Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Osciloscop romanesc E0104

baza

Postări Recomandate

Salutare electronisti!Am un osciloscop vechi E0104 caruia ii lipseste transformatorul chopper si vreau sa il pun in functiune. Ma poate ajuta cineva cu caracteristicile miezului si ale infasurarilor? ( tipul oalei de ferita, numarul de spire, diametrul sarmei folosite....).....sau unde pot gasi un astfel de transformator? Multumesc anticipat!

Link spre comentariu
  • 4 luni mai târziu...
  • Răspunsuri 20
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

• baza

3

• Sir_Vaska

2

• mihaim

2

• amper

2

Top autori în acest subiect

Imagini postate

Mersi de intentie, dar E0102 este diferit complet de E0104.Pe mine ma intereseaza caracteristicile transformatorului osciloscopului E0104 pentru a-l repune in functiune. Daca ai datele lui ( nr de spire, tipul miezului etc. etc. ), te rog sa mi le trimiti. Multumesc anticipat.

Link spre comentariu
Vizitator ro_sorin

prietene, imi pare foarte rau ca nu iti pot fi de ajutor. sus numitul instrument de masura l-am gasit si eu la o firma, aruncat intr-un cotlz, prafuit, cu carcasa ruginita. a fost o reala placere si surpriza sa observ ca functiona. (am dat 100.000 pe el, shi mi s-a shi multumit ca ii scap de fiare ... :P)ar mai exista o sansa sa te ajut, totusi, dat fiind ca la mine la facultate am vazut multe osciloscoape romanesti. am vazut de asemenea niste manuale de tektronix, deci pot doar sa banuiesc cum ca apratele (fiind cumparate de o institutie) sunt insotite si de un manual de instructiuni si/sau de service. sa vad daca exista si modelul tau.oricum, inainte de octombrie (cand incepe scoala) nici o sansa.peace out

Link spre comentariu

Am documentatia lui E0104 pe-acasa, dar nicaieri nu se specifica ce tip de transformator se utilizeaza si ce caracteristici are. Partea proasta e ca la mine lipseste complet ( daca ar fi fost defect, l-as fi rebobinat ).

Link spre comentariu
  • 4 săptămâni mai târziu...

Din cate stiu eu exista un osciloscop de tipul asta la insitutia unde lucrez, bineinteles facut praf dar s-ar putea sa mai existe traful pe care il cauti. Am sa fac niste sapaturi saptamana asta si daca il gasesc iti dau de stire. Daca te intereseaza iti pot pune la dispozitie si cartea tehnica cu schemele aferente. :o In schimb eu caut ceva documentatie (cartea tehnica) si schemele pentru un osciloscop tip E-0102 cu care m-am procopsit si care functioneaza bine dar are doua hibe, nu prea mari, care ma cam deranjeaza cateodata. Nu imi place ca ceva sa nu functioneze cum trebuie, mai ales daca e facut de firma. Cu atat mai mult cu cat osciloscopul este aproape nou. Daca are cineva asa ceva dati-mi de stire - please. :)

Link spre comentariu
  • 1 lună mai târziu...
  • 7 luni mai târziu...
Vizitator balog

Am si eu un osciloscop E-0102 l-am luat defect acum citiva ani am dat pe el 500.000-mi s-a parut un pret derizoriu la vremea aceea. Sa incercat repararea de alti electronisti dar fara reusita. Am schimbat 7 piaese defecte din interior- cred ca nu functiona mai nimica la el, doar alimentarea mergea corect.Nu mergea:-nu se aprindea spotul-reparat(rezistor+condensator)-dupa aprindere aparea in sus in exteriorul tubului si nu putea fi miscat pe verticala-reparat(tranzistor intrare)-nu se misca pe orizontala-reparat(rezistor si tranzistor)-spotu nu avea focalizare si aparea o licarire a lui-reparat.(condensator-potentiometru)C-am cunosc citusi decit osciloscopul desi l-am reparat acum citiva ani.Daca crezi ca te pot ajuta cu ceva in afara de schema --Victor Anechitei-- spune-ti pasul aicea.

Link spre comentariu
  • 2 săptămâni mai târziu...
  • 2 ani mai târziu...

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări