Yo4You Postat Iulie 20, 2007 Partajează Postat Iulie 20, 2007 daca stiti pe unde gasesc clorura ferica bulgari (anhidra) v-as fi recunoascator. Link spre comentariu
yo9hrb Postat Iulie 20, 2007 Partajează Postat Iulie 20, 2007 A mai fost o discutie, se FeCl3 anhidra s-ar gasi pe la statiile de tratare a apei. Discutia e cam veche, nu mai stiu cine stia destula chimie ca sa participe (o fi fost One sau ma insel). Era o chestie cu floculare care mi-a placut cum suna :snakeman: Link spre comentariu
Blind Postat Iulie 20, 2007 Partajează Postat Iulie 20, 2007 Si parca tot in discutia aia spunea cineva ca la magazinul al carui banner este pe forum (si acum are functie de cautare) se gaseste asa ceva...(imi e lene sa caut sa confirm, vb din amintiri) Link spre comentariu
edy_wheazel Postat Iulie 20, 2007 Partajează Postat Iulie 20, 2007 Si parca tot in discutia aia spunea cineva ca la magazinul al carui banner este pe forum (si acum are functie de cautare) se gaseste asa ceva...(imi e lene sa caut sa confirm, vb din amintiri) Se gaseste acolo, ii rog pe cei care au folosit asa ceva sa-mi spuna care sunt rezultatele, e mai buna decat cea la flacon? Link spre comentariu
deagle_alin Postat Iulie 20, 2007 Autor Partajează Postat Iulie 20, 2007 Am incercat cu apa oxigenat din farmacie si am avut aceleasi rezultate ca la clorura cam 30 min :(.Apropo stiti de unde as putea cumpara HNO3 ca nu mai am nici dasta decat vre-o 50ml vechi de 10ani.Daca nu cred ca o sa raman la clorura. Link spre comentariu
adynis Postat Iulie 20, 2007 Partajează Postat Iulie 20, 2007 Si parca tot in discutia aia spunea cineva ca la magazinul al carui banner este pe forum (si acum are functie de cautare) se gaseste asa ceva...(imi e lene sa caut sa confirm, vb din amintiri) Se gaseste acolo, ii rog pe cei care au folosit asa ceva sa-mi spuna care sunt rezultatele, e mai buna decat cea la flacon?Pana la urma am comandat si eu niste pungute de clorhid feric, cum scria pe site, peste vreo saptamana doua le primesc ...Daca observ ceva rezultate senzationale, tip eu p-aici ... dar totusi se pare ca lumea spune ca e cam acelasi lucru ... Link spre comentariu
d2134 Postat Iulie 20, 2007 Partajează Postat Iulie 20, 2007 Pana la urma am comandat si eu niste pungute de clorhid feric, cum scria pe site, peste vreo saptamana doua le primesc ...Daca observ ceva rezultate senzationale, tip eu p-aici ... dar totusi se pare ca lumea spune ca e cam acelasi lucru ...E cam acelasi lucru. Acuma, depinde si de cit boteaza aia la magazin solutia.Daca vreti sa scurtati timpul de corodare trebuie sa o incalziti si sa o agitati cu bule de aer. Link spre comentariu
adynis Postat Iulie 27, 2007 Partajează Postat Iulie 27, 2007 vedeti si aici http://www.elforum.info/viewtopic.php?t=22963 , ma pus niste poze cu clorura in forma de bulgarasi de la capodimonte Link spre comentariu
vali2006 Postat August 6, 2007 Partajează Postat August 6, 2007 HCL-ul este foarte concentrat (minim 50%) pentru ca fumega foarte mult daca il torn intr-un castron, zici ca este HNO3 fumans.O sa experimentez sa vad, dar nu as vrea sa il stric. :|!!! Ai grija ca "fumul" ala este foarte coroziv. Prin anii '70 am corodat si eu cu asa ceva, in baie. Dupa vreo cateva ore robinetii si toate cele din baie inclusiv ceva scule (surubelnite etc.) erau ruginite.Si grija mare sa nu inhalezi vaporii. Ala batran a lucrat cu asa ceva in tinichigerie (apa tare nestinsa, cea stinsa era dupa ce baga in acid zinc) si a ramas pe vecie cu probleme respiratorii la care medicii nu au ce-i face. Mai bine cu clorura. Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum