Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Probleme marunte

Vizitator

Postări Recomandate

La noi nici casier nu mai avem.Platim in contul asociatiei deschis la BRD. Initial a fost la Bank Post.

La 24.01.2019 la 18:03, icar a spus:

- reparatiile generale se plateau per apartament, cu exceptia liftului care era pe cap de locuitor.

M-as mira sa fi stat asa lucrurile, dar la cate se intampla in domeniul asta, nimic n-ar fi imposibil.

Editat de doru3160
Link spre comentariu
On 1/24/2019 at 2:14 PM, doru3160 said:

Asta pt ca nici administratorul, nici locatarii nu cunosc legea. Daca se trezeste unul sa reclame, sa vezi cum da din colt in colt administratorul ala care face treaba dupa ureche.

Toti confunda cheltuielile curente, care se refera la energia consumata de lift, dependenta de nr de curse, si care se raporteaza la persoana, cu restul.Aici exceptie fac cei de la parter si et I.Cheltuielile pt revizii si reparatii se platesc functie de cota indiviza, de catre toti proprietarii condomeniului, pt ca ascensorul intra la capitolul bun de folosinta in comun, ca si terasa, subsolul sau alte instalatii comune. Crede-ma ca daca se putea, eram primul interesat sa atac legea asta cretina, scoasa de cretini.Adica ti se recunoaste faptul ca nu-l folosesti, pt ca nu te pune la plata curentului, dar te obliga sa platesti reparatiile rezultate in urma folosirii de catre ceilalti locatari. Asa cum spuneam, chiar daca e cretina, legea pana la schimbare, trebuie respectata.Administratorul tau risca cel putin o amenda penala pt nerespectarea legii asociatiilor de proprietari...noroc ca el nu stie asta. Norocul vostru, ca pe el, necunoasterea legii nu-l absolva de pedeapsa in caz de nerespectare.

Nu e un bloc "comunist", ci un bloc nou, construit in 2013. Putem decide absolut orice vrem noi, atat cat suntem cu totii de acord. Initial, in 2014, am facut un consiliu unde am decis toate cheltuielile alea de comun acord.Inclusiv un salariu baban pentru administrator si femeia de serviciu(si l-au meritat, nimic de zis...).Daca vroiam, puteam sa puneam zero lei pentru ascensor sau 1000 lei/luna/persoana, dar evident, am decis ceva rational. Cele doua ascensoare fiind Schindler- varianta noua cu touchscreen-, au 10 ani garantie, cheltuieli cu mentenanta nu exista deci, doar curentul consumat de acestea, oricum nesemnificativ fata de restul.

Link spre comentariu
La 26.01.2019 la 2:25, Spitfire a spus:

Putem decide absolut orice vrem noi, atat cat suntem cu totii de acord.

Asta se cheama hotararea adunarii generale a locatarilor. Si da, puteti hotara ce vreti voi, atata vreme cat nu contravine legii. Daca se trezeste unul sa atace in instanta ce ati hotarat voi, ilegal, castiga 100%.Asa am hotarat si la noi ca cei de la parter si et I sa nu plateasca nimic la lift. Un destept de la VI a atacat in instanta aceasta hotarare, si a fost anulata cu hotarare judecatoreasca. De asta spuneam, daca nu stiti legea, nu inseamna ca sunteti scutiti de efectele ei.

Link spre comentariu
  • 1 lună mai târziu...

Salut, am probleme cu calculatorul si as dori tot unul ieftin. Ma intereseaza doar accesul la internet, fara jocuri sau alte cerinte de resurse. Credeti ca este o varianta ce am gasit aici sau aveti si alte solutii? Chiar si cineva din BUC care doreste sa scape de calculatorul vechi. Multumesc.

calc-second.jpg

Link spre comentariu

Depinde de bugetul estimat .

Din ce e acolo cam toate sunt la fel .

Pentru un buget pana in 450 ron va pun un link in privat .

Editat de Vizitator
Link spre comentariu
  • 2 săptămâni mai târziu...

Mi-a pus fratele fara sa ma intrebe cartela Vodafone intrun smart. Am facuta proba pe internet intrand pe G, forum si la sah. Dupa o saptamana intru sa vad creditul si constat ca aveam vreo 25E mai putin. Am sunat si am aflat ca deja consumasem 4,8GB (habar nu am la cata navigare corespunde) si ca pretul este 6E/GB. Am tot primit bonusuri la reincarcari si s-au strans 102400MB dar am aflat ca nu pot fi folositi decat daca activez o extraoptiune si eu nu doresc sa schimb ce aveam. Eu oricum platesc cam 4E pe luna, nu inteleg de ce daca as opta pt o extraoptiune de acelasi pret internetul ar fi de pana la 50 de ori mai ieftin. 

Link spre comentariu
On 3/18/2019 at 1:24 PM, miticamy said:

Mi-a pus fratele fara sa ma intrebe cartela Vodafone intrun smart. Am facuta proba pe internet intrand pe G, forum si la sah. Dupa o saptamana intru sa vad creditul si constat ca aveam vreo 25E mai putin. Am sunat si am aflat ca deja consumasem 4,8GB (habar nu am la cata navigare corespunde) si ca pretul este 6E/GB. Am tot primit bonusuri la reincarcari si s-au strans 102400MB dar am aflat ca nu pot fi folositi decat daca activez o extraoptiune si eu nu doresc sa schimb ce aveam. Eu oricum platesc cam 4E pe luna, nu inteleg de ce daca as opta pt o extraoptiune de acelasi pret internetul ar fi de pana la 50 de ori mai ieftin. 

:qetrwe Asta pare mai degraba un post din anul 2005-2006! La Digi aveti cu 5 euro luna trafic 4G nelimitat(50 GB cu viteza de 100 Mbps, iar ce depaseste 50GB, se limiteaza viteza la 128Kbps), si desigur nr. de convorbiri nelimitate in orice retea, la orice ora!

Editat de Spitfire
Link spre comentariu

Nu ma intereseaza internetul pe telefon, imi place cartela mea fosta GO ca sa nu vorbesc mult la telefon. Stau toata ziua in casa si am internet prin cablu. Am dorit doar sa arat magaria pe care o fac: daca vrei sa fii "independent" si sa platesti un minim (4E doar pt apeluri primite si "bip-uri") te taxeaza de 50 ori mai mult fata de o optiune de 5 sau 6E. Asta pt 1E pe luna.

Link spre comentariu

Schimbati furnizorul de servicii. Si au am avut un conex go din 1999 pana in vara trecuta cand n-am mai putut sa-l decupez la nano sim si a trebuit sa-l schimb. La microsim  inca a mers, dar la nanosim trebuia sa tai din cip ca sa se incadreze. Ofertele vodafone nu sunt chiar cele mai bune, motiv pt care tin cartela lor intr-un telefon dual sim, si pt trafic si apel am o cartela digi la care platesc 2 euro/luna si n-am avut niciodata probleme cu netul sau apelurile efectuate. Ce-mi dau astia de la digi cu 2E/ luna, imi dadeau cei de la orange cu 8 E/ luna inainte de portare. In ziua de azi, cand ofertele sunt asa multe, e cel mai bine sa nu fii fidel cu orice pret unui singur furnizor. Nu ma imbogatesc cu diferenta, dar daca serviciul e cel putin la fel de bun, de ce sa nu iau varianta cea mai ieftina? Cartela vodafone o mai alimentez doar cand imi dau ei mesaj ca imi suspenda numarul daca nu reincarc si asta se intampla o data  pe an. Mai am doar cativa din agenda care ma mai suna pe vodafone, dar nu ma indur sa renunt la ea...deocamdata.

Editat de doru3160
Link spre comentariu

La vodafone am de 4 E PREPAY : nelimitat minute si sms nationale , 150 min internationale si 1,5GB trafic , plus 200 min internationale cu nr favorite in vodafone  .

La digi 4 abonamente  de 2,88 eur : nelimitat min nationale , 10GB in 3G si 50GB in 4G .Total 23 + 60 (aprox ) = 83 ron pentru 5 numere .

Depinde de cum alegi serviciile si cat consumi .

Trebuie pusa pe hartie inainte de a alege ceva si facut comparatie intre retele si oferte .

Editat de Vizitator
Link spre comentariu

Eu ma tem ca dupa ce-si vede sacii in caruta, digi va scumpi incet incet, precum benzina la pompa, ca sa nu se observe deodata si va ajunge sa fie comparabil cu ceilalti furnizori de servicii gsm. Acum cat alearga sa capteze piata, e avantajos, indiferent cum privesti lucrurile. Am zis sa profit de aceasta perioada si de mai bine de 3 ani, cu 2 E/luna, am cam tot ce au cei din alte retele cu 4...8 E si parca si ceva in plus. Cand se vor magari, voi vedea ce aleg. Imi aduc aminte la inceput ce ieftin era abonamentul si ce scumpa era bransarea. Ba te mai si rugai de ei. Dupa ce si-au facut plinul de abonati, au ieftinit bransarea, pt ca oricum nu mai era o sursa mare de venit, si au scumpit abonamentul.Inca e avantajoasa oferta lor, mai ales in comparatie cu ce e pe piata acum.

Cam asa au facut cei cu site-ul ala de vanzari, o-x. La inceput, puteai lista anunturi fara numar, indiferent de categorie. Acum mai nou, au aparut limitari destul de nesimtite pt cel care vinde cateva vechituri din casa. Nu contest ca sunt si multi care au afacere cu vanzarea, dar de aici si pana a limita la 3 articole pe luna dintr-o categorie, mi se pare anapoda. Asa-i la noi, dupa ce ajung sa ragaie de clienti, incep sa-si bata joc de ei, pt ca oricum nu lucrau degeaba nici inainte de a impune aceste conditii.

Link spre comentariu

Nu doresc nicio oferta! Nu vorbesc la telefon! (toti cunoscutii mei au nelimitat in retea, nu mai este nevoie si de mine). Aveam deja peste 70E pe cartela, deci eram acoperit pt cazuri extreme. Eu am semnalat doar o anormalitate din punctul meu de vedere. Nu stiam de pretul pt internet la acest tip de cartela si nici nu este prea clar pe site-ul lor. Eu doar am vrut sa ma obisnuiesc cu internetul pe telefon pt ca am dioptrii 5,5 si glaucom. Fratele a vrut sa-mi faca si contul FB dar nu l-a lasat pt ca a vazut ca a mai fost folosita adresa de email. In parc am intrat poate de 2 ori sa le arat ca putem vedea partide celebre. Atat! Si pt asta am vazut ca mi-au luat 25E!!! Asta am reclamat. I-am sunat si am aflat pretul acela de 6E/GB. Nelamurirea mea este de ce vor ei sa tastezi o extraoptiune pt ca la acelasi pret platit sa obtii un pret de 50 ori mai mic la un serviciu.

Link spre comentariu
Vizitator
Acest subiect este acum închis pentru alte răspunsuri.
  • Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări