca a lui.

Odata ce se intelege care cheltuieli se repartizeaza pe persoana si care pe cota indiviza, treburile devin mai simple.Cata vreme se amesteca, va iesi un ghiveci de discutie.

Link spre comentariu

Păi Videanu nu are o casa ci un supermarket :d.

Am inteles cum e cu cheltuiele pe persoană și pe cota indiviza. 

E bine să existe reglementări care să presupună plăți cat mai corecte și mai echitabile posibil.

Dar nici atunci nu va fi mulțumită toată lumea, pot paria pe asta.

Desi - după cum spuneam intr-o postarea anterioară- nu sunt vreun bogătaș si intotdeauna mi-am câștigat banul prin munca, nu m-am cramponat vreodata pentru 30 de lei in plus la " fondul de rulment " sau alte cheltuieli desi uneori nu erau tocmai ok calculate.

Au fost ședințe in bloc in care erau înfierate familii nevoiase ce nu-si platisera de multe luni întreținerea, li se reproșa că trăiesc pe spatele altora.  Le luam apărarea și propuneam păsuire pentru ei, deși- practic - trăiau și " pe spatele meu ". Apoi interveneau și altii in acelasi sens.

In fine ...

Editat de +_Florin_+
Link spre comentariu

La noi de mai bine de 15 ani ne-am separat si ne-am facut asociatie proprie. Fara casier, cu cont in banca, si de restantieri ne-am cam curatat. Cu toata compasiunea pt ei, au trebuit sa vanda ca sa nu piarda apartamentul. Nu poti merge la nesfarsit cu ei agatati in situatia de plata, decat daca-ti permiti sa-i sponsorizezi. Acum am ajuns la un fond de rulment consistent, cu care platim toate facturile la zi, iar cei care intarzie la plata, sunt penalizati, si banii intra in fondul de rulment. La mai mult de 3 luni restanta, se deschide proces si se executa datoria.Nu suna bine, dar alta solutie nu e. Daca lasi sa se adune datorii mari, si mai greu le recuperezi.Mai cu seama ca banii cu care se achita acele restante, pana se recupereaza de la datornici, sunt ai locatarilor. S-au facut si multe investitii...schimbat lift pt ca nu-l mai autorizau ISCIR si era prea scump sa-l mentinem in functionare, sistem de supraveghere video, lampi cu senzor pe scara, usi la intrare schimbate, pt ca cele originale erau din fier masiv si erau foarte grele. Stricau amortizoarele in cateva luni. Instalatie de 110 subsol schimbata din fonta in PVC si tot asa. Cheltuielile le facem din acel fond, si plata se face in rate, fara dobanda. Doar intarzierile la plata se taxeaza. Cateodata se mai supara cate unii ca sunt cheltuieli cam multe, dar sunt facute transparent, oricine poate verifica actele daca vrea.Toate platile sunt facute pe baza de factura si chitanta. In felul asta nu sunt probleme nici cu legea nici cu locatarii. Dar, asa cum spuneai, mai apar discutii, nu poti multumi pe toata lumea, insa activitatea asociatiei fiind bazata pe corectitudine si pe respectarea legii, in final se merge inainte, si celor suparati, le trece. Asta e, cand e la comun, mai apar si divergente, dar pe total da cu plus, ca altfel vindeam de mult.

Link spre comentariu

Am sunat la 3 clinici particulare pt o programare: niciuna nu a raspuns, la una am sunat 3 zile si in plus am facut inscriere online la care la fel nu am primit raspuns.

O fi vorba de natie si nu de sistem politic?

Link spre comentariu

O fi vorba de " aglomerație " mai degrabă, au clienti suficienți și (momentan))  nu fac fata "la mai mulți".

Daca n-aveau v-ar fi rugat ei.

Decat sa va dea un răspuns negativ preferă să nu dea niciunul, asa timpul trece dvs mai încercați și ... intre timp se face loc:rade:.

Editat de +_Florin_+
Link spre comentariu

Am fost la pol Titan, 2 medici pe care ii cunosteam dupa nume au inchiriat locatia drept CMI dar nu au contract cu CAS. Nici macar un pacient nu era pe hol. Am aflat ca la etajul 5 este o clinica privata. Primesc cu trimitere dar ma putea programa pe 15 ian!!! Am aflat de o alta clinica in Pantelimon si avand pe 101 direct am trecut pe la ei. M-a programat pe 5 dec. Dar tot in drumul meu era si clinica cu programarea online. Am trecut sa vad de ce nu au raspuns. Aveau liber pt problema mea pe 6 dec si am intrebat-o pe d-na daca se poate uita la programarea mea online. A spus ca nu apar dar ceva din privirea mea probabil ca i-a transmis un mesaj ca m-a intrebat foarte draguta daca nu pot veni maine la ora 15.

Link spre comentariu

Problema mea este -a fost,pt ca am rezolvat!-un pic diferita....permisul meu de conducere expira in decembrie...ca un individ prevazator mi-am zis ca trebuie sa rezolv ceva mai devreme....zis si facut!...m-am programat on-line la biroul de preschimbare permise ieri pentru azi dupa-amiaza....am sunat -tot ieri!- la medicul de familie pentru adeverinta de boli cronice,era necesara pt. fisa medicala....azi,la prima ora,am ridicat de la cabinetul medical adeverinta....apoi ,la policlinica,pentru fisa medicala...o ora au durat examenele medicale...la 14.00 am ridicat fisa medicala....la 15.45 la biroul pentru permise...am primit adeverinta valabila 2 saptamani...si,intr-o sapatamana,primesc noul permis acasa ,prin posta!...au fost  ceva sincope intre programari dar,per total, sunt f. multumit!...am rezolvat intr-o zi o problema care putea produce batai de cap...costuri totale-exclusiv benzina-128 lei....daca nu ar fi fost vremea asta imposibila ,era perfect!....am venit de la Segarcea la Craiova cu 50km/h si chiar mai putin!....am "admirat" pe drum,cateva turisme care au ajuns ba in padure ,ba pe camp...spre norocul lor ,fara pagube majore!

PS. Multa sanatate d-le miticamy!

Link spre comentariu
  • 2 săptămâni mai târziu...

Da, arată dezolant peisajul de la ei, dar evreii produc în sere (printre dunele alea) legume care le ajung și lor, dar mai și exportă.....pe când noi importăm (și) de la ei, iar câmpiile patriei sunt pline de buruieni.Dar sunt totuși verzi.....iar cu asta ne putem mândri.Nu că am avea vreun merit......

Editat de validae
Link spre comentariu
12 hours ago, miticamy said:

O colega, in vizita in Israel, ne pune tot felul de poze pe FB. Am pus alaturi un peisaj de la ei si unul de la noi.

Ierusalim V Rom.2.jpg

Cercetari stiintifice recente au relevat faptul ca la origine Desertul Sahara nu a fost dintotdeauna desert, nu e o caracteristica geologica sau climatica a acestei planete, teritoriul acela a fost adus in starea aceasta fie de animale care s-au inmultit excesiv, fie de om, cu lacomia lui caracteristica.

Utilizarea excesiva a ingrasamintelor chimice pentru a obtine productii record la hectar, irigarea terenurilor cu apa dura, pot transforma Baraganul in numai cateva decenii intr-un veritabil desert!

Editat de Spitfire
Link spre comentariu

Deja se intampla ... mai ales in zona Olteniei . Si nu numai . O pondere insemnata are si schimbarea climei , care pentru multi nu exista ... nu e adevarata . Provocarile sant mari , si nu se face aproape nimic pentru contracarare ... , incepand cu un sistem functional si abordabil de irigatii , schimbarea planului si structurii culturilor , si promovarea de plante si soiuri mai adaptate la noile conditii . Oricum o fractie insemnata din terenul agrar e in proprietatea strainilor , deja am scapat de griji ...

http://www.economica.net/studiu-ue-aproape-jumatate-din-terenul-agricol-al-romaniei-este-detinut-de-cetateni-straini-statul_109876.html

Editat de gauss
Link spre comentariu
Vizitator
Acest subiect este acum închis pentru alte răspunsuri.
  • Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări