doban Postat Noiembrie 20, 2018 Partajează Postat Noiembrie 20, 2018 Buna ziua.doresc sa inlocuiesc condensatorii din poze.Condensatorul rosu este de 0.0062uF/5kV, VDC ,in documentatie scrie ca este din seria ERIE CERAMITE.Iar celalalt este de 0.0012uF/4kV, VDC si scrie ca este capacitor plastic.Multumesc. Link spre comentariu
validae Postat Noiembrie 20, 2018 Partajează Postat Noiembrie 20, 2018 (editat) Și ce vă împiedică ? Sau care e întrebarea de fapt ? Puteți să-i înlocuiți fără probleme cu alții având aceeași capacitate și tensiune de lucru, dar ați omis să specificați unde sunt folosiți și de ce doriți să-i înlocuiți.....fiindcă în funcție de aplicație poate fi recomandat un anumit tip constructiv. Editat Noiembrie 20, 2018 de validae Link spre comentariu
doban Postat Noiembrie 20, 2018 Autor Partajează Postat Noiembrie 20, 2018 doresc sa stiu ce tip de condensator pot folosii in locul celor mentionati.Ca sa fiu mai explicit am un modul dintr-un osciloscop Tektronix 455.Este vorba de modulul U550 din schema.Trebuie sa refac acest modul.Componentela au fost turnati in rasina. Link spre comentariu
doban Postat Noiembrie 21, 2018 Autor Partajează Postat Noiembrie 21, 2018 Nu știe nimeni? Link spre comentariu
sesebe Postat Noiembrie 21, 2018 Partajează Postat Noiembrie 21, 2018 Pai în primul rind trebuie sa fie de aceeași capacitate și minim aceeași tensiune. Pe site-urile de la magazinele de componente sint motoare de selecție și după ce faci selecția îți mai ramin puține variante de unde alegi de-acum capsule compatibile și tip constructiv similar. Vrei sa facă altcineva selecția asta pt tine? Se presupune ca știi cite ceva dacă te-ai apucat sa repari un osciloscop. Link spre comentariu
PINTI Postat Noiembrie 21, 2018 Partajează Postat Noiembrie 21, 2018 (editat) Părerea mea este sa înlocuiești tot modulul cu unul similar. Acolo sunt tensiuni de pana la 15.. 16kV. Va fi foarte dificil sa realizezi izolarea ansamblului după înlocuirea condensatorilor. Exista un sait grecesc de pe care poți cumpăra piese de schimb pentru Tektronix. Momentan sunt în Danemarca dar promit ca luni când ajung acasă sa caut acel sait în calculator și sa te informez. Eu am luat de la ei, cum doi ani, un triplor de 465. Sunt super OK. Editat Noiembrie 21, 2018 de PINTI Link spre comentariu
doban Postat Noiembrie 21, 2018 Autor Partajează Postat Noiembrie 21, 2018 Acum 2 ore, sesebe a spus: Pai în primul rind trebuie sa fie de aceeași capacitate și minim aceeași tensiune. Pe site-urile de la magazinele de componente sint motoare de selecție și după ce faci selecția îți mai ramin puține variante de unde alegi de-acum capsule compatibile și tip constructiv similar. Vrei sa facă altcineva selecția asta pt tine? Se presupune ca știi cite ceva dacă te-ai apucat sa repari un osciloscop. Nu vreau să facă selecția nimeni.Pur și simplu nu știu ce fel de capacitor sa pun in locul celui de plastic.Merge de polipropilena sau poliester?Iar la celălalt pot pune ceramic disc,dar diferă valorile ce am găsit.Am nevoie de 0.0062uF și am găsit numai de 0.0068uF.Nu știu dacă corespunde. Acum 2 ore, PINTI a spus: Părerea mea este sa înlocuiești tot modulul cu unul similar. Acolo sunt tensiuni de pana la 15.. 16kV. Va fi foarte dificil sa realizezi izolarea ansamblului după înlocuirea condensatorilor. Exista un sait grecesc de pe care poți cumpăra piese de schimb pentru Tektronix. Momentan sunt în Danemarca dar promit ca luni când ajung acasă sa caut acel sait în calculator și sa te informez. Eu am luat de la ei, cum doi ani, un triplor de 465. Sunt super OK. Mulțumesc,am găsit și eu acel sait nu au pe stoc de foarte mult timp. Link spre comentariu
validae Postat Noiembrie 21, 2018 Partajează Postat Noiembrie 21, 2018 (editat) Poți pune fără probleme cu polipropilenă, dar să aibă tensiunea cel puțin egală cu cei schimbați.În locul celui de 6,2nF poți pune fără probleme unul de 6,8nF, fiindcă dacă te uiți mai bine la cel original, toleranța lui e de +80% !!! deci nu e nicio problemă. După montarea celor noi să izolezi bine locul, turnând peste ei silicon sanitar transparent astfel încât să fie complet izolați de jur împrejur. Acolo se lucrează cu tensiune înaltă și siliconul e cel mai facil mod de a izola aceste tensiuni. Eu folosesc siliconul la izolarea transformatoarelor de 10kV folosite la electrificatoare și e foarte bun, pot confirma și alți colegi care l-au folosit la izolarea scurgerilor de la trafurile de linii TV. Editat Noiembrie 21, 2018 de validae Link spre comentariu
doban Postat Noiembrie 21, 2018 Autor Partajează Postat Noiembrie 21, 2018 (editat) Mulțumesc domnule Validae.Asta este răspunsul pe care îl așteptam,și în legătură cu izolația.Cu stima. Editat Noiembrie 21, 2018 de doban Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum